Хормонални изследвания - 12

• 7 591
  • 209
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, ще съм благодарна за коментар на изследванията на 23 годишна девойка на 3ти ден от МЦ

Скрит текст:

Благодаря ви!
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не, вижда се на УЗ)
Е2 е нисък и показва или ановулаторен МЦ (т.е. да няма О., текущия МЦ) или по-късна О., както и вероятността да има някоя киста, която за момента не нараства, не създава проблем, но може да пречи на МЦ и О. Преглед с УЗ би дал повече информация.
Другите са добре.

# 196
  • дядовата ръкавичка
Благодаря ви!
Възможно ли е естрадиолът да е нисък вследствие на непълноценно хранене и сваляне на 4-5 килограма през последния месец? Притеснява ме и кортизолът - към горна граница.
LH доколкото виждам е в норма. Не е правен УЗ.

# 197
  • София
Благодаря ви!
Възможно ли е естрадиолът да е нисък вследствие на непълноценно хранене и сваляне на 4-5 килограма през последния месец? Притеснява ме и кортизолът - към горна граница.
LH доколкото виждам е в норма. Не е правен УЗ.
Малко вероятно да е от еднократна, по-стриктна диета и сваляне само на 4-5 кг, но не е изключено.
Аменорея ( вторична и продължителна), по-сериозен хормонален дисбаланс има при хранителните разстройства ( булимия, анорексия...) и то след определен период на време (3-6 месеца, индивидуално е).
Естрадиолът е нисък, когато няма развиващ се фоликул, през текущия МЦ.
Когато ЛХ е по-висок от ФСХ, показва ПКЯ. Ако има ПКЯ, възможно е да няма развиващ се ДФ и от там и по-ниски нива на Е2. Друг вариант е да има по-големи кистички ( при ПКЯ) - тогава Е2 е висок, но може отново да няма О.
Кортизолът сутрин трябва да е висок - нейният е супер. Той дава енергия, тонус, бодрост ... за новия ден. След този пик, той започва да се понижава, като най-ниски са нивата през нощта - тялото се отпуска , стимулира се съня и т.н.

# 198
  • дядовата ръкавичка
Много благодаря за подробните разяснения Flowers Hibiscus

# 199
Здравейте! Ще Ви, помоля за повече инфо относно естрогеновата доминантност.Как се преодолява? С лекарства или начин на живот.От 3 години се боря с полипи,кисти и една малка миома.Проблеми и с гърдите- и там кисти. Не може да няма решение.Мисля,че накрая ще си докарам и нещо лошо.Благодаря!

# 200
Мисля, че с набавяне на достатъчно прогестерон. Биоидентичен или билки е за предпочитане според мен, но в България не знам дали някой изписва такъв. Аз се консултирах с нутриционист. Начинът на живот също има голямо значение.

# 201
Здравейте, този месец трябваше да си пусна хормоналните изследвания, но цикълът ми закъсня с 8 дни. Пуснах ги на 3-ти ден, виждам, че естрадиолът е нисък (досега никога не ми е бил нисък). Как се разчитат резултатите като се има предвид и закъснението. На 34 години съм, планирам бременност.
Скрит текст:

# 202
  • София
Здравейте, този месец трябваше да си пусна хормоналните изследвания, но цикълът ми закъсня с 8 дни. Пуснах ги
Скрит текст:
на 3-ти ден, виждам, че естрадиолът е нисък (досега никога не ми е бил нисък). Как се разчитат резултатите като се има предвид и закъснението. На 34 години съм, планирам бременност.
Скрит текст:
Здравей!
Е2 е добре (на 3-ти ден от МЦ, трябва да е нисък), но ЛХ е висок - може да показва ПКЯ и/или киста, ЗФ, който търпи обратно развитие...?! Добре е да те видят на УЗ.

# 203
Да попитам и аз за цикъла -- моят започна да идва много на често през 19-20 дни. Някой с проблем с ЩЖ дали го има това като симптом? По принцип винаги ми е идвал, отколкото да ми закъснее. В миналото ми е идвал и по 2 пъти в месеца явно, защото самият цикъл е по-къс от нормалното. Имала съм и по-дълги цикли, но са по-скоро рядкост.

# 204
  • София
Да попитам и аз за цикъла -- моят започна да идва много на често през 19-20 дни. Някой с проблем с ЩЖ дали го има това като симптом? По принцип винаги ми е идвал, отколкото да ми закъснее. В миналото ми е идвал и по 2 пъти в месеца явно, защото самият цикъл е по-къс от нормалното. Имала съм и по-дълги цикли, но са по-скоро рядкост.
МЦ с дължина под 21 дни, показва проблем.
Проверете базовите хормони - посочени са в нулевият пост на темата.
Причина за скъсяване дължината на МЦ може да бъде и пременопауза?!
ПП.
Ако има отклонения във функцията на ЩЖ, трябва да се направи консултация с лекар (Ендокринолог) и да се назначи терапия.

# 205
Здравей!
Е2 е добре (на 3-ти ден от МЦ, трябва да е нисък), но ЛХ е висок - може да показва ПКЯ и/или киста, ЗФ, който търпи обратно развитие...?! Добре е да те видят на УЗ.
Благодаря, Денис! На мен ми изглежда, че естрадиолът е под долна граница и затова. Иначе това ми е най-ниският ЛХ от година и половина  - имам лека поликистоза на яйчниците според гинеколожката - пих 10 месеца мио-инозитол и от 2 месеца съм почивка.

# 206
  • София
Здравей!
Благодаря, Денис! На мен ми изглежда, че естрадиолът е под долна граница и затова. Иначе това ми е най-ниският ЛХ от година и половина  - имам лека поликистоза на яйчниците според гинеколожката - пих 10 месеца мио-инозитол и от 2 месеца съм почивка.
Извинявай, грешката е моя - твоя Е2 е 13 при долна граница 21 ... което означава, че МЦ може да по-дълъг и/или ановулаторен, която пък е нещо нормално, ако има киста, ЗФ... т.е. нещо потиска и ще пречи на О. ( за текущия МЦ).

# 207
Здравейте, бихте ли коментирали следните резултати. Както е видно са правени на 3ти ден от МЦ и съм на 41 години.
Случайно се засече овулация от единия яйчник, но лекарят очакваше и другият да овулира (което не проследих и не знам какво се е случило).
Допълнително ще изследвам железен панел, витамини и тн за евентуални дефицити.
Ще добавя резултат и за Инхибин Б когато излезне.

# 208
  • София
Здравейте, бихте ли коментирали следните резултати. Както е видно са правени на 3ти ден от МЦ
Скрит текст:
и съм на 41 години.
Случайно се засече овулация от единия яйчник, но лекарят очакваше и другият да овулира (което не проследих и не знам какво се е случило).

Здравей!
Добре са - отговорих ти, някъде?!

# 209
Здравейте, бихте ли коментирали следните резултати. Както е видно са правени на 3ти ден от МЦ
Скрит текст:
и съм на 41 години.

Здравей!
Добре са - отговорих ти, някъде?!

Да, Денис. Благодаря отново Heart

Общи условия

Активация на акаунт