🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 36 396
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • в сърцето на един мъж...

Кавилчо що така са го нарисували? Много странно изглежда тоя трейлър.

# 46
  • София
Хм, пише в препродукция. Не знам дали въобще са започнали снимките Simple Smile

# 47
  • в сърцето на един мъж...
Ааа възможно е да е заради това Simple Smile Или да е творение на някой фен Simple Smile

# 48
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Това не е истинския тийзър трейлър на "Шотландски боец", а фен фикшън, но пак е готин де.

# 49
Това на мен ми прилича на творение на ИИ. Чакам да напреднат още малко, за да започна самостоятелно да си адаптирам книги (знам, че съм го писала и преди - напълно сериозна съм, не е шега).

# 50
  • Варна
 Днес имах св. време и гледах ,,Let go"/-шведския.
Наистина е въпрос на предпочитания.
Хубав филм.
Ако харесвате стандартни семейни проблеми в 21 век.

# 51
# 52
  • Бургас
Няколко дни бях в чуденка, дали да препоръчам един филм, който гледах по телевизията...

Старият дъб (The Old Oak)2023 на режисьора ветеран Кен Лоуч. 88-годишният кинодинозавър е представител на социалния реализъм в киното и левите му политически възгледи са категорично заявени , но ако това не ви дразни , последният му за сега филм си заслужава отделеното време! Много човечен, будещ съпричастност и размисъл. Миналата година е бил представен на МФФестивал у нас, но допускам, че малко хора са го гледали...

Лично за мен най-силно въздействащо беше поразителното сходство в психологията, бита и проблемите на обикновените бедни в Англия и у нас... Никога не съм подхранвала в себе си илюзията, че на Запад са построили Раят на Земята и все пак... Тъгата е едно от водещите чувства в сюжета; в добавка проблемът с мигрантите...
Но въпреки тегавите житейски ситуации, финалът е човешки сгряващ. Препоръчвам!
Мисля да потърся по-старите филми на режисьора.

# 53
  • Варна
+1 глас за ,,The Old Oak".

# 54
Гладиатор 2: Гледахме го с двама приятели и тримата нямахме особено високи очаквания, предвид нивото на Холивудските продукции в последно време и на римейкове на стари класики. С оглед на това, филма мога да кажа, че ми хареса. Бяха се постарали с бойните сцени, историята беше ок, заснемането също. Не е на нивото на оригинала, но това се подразбира. Като минуси бих отличил малко странния избор на основен злодей, както и претупания финал. Все пак, по-скоро съм с позитивни впечатления и му давам 7/10.

# 55
Няколко дни бях в чуденка, дали да препоръчам един филм, който гледах по телевизията...

Старият дъб (The Old Oak)2023 на режисьора ветеран Кен Лоуч. 88-годишният кинодинозавър е представител на социалния реализъм в киното и левите му политически възгледи са категорично заявени , но ако това не ви дразни , последният му за сега филм си заслужава отделеното време! Много човечен, будещ съпричастност и размисъл. Миналата година е бил представен на МФФестивал у нас, но допускам, че малко хора са го гледали...

Лично за мен най-силно въздействащо беше поразителното сходство в психологията, бита и проблемите на обикновените бедни в Англия и у нас... Никога не съм подхранвала в себе си илюзията, че на Запад са построили Раят на Земята и все пак... Тъгата е едно от водещите чувства в сюжета; в добавка проблемът с мигрантите...
Но въпреки тегавите житейски ситуации, финалът е човешки сгряващ. Препоръчвам!
Мисля да потърся по-старите филми на режисьора.

Looking for Eric и The wind that shakes the barley съм гледал аот него. Хубави и двата.

# 56
  • София
Дяволо, благодаря и аз за продължението и анкетите. Гласувах, разбира се. Мои фаворити са Блейд рънър и Мъже в черно, заедно с първия Тор.
Просто не си падам много-много по Батмани, Супермени, Върколаци, Черни рицари, ДиСи и Марвели - спасяващи света.
Не мога да съм полезен с някакви препоръки - паднал съм в период, дето събирам (теглени) филми и сериали и те си се трупат, а аз... чета 2-3 книги едновременно и гледам 2-те си реалитита. (Най-вероятно по Коледа - като има и повече свободни хора у дома - особено с 939-тото излъчване на Сам в къщи 111, ще отхвърлим нещо от събралото се...)

# 57
  • Варна
Нещо леко, неангажиращо, поне за мен е   ,,My Old Ass'' 2024
https://www.imdb.com/title/tt18559464/
 На бързи обороти прехвърлих ,,Bagman" 2024 - ами, той  почти детски страшки
https://www.imdb.com/title/tt18559464/
 И днес съвсем детски страшки ,,Sting" 2024-защо ги правят, идея си нямам...
https://www.imdb.com/title/tt20112746/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_Sting

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 12:05 от Пеева

# 58
"We live in time" - много докосващ и красив филм. Флорънс Пю е прекрасна, определено една от най-талантливите актриси в Холивуд, а Андрю Гарфийлд - ми отива му на тоз човек да страда и да е тъжен.

# 59
  • София
Гунди гони немислимите 9 млн. Уф, малко трудно ще го достигне за съжаление ама той така или иначе пренаписа историята.
Гладиатора пък е подгонил 2-та милиона. И на него ще му е трудно.
Но и двата филма могат да се справят. Simple Smile

Очаквах по-силен старт на Злосторница.
Като стана въпрос за Wicked, в САЩ/Канада кърти с $115 млн. откриващ уикенд! 😮
А и гледам и оценките са добри. Надявах се на провал ама не и този път. А може би не е провал, защото не е под шапката на Мордор (а.к.а Дисни), а под тази на Юнивърсъл. 😛
За сметка на това, Гладиатор 2 тръгва по-скоро разочароващо зад океана. Очаквах по-сериозен резултат от 55 млн. откриващ уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт