Хормонални изследвания - 12

• 6 592
  • 189
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, може ли коментар на тези резултати? Преди 2 години последно пусках и тогава TSH ми беше 1,75, а F4 18-19, но със страшен косопад тогава. Сега виждам, че са към хипофункция, но пък косата е една идея по-добре. 

# 106
  • София
Здравейте, може ли коментар на тези резултати?
Скрит текст:
Преди 2 години последно пусках и тогава TSH ми беше 1,75, а F4 18-19, но със страшен косопад тогава. Сега виждам, че са към хипофункция, но пък косата е една идея по-добре. 
Здравей!
Макар и да показват тенденция към хипофункция, изследванията не са толкова зле и едва ли те имат някакво отношение към косопада. Може да е било някакво съвпадение?!.. Да е имало дефицити на някои витамини и минерали, повече стрес, неправилно хранене, хормонален дисбаланс ... или просто период на косопад, от типа на сезонния/периодичния.

# 107
Благодаря! Със сигурност имам дефицити на много витамини и минерали, тъй като имам малабсорбция и множество стомашни проблеми. Косата ми от няколко години си загуби гъстотата и сега е мнооого по-тънка от преди, дори и без косопада. 

# 108

Здравейте, изследвани на 5 ден от цикъла, може ли коментар, не ми се струват добре, миналият месец бяха съвсем различни резултати… на 27 години съм, от доста време правим опити за второ детенце..

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 23:39 от krisichka_

# 109
Здравейте,момичета!🌺Бих Ви помолила за коментар на изследванията.

# 110
Здравейте, че се радвам на коментар за изследванията ми🙏🏻
На 44 съм.
Усилен косопад в челна зона от години, затлъстяване почти само в коремната област, фиброкистозна мастопатия ...

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 00:33 от malika$

# 111
Здравей Денис,

По - назад бях попитала как се чисти излишен естроген, но нещо ми се е загубил моят отговор на въпросите, които ми зададе. Става въпрос за мои изследвания, които беше коментирала, че естрогенът ми е много висок и понеже виждам по много други симптоми, че е така, исках да знам как да се намали.

# 112
Не знам дали правилно задавам въпрос, но това какво ще рече? Има ли проблем с микробиологията? Благодаря предварително!
Скрит текст:

# 113
  • София
Скрит текст:
Здравейте, изследвани на 5 ден от цикъла, може ли коментар, не ми се струват добре, миналият месец бяха съвсем различни резултати… на 27 години съм, от доста време правим опити за второ детенце..
Здравей!
ФСХ е малко висок за годините ти, но може да е инцидент.
Провери ЯР ... за да си спокойна Simple Smile

Здравейте,момичета!🌺Бих Ви помолила за коментар на изследванията.
Скрит текст:
Здравей!
Според мен имаш ИР ... и от там и по-високи нива на Андростендион?!
Имаш и тенденция към Хипофункция на ЩЖ - просто го имай предвид

# 114
Здравей, Denis
Може ли коментар за изследванията ми, притесняват ме щитовидните, не съм ходила още на ендокринолог, трябва ли задължително да се пие хормон и има ли той някакви странични ефекти? От симптомите на хипо нямам нищо, освен студени крака и нещо като депресия от известно време…

# 115
  • София
Здравей, Denis
Може ли коментар за изследванията ми, притесняват ме щитовидните, не съм ходила още на ендокринолог, трябва
Скрит текст:
ли задължително да се пие хормон и има ли той някакви странични ефекти? От симптомите на хипо нямам нищо, освен студени крака и нещо като депресия от известно време…
Здравей!
Имаш Хипофункция  на ЩЖ и е желателно да си на терапия, защото с годините, това влияе зле на: ССС (високо кръвно налягане, високи нива на холестерол.. тахикардия), Костна система, мозъчна дейност ( памет, концентрация...), сън, психика (депресия, тревожност, безпокойство... тремор), метаболизма (наддаване на тегло) , коса, кожа, мускулите ( мускулна слабост) и т.н. да не те плаша излишно Simple Smile
Приемът на хормон, в правилната доза, е само от полза.
В12 и вит. Д - може да са по-високи... приемай или увеличи дозата на Магнезия, ако вече приемаш.
Консумирай повече полезни мазнини.

# 116
  • София
Здравейте, при граници на естроген (130-530) около 200 ниско ли е? На втори ден.

# 117
  • София
Здравейте, при граници на естроген (130-530) около 200 ниско ли е? На втори ден.
Здравей!
Не е нисък, трябва да е почти на долна граница... т.е. може да е и по-нисък.

# 118
  • София
Благодаря много за светкавичния отговор, явно се подведох, че за другите фази от цикъла границите са още по- различни

# 119
  • София
Благодаря много за светкавичния отговор, явно се подведох, че за другите фази от цикъла границите са още по- различни
Скрит текст:
За нищо Simple Smile
Да, така е - през различните фази на МЦ, стойностите на женски полови хормони са различни, защото се влияят от деня на МЦ - дали има фоликули, с какви размери и т.н. Границите им (от<->до, или най-ниска<->най-висока)  също са доста широки, в зависимост от броя и големината на тези фоликули.
За Е2 напр.(на 3 -ти ден от МЦ), интерпретацията само по изследвания, е малко трудна без ЛХ и ФСХ и особено и без УЗ преглед, когато дава по-големи отклонения Simple Smile
За дните около О. - трябва ЛХ и Прогестерон, освен Е2.
За 7-ми ден, след О. -  Прогестерон (+Е2)
Това информативно.

Общи условия

Активация на акаунт