🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 37 730
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Искаха да повторят Барбенхаймер, но като гледам няма да стане.

# 61
  • София
О, да, греда и то голяма. Grinning
Но интересна хипотеза, не се бях замислил.

# 62
Те даже са му измислили някакво тъпо име - Гликет или нещо подобно.

# 63
  • Галифрей
Гунди гони немислимите 9 млн. Уф, малко трудно ще го достигне за съжаление ама той така или иначе пренаписа историята.
Гладиатора пък е подгонил 2-та милиона. И на него ще му е трудно.
Но и двата филма могат да се справят. Simple Smile

Очаквах по-силен старт на Злосторница.
Като стана въпрос за Wicked, в САЩ/Канада кърти с $115 млн. откриващ уикенд! 😮
А и гледам и оценките са добри. Надявах се на провал ама не и този път. А може би не е провал, защото не е под шапката на Мордор (а.к.а Дисни), а под тази на Юнивърсъл. 😛
За сметка на това, Гладиатор 2 тръгва по-скоро разочароващо зад океана. Очаквах по-сериозен резултат от 55 млн. откриващ уикенд.

От мене има три гледания 😁 Супер си е нека гони 9 милиона 🫶 Гладиатор ще поседи малко и после ще слезе на долу.

# 64
  • София
"Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.

Какви са мненията за филма "Стажантът"?
Потребителите имат смесени чувства относно „Стажантът“. Някои смятат, че е повърхностен и лошо режисиран, но оценяват впечатляващата актьорска игра, особено на Джеръми Стронг. Други смятат, че му липсва дълбочина в контекста на разглежданите големи социални проблеми." Laughing

Все едно чета предговор от времето на социализма на книга с капиталистически автор. Laughing

# 65
  • Бургас
Какво ли не ни причинява скуката!!!  Ill  
Снощи изгледах поредният филмов разказ за принцеса Сиси - „Корсаж“ 2022 г.  Филмът е  нещо средно между мистификация и експеримент -  с много анахронизми и недействителни сюжетни случки; за жалост не ми достави нито зрителско удовлетворение, нито предизвика съпричастност у мен... Само много въпросителни относно това, докога може да бъде интерпретиран и експлоатиран този образ от и заради гледната точка на феминизма!? Thinking
Критици ми обясняват колко е смела и свободолюбива героинята,  и как корсажът ѝ е метафора на нейната несвобода в задушаващата дворцова среда на императорския двор...
Това го разбирам Nerd ; но отдавна ми омръзна да гледам филми със силни жени и техните мъже нищожества..., че и полу импотентни навсичкото отгоре... Особено пък, когато говорим за исторически личности от не толкова далечното минало.
Знам че има и уважавам понятието творческа свобода. И че филмът със сигурност има своите почитатели. Просто се питам няма ли да се намери творец, който на висок глас и с човешко разбиране и съчувствие да обяви, че в онези години несвободни в огромна част от битието са били и мъжете (особено държавните такива)! Всеки , който е прочел поне малко за живота и обучението /възпитанието на Франц Йосиф и злощастния му син Рудолф, знае на какви ограничения и издевателства са били подлагани още в ранните си детски години. Да не пропускаме и факта, че една от главните причинителки на обидата, нещастливостта и несвободата на младата императрица Елизабет е свекърва ѝ София, т.е. - жена ... В тези няколко прости факта,  откривам много повече дълбока психологическа драма и трагизъм. Що се отнася до пикантериите и странностите около навиците и живота на Сиси,лично на мен, те са ми екзотични, но по–банални и неинтересни.

# 66
Аз гледах в Ю туб документален филм за Сиси (не съм сигурна в кой канал - беше преди месеци) и я представяха като много отрицателен човек. Сключила е брак много млада, изпълнена с романтични представи (коя ли би отказала на красивия млад император?), но с него са имали нула сходство в характера и тя е изгубила много по-бързо интерес към неговата компания, отколкото той (в един момент той също спира да се интересува от нея); разводът е невъзможен, а тя самата се изживява като мъченица, каквато не е. Отнася се изключително деспотично към децата си, а на някои от тях не обръща никакво внимание.
Изобщо - от нея само една красота (и дисциплината да я поддържа - например обичала е гимнастиката).

# 67
  • Бургас
pppqqq, да била е доста противоречива личност, така да го кажем. Не се наемам да я съдя, но и не харесвам прекомерната идеализация и превръщането й в жертва... Бях попаднала на един официален австрийски исторически сайт, в който имаше много подробна и доколкото е възможно, обективна информация и за нея и за Фр. Й. ... Определено е имала странностите си и е получавала разбиране от съпруга си ...

