Отговори
# 600
За мен пък точно комерсиалното кино в България липсва и се радвам, че отново се прави след доста години, в които гледахме предимно неща с претенции за изкуство.
Лили Иванова е жива сега, след 20 години няма да бъде. По-добре да се прави нещо с нейно одобрение и да се включат истории, които само тя знае.

# 601
Има комерс и комерс. Аз не го използвах в добрия смисъл на думата. В стремежа си към масова консумация, изкуството се превръща в продукт. Относно претенциите - има и такива без съмнение, Гунди за мен е точно такъв (патетичен) пример. Но това няма общо с темата, по принцип. Иначе определено им се възхищавам как умеят да хванат пулса на масовия вкус и да го монетизират. Не се среща често по нашите географски ширини. Обществото в България е неизчерпаем източник на популистки теми, така че формулата е ясна. И очевидно е работеща. Могат-правят го. Евала.

# 602
За Гунди, не помня дали го писах тук или другаде - режисурата му е най-слабото място.
Някои актьори се стараха много и ме впечатлиха положително. 
(Актьорът в главната роля, може да впечатли с други неща, но не и с актьорско майсторство). 
Фактологично вероятно е добре, щом синът на Гунди одобрява.
Декорите, костюмите и прическите - супер.
Езикът - издиша (съвременни лафове набутани без капка усет).

# 603
  • София
Едновременно съм мн.доволен от "Гунди" - и не съм. Все пак, през 1966-а съм бил 7-годишен (няма какво да крия) и съм го гледал много, а и събирах изрезки от "Нар.спорт", запалянко съм (с татко и свако ми) и съм плакал на Герена - когато веднъж с 2 гола и победа с нещо над 4 гола, той пропусна да направи хеттрик. Бяхме и на мача, последният му, когато Пл.Янков му тегли балтията и Аспарухов отвърна... Та: играта на "Лита" ми хареса много, но на "Гунди" не толкова. Вярно, "Легенда за любовта", но представянето му не ми допадна. Гунди най-малко от всичко беше "плейбой". Както и да е. И още в онези години се говореше под сурдинка (не за "убийство"), че КДС са му сринали живота и кариерата. Е, на погребението и Бай Тошо разбра кой е обичан най-много у нас.
Интересен ще ми бъде филма им за Емил Димитров - там има доста щекотливи моменти и искам да видя как ще са представени. Емил също ми е любимец (преди Лили - най-вече заради собствените му авторски песни - докато "оттатък" все бяха едни Павелматевци и Тончорусевци). После - след него - ще мисля за този за Лила. Това, че тя го иска говори отново за прагматичния й усет да се държи на гребена и да има онова, което тя иска. А "Ивандреевците" пък показват, че и техния нюх не е за подценяване. Тъй че, хитър и пратматичен ход, който е изгоден и за двете страни.

Влизам за друго точно в "спама" и го оставям тук, понеже приемам по-голямата част от написаното - без да съм гледал сумарно и 3 цели епизода, и понеже не ща да чета нарочната тема:
Скрит текст:
В момента със статията има и хубав линк към мнения за ХК...
https://webcafe.bg/onya-deto-ne-go-triyat/tozi-ergenat-mozheshe-da-e-imeyl.html

# 604
Все пак се решили да дадат шанс на Живот на кантар. Силно се надявам да не е за сметка на Островът на 100-те гривни..

Ако БТВ се научат какво е постоянство според мен ще започнат да им се получават нещата.

Перфектният пролетен сезон за мен би бил Ергенът - 2 епизода седмично
О100Г - 2 епизода седмично
Живот на кантар - 2 епизода седмично
Бригада нов дом - 1 епизод седмично

Кой да знае и Аз обичам България съвсем спокойно могат да ги оставят за май-юни, когато пролетният сезон е към края си и всички реалитита са свършили. Според мен даже тогава имат шанс за много по-добри резултати откъм рейтинг. Макар, че Кой да знае си се справя добре…все пак изпреварва Турнирите.

# 605
  • Разпиляна във въображението
Аз предпочитам Кой да знае всеки делничен ден с малка, ама малка почивка.

# 606
  • София
Аз пък не, изобщо не може да ми хване вниманието това предаване. 😃

# 607
  • София
Изненадан съм, че подновяват сезона, защото рейтингите са ужасни.
Но явно самото предаване им излиза много евтино. Нямам друго обяснение. Островът на 100-те гривни е просто скъп и там е разликата.
Но дано наистина това да е добър сигнал, че от bTV ще скъсат с досегашната си политика, да правят някакъв сезон, който след това да бъде зарязан.

# 608
  • София
Радвам се, че го подновяват. Има смисъл и от различни предавания. Рейтингите според мен не са чак ужасни, ужасни биха били, ако е скъпо предаване, на което залагаш като хайлайтър. За Живот на кантар не мисля, че са очаквали да е в топ предаванията. Запазва се тенденцията да са все с няколко % под Нова в конкурентните предавания. Сигурно са се надявали поне още 1-2% нагоре, но ако им е евтино и минава за социално, защо не.

# 609
Аз бих предпочела да подновят Бягство към победата.

# 610
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
И аз много искам нов сезон на "Бягство към победата", ако мога да избирам ще предпочета него пред Кантара.

# 611
  • София
Снощи по изключение гледах Капките, не изцяло всичко, че е прекалено дълго, но повечето неща ги видях, включително и невероятния финал. Ето защо е такъв огромен лидер това шоу. Много смях, много яка атмосфера, изобщо изключителен лайф! 😊

А ето и рейтингите за Великденската седмица: 14.04 - 20.04

Както се вижда много голям спад при почти всички предавания, което аз си обяснявам единствено с факта, че от четвъртък нататък хората не са гледали телевизия, а от понеделник до сряда са се приготвяли. 😀
Но все пак да отбележим една от много редките седмици когато предаване на bTV е на върха. Браво на 'Кой да знае'

Стани богат и Живот на кантар още малко и ще изпаднат от топ 25. 😮

# 612
  • София
За Живот на кантар е очаквано след като го преместиха в събота епизодът да е от 22:15. Трудно се следи дълго предаване от толкова часа. Затова и аз се учудих, че обявиха кастинг за втори сезон. С това местене изглеждаше сякаш приключват с него. Вярно, че и Биг Брадър беше от след 22 часа, но е друга таргет аудиторията сякаш.

# 613
  • София
Според мен трябваше да пропуснат епизода в събота. Е, това обяснява този кошмарен рейтинг. На Великата събота, те ми дават шоу. Дори Капките спряха за Великден. А тези дето и без това са с нисък рейтинг драпат да са на екран.

Изобщо събота вечер е най-лошия ден в седмицата да сложиш каквото и да било риалити предаване или нов сериал.

Дори и най-големите телевизии или стрийминг платформи в света, в определни седмици/дни от годината не пускат нищо, ама явно това не важи за уникалните капацитети от БТВ-то.

# 614
Бригада Нов дом е в събота вечер, но не страда от липса на зрители.

Живот на кантар си е досадно и скучно шоу, нищо чудно, че има нисък рейтинг. И аз останах изненадана от обявяването на втори сезон.

Общи условия

Активация на акаунт