Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 14 328
  • 251
  •   1
Отговори
# 135
  • SF
  • Мнения: 25 688
Правя разкошни пухкави мъфини по рецепта от интернет. Винаги се получават!
2 чаши брашно
1 и половина чаша натрошено сирене
1 пакетче бакпулвер
2/3 от чашата олио
2 яйца
1 чаша кисело мляко
чубрица
50 г настърган кашкавал

В една купа смесвам  брашното, бакпулвера, сиренето, подправките.
В друга купа разбърквам яйцата, киселото мляко и олиото.
Двете смеси се събират и разбъркават. Пека във форма за мъфини с хартиени кошнички. Може  форми от станиол в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверявам с клечка за зъби
По средата на печенето поръсвам мъфините с малко настърган кашкавал.
Може да се сервират и със сладко от череши или малини.

.

# 136
  • Мнения: 15 526
Изварата ви е страхотна! С нея правя “сладоледени” чушки😂😅
Нужни са пресни зелени или червени чушки, махат де семките.
Прави се плънка от - извара, авокадо, варени и настъргани яйца, 1 с.л.  от каймака ви или заквасена сметана, сух чесън, сол. Пълнят се чушките и воала- сладолед 😂😅
Това е една от любимите закуски на дъщеря ми( без чесъна за училище, нали😅) може с шарена сол да се овкуси.
Същата плънка е идеален дийп за морков на пръчки, краставички или да се маже на оризовка.

# 137
  • Мнения: 1 030
Най-често използваните продукти у дома- сирене и кашкавал.
Харесвам паниран кашкавал и правя всякакъв вид баници- експериментирам с различни рецепти и стават много сполучливи.
Баница с ориз:
1/2 пакет кори за баница- разделям по 2 кори и увивам, след като намажа с плънка и редя в предварително омазнена тава
За плънката:
предварително сварен ориз- половин купичка в неварено състояние, подсолявам леко
2 яйца
сирене  натрошавам
масло/маргарин  2-3 препълнени супени лъжици

# 138
  • Мнения: 80
Баница със сирене

# 139
  • Мнения: 6 021
Баница с праз
Празът най-напред се запържва до пълно омекване, после се слага лъжичка червен пипер и се сваля от огъня да изстине. Добавя се сиренце,  2-3 яйчица, 2 лъжички кисело мляко. После се намазват две кори със сместа и се навиват и .... така докато свърши плънката. Добавят се около 150 мл вода в съда където е била плънката и се залива отгоре върху баницата - да се разпредели хубаво. Най-отгоре се капва навсякъде по-малко олио и се пече в предварително загрята фурна. При консумиране върви с айрянче Simple Smile

# 140
  • Мнения: 3 369
Най-редовно правя бърза желатинова баничка със сирене "Мое Твое Наше"
Рецептата е
4 яйца
1 пакет желатин на прах
30 грама разтопено масло
200 грама сирене
1/2 пакет бакоуловер

# 141
  • Мнения: 590
Мързелива баница
Необходимите продукти
яйца - 4 бр.
брашно - 2 ч.ч.
кисело мляко - 1 ч.ч.
1 ч.л. сода бикарбонат
олио - 1/2 ч.ч.
сирене - 300 г

Начин на приготвяне
Содата се разтваря в киселото мляко, докато шупне. Прибавяме сместа към вече разбитите яйца, заедно с брашното и олиото.
Разбъркваме докато се получи лепкаво тесто. Прибавяме след, което натрошеното сирене. Изсипваме получената смес в намазнена с олио тавичка за печене и печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 25мин.

# 142
  • Мнения: 76
Содени питки
1 ч.ч кисело мляко
2 ч.ч брашно
1 ч.ч натрошено сирене
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
сол
масло
олио
Киселото мляко се разбърква заедно със содата. След това се прибавя сиренето и двете чаши брашно. Хубаво се разбърква всичко. Намазват се ръцете с олио и се оформят топчета, които се поставят в тава покрита с хартия за печене. Върху всяко топче се слага малко масло. Пекат се на 180* в предварително загрята фурна до златисто Blush

# 143
  • Варна
  • Мнения: 2 340
Сандвичи или лаваш с вкусна кайма  и каймак, вместо кашкавал  - разкош!

# 144
  • плевен
  • Мнения: 591
Сирене по шопски в гювече
На дъното на гювече слагаме масло. Домата нарязваме на филийки и ги нареждате върху маслото.
Върху доматите поставяме плочки сирене-  Мое Твое Наше  , като поръсваме с чубрица. Така повтаряме до свършването на сиренето.
След това покриваме с капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. Включваме на 200 градуса и печете 20 минути.
След като минат 20- минути вадим гювечето от фурната, махаме капака и чукваме яйцето. Връщаме  отново във фурната и печем, докато яйцето стане готово.

# 145
  • Мнения: 476
Любима и винаги сполучлива баница
Продукти: 1 пакет кори, сирене (около 350гр., но може и да се коригира според вкуса), 1 ч.ч. газирана вода, олио, масло, 2-4 яйца.
Баницата се реди, като между всеки две кори се намазва с олио (или се поставят парченца масло) и поръсва с натрошено сирене. Редувам мазнината.
Нарязва се баницата на парченца и се поставя парченце сирене във всяко получило се при нарязването ъгълче. Накрая се залива с разбитите яйца и газирана вода.
Да ви е вкусно!

# 146
  • Мнения: 15 085
Правя си запеканка с изварата ви. Всякакви разядки според каго какво имам в хладилника. Вкусни стават.

# 147
  • Мнения: 235
Баница
Кори 1 пакет
4 яйца
Кисело мляко
400 гр. сирене Мое Твое Наше
Масло

# 148
  • Телиш/Плевен
  • Мнения: 14 357
Най-много ми харесват грил сиренето и кашкавала от краве мляко. Heart Eyes

Грил сиренето го поръсвам с любими подправки, най-често чубрица и червен пипер, заливам със супена лъжица олио и запичам за пет минути във фурната. Става превъзходно! Heart Eyes

Кашкавала го обичам разтопен върху любимата ми пица или паста. Yum

Рецепта за паста с доматен сос и кашкавал

400 грама паста по избор
кашкавал за поръсване

За соса:
1 глава лук
1 малка консерва доматено пюре
1 домат, обелен и нарязан на кубчета
черен пипер
олио
сол
захар
босилек (по желание)

Сваряваме пастата, според указанията на опаковката, в подсолена вода. Отцеждаме и оставяме настрана. Запържваме лука в малко олио, след което добаваме домата, обелен и нарязан на кубчета. След пет минути добаваме доматеното пюре и разбъркваме добре. Подправяме на вкус със сол, щипка захар, черен пипер и по желание - босилек. Оставяме да поври 15-20 минути или докато се сгъсти. След това заливаме пастата със соса. При сервиране поднасяме с настърган кашкавал.

# 149
  • София
  • Мнения: 5 433
Последната беше едно просто Капрезе с любимите топчета.
По това време единствените домати, които ни харесват са сорт Кампари, така че всяко се разрязва на половинка прибавят се топчетата, песто от Босилек и бързо, лесно и вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт