Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 14 284
  • 251
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 3 295


Надиплен хляб със сирена

Необходими продукти:

450 г брашно за баница
1 пакетче суха мая
150 мл топло мляко
40 г разтопено масло
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 яйце

За гарниране:
150 г краве сирене
125 г кашкавал
100 г крем сирене
масло за намазване
Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно със солта в купа.
В друг съд смесете мляко, мая и захар.

Изсипете ги при брашното като преди това направите кладенче, налейте маслото и добавете разбитото яйце.

Замесете меко и еластично тесто.
Сложете го в намаслена купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.

След това разточете на правоъгълна кора.

Намажете с разтопено масло, добавете натрошено сирене, настъргания кашкавал и крем сирене.

Нарежете на квадрати. Сложете квадратите един върху друг като ги редувате и се стремите на образуват форма на венец.

Намажете с масло и покрийте с кърпа. Оставете да втаса за около 30 минути.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути.

По желание добавете късмети.

# 181
  • Мнения: 3 726
Улични банички
Необходими продукти:
Около 700-800 г брашно
400 мл студена вода
100 мл олио ( плюс още за намазване)
1с.л. оцет
сол
За пълнеж:
сирене
мазнина

От това количество могат да илезат около 12 малки банички, в зависимост колко тънко може да разтеглите корите. Всяко топче намазвам обилно с олио и оставям за около 30 минути, покрити с фолио.
След това взимам едно топче и започвам да дърпам докато стане тънка кора. Поръсвам отгоре със сирене или извара, мазнина и завивам по дължина. Нареждам в намаслена тавичка или хартия за печене и пъхам да се пекат в гореща фурна, на около 190- 200 градуса с обдухване.

# 182
  • Мнения: 7 188
Усукан тутманик.
Замесва се меко тесто с брашно,мая, прясно мляко,сол,две яйца,малко олио.След като втаса,се дели на три топки.Разточва се първата,на правоъгълна кора,намазва се с масло,поръсва се с шарена сол и натрошено сирене.Втората,след разточване,се слага върху първата,пак се маже с масло и ръси с шарена сол и сирене.Третата кора се слага отгоре,и само се намазва с масло.Така полученият правоъгълник се реже по дължина на 3-4 парчета.Усукват се внимателно,и се местят в тавата.По желание се поръсва със сусам.Втасва повторно,и се пече на фурна с вентилатор на 160-70°.

# 183
  • Мнения: 2 333
Много обичам и харесвам продуктите на " Мое Твое Наше"!  Предпочитам да ги хапвам директно на закуска, или със салата: домати, краставици, лук, каперси и плочка сирене...разкош е чиния!🥰

# 184
  • Мнения: 364
Рогче със сирена

сирене "Мое Твое Наше" - 200 г
масло - 250 г
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
брашно - 500 г
жълтъци - 1 бр.

В голяма купа се настъргва на едро ренде  сиренето. Към него се прибавя размекнатото краве масло, киселото мляко с разбърканата в него сода. Прибавят се солта и пресятото брашно.

Замесва се меко тесто. По преценка може да се добави още малко брашно.

Тестото се оформя на топка, завива се с найлоново фолио и се оставя в хладилника за около 3 часа.

След като се стегне се разделя на осем топки. Една по една топките се разточват на правоъгълник върху набрашнена повърхност.

Приблизителен размер на кората е около 30/17 см. Изрязват се ленти по ширината на кората, които се завиват на руло, за да се образуват рогчетата.

Навитите рогчета се подреждат в тава покрита с хартия за печене и се намазват с разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна докато получат хубав златист загар.

# 185
  • Мнения: 2 269
Разядка с печени чушки и сирене
 печени чушки
1 голяма скилидка чесън (може и повече, на вкус)
 зехтин
 червен пипер
250 г сирене

# 186
  • Другата България
  • Мнения: 42 978
Понички с извара:
500-600гр извара
1 голямо яйце
2 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
1-2 с.л. захар
щипка сол
0,5 ч.л. сода
1 - 1.5 чаша брашно
Пудра захар за поръсване

Към изварата се добавят яйцето, киселото мляко/сметаната, захарта, солта, содата и брашното и хубаво се омесват. Получава се меко тесто, от което се изрязват кръгчета с дупка в средата или други форми по желание и се пържат в загрято олио до златист цвят. Още топли се поръсват с пудра захар.

