🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 36 439
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Оскарите от години са ми ужасно скучни. Истината е, че с навлизането на стриминг платформите просто награди от какъвто и да било тип вече не са интересни. Даже не знам дали все още са престижни. Преди имаше огромни прес турове, шумотевица, рокли, всичко завършваше с един голям спектакъл. След Ковид вече мога да кажа, че изобщо тези неща не са на дневен ред и отстъпват на други.
За да не съм голословна, ще дам ревюта на два филма, които ми харесаха. Искам само да кажа, че са за хора, които обичат филми, привидно с бавно действие. Но всъщност под бавното действие се случват много неща. Очакването се засилва, има напрежение и интересът се поддържа.
1. Lies we tell - Момиче в Ирландия наследява богато имение от баща си. Веднага я налазват зестрогонци и хора, които искат да се възползват от нея и парите й. Нещата започват полека, докато виждаме как постепенно тя изгубва контрол над ситуацията. Ще успее ли да си го върне или ще изгуби наследството си?
2. Presence - История за призраци, в който историята се разказва от името на призрака. Объркан, дезориентиран в къща, която не познава и семейство, което живее обикновен американски живот.

# 721
Малко ме е яд за Деми но някак си всички очаквахме да грабне наградата . Аз очаквах и Тимъти да спечели за най добър актьор , и неговото име беше също спрягано за победител . Майки Медисън съм я гледала в Писък 6 и там ми направи хубаво впечатление, и може би стана един от най добрите Ghostface във поредицата  . Ще видя Анора със сигурност . Незнам защо но залагах че Дюн 2 ще грабне приза за най добър филм .. Като цяло май нищо от прогнозите ми не стана . Тази година съм изненадана .

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:43 от Жасмина 94

# 722
Ейдриън Броуди спечели.

# 723
Ейдриън Броуди спечели.
Аа да вярно . Grinning Grinning Grinning Grinning Но някак си повече ми се искаше Тимъти да спечели . Ще прегледам отново филмите който бяха номинирани , традиция си ми е да ги гледам със моето семейство след наградите , някой от тях вече съм гледала а други не , но ще го направя .

# 724
  • Галифрей
Филмът “ Анора” никога не бих го гледа  дори и пари да ми дават, аз плюя на такивам неща! Разбрах за какво е и направо черно ми стана! Силно недоволствам! Аве не се изненадвам,че е взел награда за “ най-добър филм” направо пада в черната яма.

# 725
Може пък да е хубав аз ще му дам шанс . Честно казано не смятах че чак толкова високо ще бъде оценен , както казах смятах че Дюн 2 ще отнесе повече награди . Емилия Перес също но покрай скандала който се завихри покрай актрисата вече малко се съмнявах но ето интуицията ми не ме излъга . Радвам се и за Зоуи Салдана най накрая и тя да бъде оценена . По добре Зоуи отколкото Ариана Гранде .

# 726
  • Галифрей
Не е не хубав. Положението с една дума трагично.

"Анора" и разказва "романтичната" история на американска стрийптизьорка с руzски произход, която се жени за сина на руzски олигарх. Тъпа версия на “ Хубава жена” плюс ала нюансите.

# 727
Не съм го гледала все още , и не мога да кажа че няма да ми хареса или че е лош . Ще го видя и тогава . Прочела съм за какво се разказва и на мен ми се видя интересен , не мога да кажа дали ще е зле преди да съм го гледала.

# 728
Радвам се за успехите на "Анора", още след победата си в Кан(отново победител там взима и Оскар за най-добър филм), го чаках да го пуснат за разпространение, за да го изгледам. Майки определено направи ролята на живота си.

Много ме е яд единствено за липсата на номинация на Дени Вилньов(Дюн е особено трудна книга за екранизиране, а той ги направи по фантастичен начин) и загубата на Ралф Файнс.

Като цяло Оскарите отдавна изгубиха блясъка и част от стойността си, заради всичките квоти и простотии.

# 729
  • Галифрей
Гледа ми се някой стар забавен семеен филм.

# 730
# 731
В Х се появи слух, че Лупита Нионго ще е Атина в Одисеята на Нолан.

А (това вече не е слух) режисьорът е предложил на Робърт Дауни Джуниър Посейдон, но той е отказал, заради Доктор Дуум.

Чудя се гърците дали ще харесат избора на Атина, ако въобще е вярно. Бяха доста гласовити, когато Ахил беше изобразен като тъмнокож, при това в не особено значителен сериал.
От една страна, Атина е богиня/древно извънземно и може да е всякакъв цвят. От друга страна - това е ТЯХНАТА култура, а те не са африканци.

# 732
Много ме ядосват понякога с тези подмени Холивуд. Като с малката русалка. Русалки нямало ,следователно можело да бъдат чернокожи. Ами не. Произведението е на автор, живял на определено място и определено време. Приказката за големи носи духът на това място и няма как да е друга.
Измислете си нови сценарии, вместо да пренаписвате историята. Първо 50те години бели актьори играеха азиатци и индианци в исторически филми - смехория.
Сега чернокожи актьори играят бели. Все същата небивалица.
Има цял континент, пълен с истории и приказки за чернокожи - защо не почерпят вдъхновение от там? Със сигурност има много интересни истории.

# 733
  • Галифрей
Ох аман с тяхното лайф версии на класическите анимации не могат да измислят нещо ново😒  и сега голямото безумие ще излезе този месец на 21 Снежанка  . Тя не е Снежанка а Кафянка 😁 Никой не му пука за този боклук на Дисни. Очаквам скоро са го целят с домати голямо падение както беше филмът с Котките.

# 734
Ще е интересно какво ще стане със Снежанка, защото има милиони дислайкове на трейлърите (вече не могат да се виждат от всеки, а само със специална програма - но някои ютубъри следят за това). Дали в крайна сметка това ще се отрази, или хората все пак ще си купят билети?
И не е само актрисата - има грозни CGI джуджета, защото според Динклидж истинските джуджета не трябва да играят джуджета миньори (под достойнството им е), странни костюми, нестандартен принц (който може и да не е принц?), както и любовна история, която ще е променена, защото Снежа не иска да я целуват, а да поведе революция срещу мащехата си.

Общи условия

Активация на акаунт