Хормонални изследвания - 12

• 6 409
  • 188
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,ще бъде благодарна за мнение и на моето изследване . Направено е днес на 20 ден от цикъла,понеже нямах положителен резултат на тест лентите за овулация.

# 181
  • София
Здравейте,ще бъде благодарна за мнение и на моето изследване . Направено е днес на 20 ден от цикъла,понеже
Скрит текст:
нямах положителен резултат на тест лентите за овулация.
Здравей!
Прогестеронът е добре, показва че е имало О.

# 182
Здравей, Денис, аз имам малко по-особен проблем, на който няколко дерматолози и гинеколози се чудят - всеки месец 1 седмица преди цикъл ми се появява раздразнение на интимните лигавици - минах вече всякакви кремове, но не минава. Реших да пробвам да видя как са ми хормоните в този период(знам, че е извън периода за тестване по принцип). Та днес тествах естрадиол и прогестерон ( би трябвало да ми дойде уикенда) и резултатите са
Еstradiоl   336.95   pmol/l    лутеална фаза 113.80 - 1163.80
Progesteron   3.6   nmol/l   I Лутеална фаза 5.72 - 71.06

Прогестеронът е под долна граница за периода - възможно ли е да имам нисък прогестерон в този период и как да го тествам, за да се разбере как върви? Мислех сега на 3-ти ден като ми дойде, после при овулация, после пак като се раздразни да се види дали има голям спад. Иначе аз имам доста силен ПМС - подути болезнени гърди, голяма раздразнителност.

# 183
  • Пловдив
denis©, моля за коментар на тези хормони - през декември, февруари, март и юни (последните след летрозол)
Възраст 42 г
Единият ми яйчник не работи. Другият прави по 1-2 антрални. След летрозол се видя само 1 фоликул.
Тестовете за овулация засичат такава, но много ранна, около 9 ден на цикъла.
Цикълът ми идва на 3 седмици.
6 месец пих разни добавки (не едновременно, но през всичките минах): убиквинол, ресвератрол, NAC, аргинин, витамин Д и Е, мака.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 22:13 от svetlana manoleva

# 184
Здравейте,

Възможно ли е да погледнете изследванията ми? Засега опитите ни за зачеване не са успешни. На 33 години съм. За дефицита на Витамин Д започнах капки BetterYou Витамин D3 3000 IU (по едно впръскване дневно). Нужно ли да изследва и Естадиол? Не ми беше назначен, а единствено тези, които са правени на 3ти ден от МЦ:

# 185
Само да кажа, че при вит. Д 16, то с 3000 няма да си постигнете нищо..
По добре 2-3 впръсквания и най-добре да е в комбинация с К2 и мазна храна, за по-добро усвояване.

# 186
Само да кажа, че при вит. Д 16, то с 3000 няма да си постигнете нищо..
По добре 2-3 впръсквания и най-добре да е в комбинация с К2 и мазна храна, за по-добро усвояване.

Благодаря много! Ще увелича на 2-3 впръсквания и също така да е в комбинация

# 187
  • София
Здравей, Денис, аз имам малко по-особен проблем, на който няколко дерматолози и гинеколози се чудят - всеки
Скрит текст:
месец 1 седмица преди цикъл ми се появява раздразнение на интимните лигавици - минах вече всякакви кремове, но не минава. Реших да пробвам да видя как са ми хормоните в този период(знам, че е извън периода за тестване по принцип). Та днес тествах естрадиол и прогестерон ( би трябвало да ми дойде уикенда) и резултатите са
Еstradiоl   336.95   pmol/l    лутеална фаза 113.80 - 1163.80
Progesteron   3.6   nmol/l   I Лутеална фаза 5.72 - 71.06

Прогестеронът е под долна граница за периода - възможно ли е да имам нисък прогестерон в този период и как да го тествам, за да се разбере как върви? Мислех сега на 3-ти ден като ми дойде, после при овулация, после пак като се раздразни да се види дали има голям спад. Иначе аз имам доста силен ПМС - подути болезнени гърди, голяма раздразнителност.
Здравей!
Консултирай се с АГ и Дерматолог. Според мен, на база хормонален дисбаланс е възможно влагалището да е по-сухо, но е възможно, причината за този дискомфорт, да е и нещо друго?!... вкл., да се обостря някаква алергия и т.н.
Хормоните, за края на ЛФ са добре... понякога прогестеронът пада по-бързо, но е възможно и да не е имало О. ( и затова да е нисък).

denis©, моля за коментар на тези хормони - през декември, февруари, март и юни (последните след
Скрит текст:
летрозол)
Възраст 42 г
Единият ми яйчник не работи. Другият прави по 1-2 антрални. След летрозол се видя само 1 фоликул.
Тестовете за овулация засичат такава, но много ранна, около 9 ден на цикъла.
Цикълът ми идва на 3 седмици.
6 месец пих разни добавки (не едновременно, но през всичките минах): убиквинол, ресвератрол, NAC, аргинин, витамин Д и Е, мака.

29.12.'24г. - Инхибин В е висок ( не е обективен)  - може да е имало ЗФ, от минал МЦ... другите са добре.
следващите - не е посочена дата ... АМХ е нисък, ЛХ и ФСХ са високи, а Е2 - нисък ... показват доста НЯР и че МЦ може да е по-дълъг и/или ановулаторен
21.03.'25г. - добре са.. но, не са пълни и не показват много
16.06. '25г. - ЛХ и ФСХ са високи, показват доста НЯР.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 18:36 от denis©

# 188
Здравейте, може ли препоръка за добър ендокринолог, работещ онлайн?
Става дума за силна следродилна тревожност.
Психоложката, с която се срещнах, препоръча и консултация с ендокринолог, за да преценим кои хормони и витамини да изследвам за евентуален проблем там.
Важно ми е да работи онлайн, защото с 2 деца времето ми е много ограничено и не ми се ходи по кабинети.

Общи условия

Активация на акаунт