# 187
  • Мнения: 8 102
Банички
Листи за баница. В един лист една баничка
Плънка - яйца, сирене, кашкавал, масло.
Завиват се и се пекат

# 188
  • на последния етаж
  • Мнения: 10 014
Тутманик

2 ч.ч. прясно мляко
2 бр. яйца
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
350 г сирене (твърдо)
3 ч.ч. брашно
1/2 куб. мая (прясна)
8 с.л. олио

B ĸyпa се изcипвa лeĸo зaтoплeнoтo мляĸo и се paзтвapя мaятa със захарта. Оставя се за 5-10 минути да шупне и се дoбaвят яйцaтa, coлтa, брaшнoтo, като се бъpĸa дoбpe дo пoлyчaвaнeтo нa гъcтa глaдĸa ĸaшa.
Сиpeнeтo се нaтрошав в cмecтa нa пo-eдpo и се paзбъpĸвa лeĸo. Πpeз цялoтo вpeмe бъpĸaнeтo cтaвa c лъжицa.
Смecтa се изcипвa  в тaвичĸa, нaмaзaнa c 3-4 c.л. олио, а с останалата мазнина пopъcвaмe oтгope.
Ocтaвямe зa 15 минyти дa втaca, бeз дa пoĸpивaмe, ĸaтo пpeз тoвa вpeмe вĸлючвaмe фypнaтa дa зaгpявa нa 180 гpaдyca. Слeд изтичaнeтo нa минyтитe пocтaвямe тyтмaниĸa дa се пeчe дo жeлaния цвят.

# 189
  • Мнения: 445
Торта с извара и крема сирене

извара - 100 г нискомаслена
крема сирене - 200 г
белтъци - 6 бр.
захар - 4 с.л.
ванилия - 1 бр. (0.2 г)
разтворимо кафе - 1 с.л.
гореща вода - 1/2 ч.ч.
бишкоти - 1 пакет (500 г)
какао - 2 с.л. натурално

Смесваме изварата, крема сиренето, захарта и ванилията и разбиваме до гладък крем.

Разбиваме белтъците на сняг и малко по малко ги добавяме в крема.

Подреждаме в правоъгълна тавичка един ред бишкоти. Разтваряме кафето в горещата вода и напояваме с него бишкотите.

Намазваме ги отгоре с половината от крема.

Отгоре подреждаме втори ред бишкоти и също ги напояваме с кафе.

Разпределяме остатъка от крема и заглаждаме.

# 190
  • Мнения: 2 432
Най-харесвано вкъщи е вашето Лабне. Уникално вкусна разядка.

# 191
  • Враца
  • Мнения: 4 018
Ползвала съм само топченцата на Мое Твое Наше.
Но ги купих от друго място. Тук , около нас, не предлагат нищ на тази фирма. А бих искала да опитам всички неща.

# 192
  • Мнения: 254

 Баница със сирене " Мое Твое Наше"
точени кори 1 пакет
400 грама
яйца
4 броя
кисело мляко
400 грама
сирене " Мое Твое Наше"
300 грама
олио
3/4 чаена чаша
хлебна сода
1 чаена лъжица
Разбърквате яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, изварата / сиренето, ½ чаена чаша олио и содата за хляб. Може да ползвате и извара. Ако сте ползва извара добавете и около една равна чаена лъжица сол. Разбъркайте продуктите добре до получаване на хомогенна смес.
В намазнена тавичка сложeте 1-2 листа от корите, върху които сложете около един черпак (за супа) от сместа. След което поръсете с няколко капки от останалото олио. Отгоре отново сложете лист-два от корите и отново от сместа, а накрая олио. Повтаряйте процедурата в тази последователност докато корите и сместа свършат.
Печете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, докато баницата придобие златист цвят.

# 193
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 046
Панирани сирена и кашкавалчета! На хапчици...
Размечтах се.

# 194
  • София
  • Мнения: 1 069
Най- вкусните банички със сирене
1 пакет кори за баница
3 яйца
3-4 с.л кисело мляко
1 ч.л сода
300 г краве сирене  Мое Твое Наше
2-3 с.л олио + още за поръсване на корите
2-3с.л прясно мляко
 Печете баничките на 200 градуса за 25-30 минути.

Общи условия

Активация на акаунт