# 68
  • Галифрей
Много грешно представят принцеса Сиси. Да тя е била млада на 17 години изпълнена с любов. Нормално е. Взаимно са се обичали с Франц. Но майка му и интригите в двореца са я задушавали. Обичала е децата си но са и били отнети. Дава ли са и ограничения да ги вижда  от време на време, няма особено право да се грижи за тяхното възпитания. Тя намирала утеха в язденето,четенето на книги,писане на стихове,пътувания тук там някоя свалка. Никога не се е изживявала като мъченица. Просто София и етикетите на двора са я смазали психически. Тя е трябвало да подържа да е много слаба и корсажа да показва тънка талия,което довело до много боледувания. Това са исторически факти. Като четох за нея разбирам,защо са дали ролята на Роми имат някой общи неща.
Като Роми става голяма. Само където собствената й майка я смазвала психически.

# 69
Това не са исторически факти, а измислици от филми.
Само едно от децата й е "отнето", след което тя престава да общува с него, дори когато детето я търси му обръща гръб и се държи с него като с чужд. Това е документирано. Дъщеря си, която тя е отгледала напълно сама, казва в писмо, че майка й е обсебваща и деспотична и не й позволява да общува с никого. Тя самата се е омъжила на подобна възраст, за да се отърве от нея.

Няма абсолютно никакъв интерес към поданниците, освен ако не са унгарци (поради симпатии - няма причина за това), отказва да се ангажира с каквито и да е обществени дела. Документирано е, че Франц Йосиф я е умолявал (в писма) да го прави и тя е отказвала.

Абсолютно никой не я е принуждавал да бъде слаба и тя е била по-скоро мускулеста, а не слаба. В стаята й има гимнастическа стена, на която е правела упражнения, с което е шокирала прислугата.
Една от дъщерите на Виктория е споделила с майка си, че Елизабет няма никакви интереси и с нея не може да се разговаря.

Фитнес в спалнята на императрицата:
Скрит текст:

# 70
  • Галифрей
Това което написах не съм го гледала а го прочетох. Официална информация. Сега книги за по големи подробности не съм чела не съм гледала филми. Исках да гледам трилогията на Сиси обаче не ги намирах. Някой бяха изтрити. Вярно е това за унграците,защото тя ги обичала този народ и се водила тяхна императрица.Интересът й към политиката на Унгария е бил голям. Не съм казала,че някой нарочно я карал да пази диети. Тя предприема редица пътешествия из Европа и Средиземноморието: Унгария, Мадейра, Корфу, Англия и др., заради които пропуска голяма част от детството на децата си. Навсякъде из Европа Елизабет става еталон за красота и стил. Тя впечатлява с красотата и външността си, поддържани със строга диета и продължителни физически упражнения, благодарение на които запазва 50-сантиметровата си талия. Постоянните диети и оскъдното хранене в съчетание с емоционалната й нестабилност са причина у нея да се появят и първите признаци на анорексия.
Поради нейните нервни пристъпи, лечение с гладуване, тежък режим на упражнения и чести пристъпи на кашлица, здравословното й състояние става толкова тревожно, че през октомври 1860 г. е съобщено, че страда не само от анемия, но и от физическо изтощение.

# 71
  • софия
Мая от Стормскери/Финландия
Препоръчвам! Игра,атмосфера,сюжетна линия,
всичко се допълва по един магичен начин и за мен лично беше истинска наслада.

# 72
Попаднах на интересна новина:

Бари Кеоган ще бъде Ринго Стар! След месеци спекупалции новината потвърди самият легендарен музикант и допълни, че според него звездата от „Солтбърн“ и „Баншите от Инишерин“ в момента се е посветил на уроци как да се превърне в добър барабанист. Кеоган ще играе ролята в четирите филма за Бийтълс, подготвяни от Сам Мендес. Те ще разказват за истерията около ливърпулската четворка от гледната точка на Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харистън и самия Ринго. Според непотвърдена информация другите три роли ще бъдат поети от Пол Мескал (Пол), Харис Дикинсън (Джон) и Джоузеф Куин (Джордж).

Нито един от цитираните артисти не ми прилича на прототипите, и не мога да си ги представя изобщо, но киното е магия, и може и да се получи. Сам Мендес ги разбира нещата, макар че чак четири филма... Не знам, ще поживеем, ще видим...

По реда на снимките: "Ринго Стар", "Пол Макартни", "Джон Ленън",  "Джордж Харис"

# 73
  • Glasgow
Много харесвам Бари Киоган като актьор. Скоро гледах с него, изнесе целия филм

# 74
  • Варна
 Дудулина, благодаря  за ,,Stormskärs Maja"= ,,Мая от Стормскери".
Като видях 2,44 ч, малко се сепнах, но си заслужаваше.

Общи условия

Активация на акаунт