Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 14 304
  • 251
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 3 381
Киш с пилешко и извара.
Масленото тесто се застила на дъното и стените на избраната форма.Вътре се слага следната смес: леко запържени на тиган късчета пилешко месо,задушен спанак,задушени гъби(по желание),извара,каймак/сметана,2-3 яйца,сол,черен пипер.Отгоре може да се украси с чери домати.Пече се на 180 градуса 40-50 мин.


# 166
  • Мнения: 15 077
Страхотни продукти. С изварата правя разядки със сиренето прекрасна баница.

# 167
  • Мнения: 43 920
Разядка, която обичам да хапвам лятото- сирене, извара и малко вода се пасират. Добавям зехтин и свежа люта чушка на малки парченца.

# 168
  • София
  • Мнения: 2 660
Ползвам изварата Ви. Разбърквам с маслинова паста или лютеница. Чудесно е за закуска. Правя и десерт с извара и тиква.

# 169
  • Мнения: 726
Питка с краве сирене “Мое твое наше“
Необходими продукти за тестото: 700 гр. брашно; 1 яйце; 300 мл. прясно мляко; 2 супени лъжици кисело мляко; 150 мл. вода; 20 гр. мая; 5 супени лъжици олио; 1 супена лъжица сол; 1 супена лъжица захар;
Необходими продукти за плънката: 120 гр. Сирене; 1 яйце;
Сусам за поръсване отгоре.

# 170
  • Мнения: 1 749
Баница-
3,4 яйца, кофичка кисело мляко,  ч.л. сода, олио 1/2 чаша, 250-300 гр сирене. , брашно - до получаване на гъста каша.,.1/2ч.л.сол
Разбиват се яйцата,,добавя се сиренето,щипка сол, олиото,   млякото със содата ,добавя и брашното. Разбърква се  до получаването на малко по- гъста кексова смес. Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 в загрята фурна до готовност.

# 171
  • Мнения: 451
Любимата ни за това време разядка
    кисело мляко - 1 кофичка
    печени чушки - 7 - 8 пиперки
    яйца - 4 бр. сварени
    сирене “Мое твое наше“  - 400 г
    чесън - 2 скилидки
    копър
    зехтин - или олио/
Млякото се изсипва в купа, към него се прибавят натрошеното сирене, нарязани на ситно яйцата и чушките, чесънът, малко зехтин или олио.Всичко се обърква добре. Салатата се поднася охладена.

# 172
  • София
  • Мнения: 1 940
Бързи соленки: Сирене 1 ч.ч, кисело мляко 1 коф., брашно и сода азъбрквам.
Слагам за печене в тава. Отгоре парче масло и кашкавал.
Пека на умерена фуран.

# 173
  • София
  • Мнения: 12 789
Вашата извара ползвам за плънка на тези Шоколадови сладки:

# 174
  • Мнения: 2 022
Това е моята вариация на баницата, която помня от детството си - с точени кръгли кори.
Приготвя се сравнително бързо и изчезва още топла от тавата.

Вита баница с точени кори



Продукти:
1 пакет точени кори за баница, печени на сач - в него са 3 кръгли кори
5 яйца
1 кисело мляко 4,5%
1/2 ч.л. сода бикарбонат
300 гр краве сирене (може и повече) - натрошено с вилица
ок. 1/2 ч.ч. олио
20 гр краве масло за намазване на тавата

Приготовление:

1. Разбиваме яйцата с телена бъркалка, не много, да не стават на пяна.
2. Прибавяме към тях киселото мляко, към което сме добавили содата. Разбъркваме добре.
3. Намасляваме тефлонова тава (диаметър 28см) с кравето масло.
4. Разгъваме корите върху масата. Върху всяка от тях с лъжица насипваме/нахвърляме/напръскваме хаотично от яйчената смес, не размазвайте, оставяйте празни пространства. Наръсете по същия начин олио и сирене.
Представете си, че сте художник, а това е най-новото ви арт платно, което се състои от пръски, линии, капки. Разхвърляйте със замах продуктите върху кората.
5. Навийте своето произведение - леко подхванете от единия край и навийте, но не стегнато. Трябва да има въздух, пространство. Ако работите върху покривка, то просто леко навийте единия край на кората и надигнете покривката от нея страна внимателно и кората ще се навие. Завийте на кравайче, докато я поставяте в тавата.
Около нея поставете и останалите две кори, когато ги приготвите. Не ги сбутвайте в тавата, имат нужда от пространство, за да се изпекат.
6. Накапете още няколко струйки олио върху корите. Ако е останало сирене, може да го поръсите. Полейте с останалата яйчена смес.
7. Поставете във фурната и включете на 200 градуса С, с вентилатор за около 35 мин. Ниво 2 от 5, от долу нагоре.
След изпичане я оставете леко да изстине.

# 175
  • София
  • Мнения: 38 184
Печен патладжан със сирене и домати
В купа: един патладжан нарязан на кубчета  + сирене на кубчета + нарязани домати
+ чубрица и зехтин.
Разбъркват се и се разстилат в тавичка.
Отгоре се настъргва кашкавал. Пече се на 180оС  за 25-30 мин.

# 176
  • Мнения: 4 523
Често правя разядка с извара- нарязани на дребно зелени или червени чушки, чесън, орехи, черен пипер, сол и зехтин.

# 177
  • Мнения: 182
Моето семейство много харесваме Вашите продукти. Сирене ядем натйр, в баница, на питки, дори с палачинки. Любими за сезона обаче са ни разядките с изварата. Вкъщи правим мн видове разядки:
- печени чушки, чесън, и олио
- печени чушки и печен патладжан и чесън
- с кисело мляко, майонеза и чесън
- с варени яйца и майонеза и други.

# 178
  • София
  • Мнения: 1 580
Баница с праз и сирене
1 пакет кори за баница
1 връзка праз лук
Около 300 гр. краве сирене Мое, твое, наше
Кр. Масло
 

# 179
  • Мнения: 35 946
Финален щрих с каймак  „Мое Твое Наше“ на крем-супа от тиква.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиква - около 400г
картофи - 3 бр.
моркови - 3 бр.
лук - 1 глава
сол, чер пипер
масло - 1 - 2 с.л.
каймак  „Мое Твое Наше“ - 1-2 лъжици
крутони

Зеленчуците се сваряват, добавя се маслото и се пасират, след като леко се охлади супата. Сервира се с крутони и украса от лъжица-две каймак  „Мое Твое Наше“.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 19:39 от Soul Free

Общи условия

Активация на акаунт