Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 419
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Моите деца започнаха много да харесват мюсли Confused и аз така се радвах,а ето че и те съдържат боклуци.Само овесени ядки не искат.Кажете ми как да си направя мюсли вкъщи.
И да попитам за фруктовата захар.Купих си някаква от Хит,пише,че няма генно модифицирани продукти.Вие каква ползвате?

# 1 006
  • София
Валенцето, ето една рецепта за домашно мюслиHug

# 1 007
фруктовата zахар действа раzхлабва6то  Peace месо давам 2 пъти дневно, но те 4есто откаzват втория прием. zа корнфлейкса и аz zнам, 4е иzоб6то не е полеzен, но zа м*слито сега 4увам  Rolling Eyes
искам да попитам zа трансмаzнините, не6то съвсем се обърках  Crazy 4етох, 4е ги има най-ве4е в мле4ните продукти и някои меса. някой ако има линк, 6те съм благодарна

# 1 008
  • София
фруктовата zахар действа раzхлабва6то  
Супер! Mr. Green
Гелева,благодаря!А това бананов чипс ми е непознато.Не мога ли просто да си купя разни сушени плодове?

# 1 009
  • София
Валенцето, естествено можеш да сложиш каквито си пожелаеш сушени плодове по твои избор.  Hug Бананов чипс продават в павилионите за ядки и сушени плодове.  Peace
Дъмпер , ето една интересна статия за  транс мазнините и в кои продукти ги има. тук  Peace

# 1 010
  • София
Благодаря,гелева,тези дни ще направя и ще се похваля.

# 1 011
фруктовата zахар действа раzхлабва6то  Peace

млечната zахар мисля имаше такова действие , не фруктовата  Hug
малкия яде рядко месо. яде много пълноzърнести храни,  суровояд е по собствен иzбор и е ОК.  Не можеш да го прилъжеш с гулаш, но виж суши яде с удоволствие  Wink 
Всяко дете е индивидуално.

# 1 012
според консултантката по хранене и фруктовата и мле4ната zахар раzхлабват. ли4ни набл*ления нямам  Embarassed
Гелева, не е ло6а статията, но няма никакво инфо  Rolling Eyes zа транс маzнините. аz открих пове4е не6та, но са на немски, ина4е бих ви дала линк

# 1 013
Фруктоза има в повечето бебешки каши. Не качва нивото на кръвната захар рязко, така както глюкозата например. На дъщеря ми не й действа разхлабващо. Може да се подслажда и с мед, но тя има много  чувствителен стомах и се налага да комбинираме храните, за да може да хапва и от тези , които й действат разхлабващо. Последно ни казаха да не яде неща от чиста захар, както бонбони илли мед с лъжицата, защото действат така. Може сладкиш или каши, където захарта е смесена с брашно и се усвоява бавно.

Дъмпер, дай линковете на немски.

# 1 014
Просто изразих мнение по повод горещата тема за това какво ядем.
Надявам се, че не съм прозвучала грубо Simple Smile Просто думите ти ми напомниха за един познат, който не яде зеленчуци, щото имало едиквоси, плодове заради друго, вода заради трето... И казах неща, които смятам, че е необходимо да бъдат казани. По темата, не че се съмнявам в теб  Hug

За менюто - написах каква закуска давам на децата (вода, фреш, ябълка, зърнени, ядки или сирене). По обяд пак - вода, ябълка, пресни зеленчуци+ комбинирана манжда тип боб, леща или картофи с месо, риба с картофи или ориз, абе общо взето, каквото ви дойде на акъ;а, съдържащо протеини и въглехидрати, може мъничко хляб, ако няма месо.
Следобед - плод, може и купичка кисело мляко, или едно варено яйце, или ядки. Може малко краставичка или морковче към яйцето.
Вечеря - вода, пресни зеленчуци, протеин (месо, сирене, кашкавал, яйца).
Късна вечеря - нещо малко, например чаша топло (не сварено) мляко.

# 1 015
Сребърен облак,не си ми прозвучала грубо и не съм се обидила ни най-малко.Дайте съвет как да науча моето да яде овесени ядки.Таз сутрин и предложих-отказа.Прилъгах я ,че ще и направя бананова каша -пасирах банана и овесените ядки и пак не го хареса-хапна само8-9 лъжички.Аз сутрин започвам с пчелен прашец,после сакуска най-често филия с нещо намазан,след около 2 часа плод,обяд каквото съм сготвила(обикновено по неин вкус)плюс млечна салата или таратор,следобед плод с нещо леко ато данонче или кремче и вечеря обикновено гледам да не е с месо.Много ми е трудно,защото е злоядо и избира храната.Яде много малко неща.Давам и витамини

# 1 016
Простете за невежеството ,но фруктовата захар като заместител на бялата захар ли ползвате?И в какъв вид се продава течна или на прах?

# 1 017
Сребърен облак,не си ми прозвучала грубо и не съм се обидила ни най-малко.Дайте съвет как да науча моето да яде овесени ядки.Таз сутрин и предложих-отказа.Прилъгах я ,че ще и направя бананова каша -пасирах банана и овесените ядки и пак не го хареса-хапна само8-9 лъжички.Аз сутрин започвам с пчелен прашец,после сакуска най-често филия с нещо намазан,след около 2 часа плод,обяд каквото съм сготвила(обикновено по неин вкус)плюс млечна салата или таратор,следобед плод с нещо леко ато данонче или кремче и вечеря обикновено гледам да не е с месо.Много ми е трудно,защото е злоядо и избира храната.Яде много малко неща.Давам и витамини

Нашия детски лекар каzа, че децата сами посягат на каквото им трябва. Ти гледай да има и да предлагаш , ако не иска и каzвай не искаш ли просто да опиташ с пръстче и ако не ти хареса ще прибера ... ще прибереш така няколко пъти и на следващия като види някъде , ще zане какво е и ще си поиска сама  Hug

# 1 018
ето линк http://wien.arbeiterkammer.at/bilder/d53/Transfettliste_07_02.pdf
jabata_dil, на същото мнение съм  Peace

# 1 019
  • И тук, и там, навред....
Здравейте,извинявайте ,че нахълтвам така в темата,може ли да ми препоръчате книга за здравословно хранене на деца.

кн." Защо трябва да се храним здравословно?" - на изд. "Фют", не е лоша. Струва 3.99лв.

Общи условия

Активация на акаунт