Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 456
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 1 035
точно покрай тези трансмазнини се замислих сериозно и започнах да взимам маргарин на бецел с Омегите  Rolling Eyes именно липсата на описание на маслото ме доубеди  Peace за плодовите млекца тук ги смятат за много нездравословни, забранени са и в детската градина. за мен лично е малко пресилено и чат пат им давам. някакви мнения за сиропа от агава?

# 1 036
Искам да ви попитам какво краве масло  давате, защото госпожицата го яде направо с лъжицата от пакетчето и искам да е нещо хубаво, а не пълно с боклуци.

Аз ползвам само немско масло.Чета съдържанието. По-скъпи са, но няма как.
 Редувам няколко марки /немски/.
 На българските нямам вяра, масово слагат маргарин.

# 1 037
  • Linz
Искам да ви попитам какво краве масло  давате, защото госпожицата го яде направо с лъжицата от пакетчето и искам да е нещо хубаво, а не пълно с боклуци.

Аз ползвам само немско масло.Чета съдържанието. По-скъпи са, но няма как.
 Редувам няколко марки /немски/.
 На българските нямам вяра, масово слагат маргарин.
Peace
Разликата между немското и българското масло е очевидна.

# 1 038
И у нас сме на немско, но още се колебая.
Ако намеря някое свястно нашенско - бих го сменила.

# 1 039
точно покрай тези трансмазнини се замислих сериозно и започнах да взимам маргарин на бецел с Омегите  Rolling Eyes именно липсата на описание на маслото ме доубеди  Peace за плодовите млекца тук ги смятат за много нездравословни, забранени са и в детската градина. за мен лично е малко пресилено и чат пат им давам. някакви мнения за сиропа от агава?

Дали аз не разбирам добре... newsm78 Почнала си да купуваш маргарин, което са точно трансмазнини? Пък дори и с добавени "Омеги"  Wink

Купувам  от българските масла само на Lactea, или някое от немските, но и там има разни мешавици с маргарин, така че внимавам много.  Peace
Особено като ми напишат, че е масло "Light" , ясна е работата.

# 1 040
Аз основно купувам немско.Скоро всех едно българско на мистър Пикс от пикадили.Не е лошо ,мирише на масло.Само незнам стоките в Пикадили дъли са качествени или са като в Кауфланд-гонят ниска цена а в тях боклуци слагат.Съдържа 82% масленост.Добро е.             А какъв е този сироп ат агава?Изобщо не съм чувала.И за фруктозата бях попитала като заместител на захарта ли я ползвате?

# 1 041
сиропа от агава се смята за здравословния заместител на захарта

# 1 042

Дали аз не разбирам добре... newsm78 Почнала си да купуваш маргарин, което са точно трансмазнини? Пък дори и с добавени "Омеги"  Wink

Абе и аз така мислех, но четох вчера няколко статии и навсякъде препоръчваха меки или течни маргарини. В тях имало малки количества хидрогенирани мазнини. В маслото се съдържат наситени мастни киселини, които действат по същия начин на холестерола и риска от сърдечно съдови заболявания като трансмазн.
Най-добре май да караме на фотосинтеза и да си свиркаме Joy

# 1 043
  • Linz
Нали вече стана въпрос за наситените мастни киселини и трансмазнините?! Дори за хора с повишен холестерол вторите са по-вредни. А за децата е излишно въобще да се коментира.

# 1 044
zа децата май се препоръчваха млека с по висока масленост?

# 1 045
За деца поне до 2години най-добре 3,6% масленост. От там нататък може и по-ниска.
Аз съм пропуснала къде се е коментирало това за мазнините. Наскоро  някакъв български професор обясняваше по новините по повод скандала с млечните продукти колко било вредно сиренето с палмово масло и как в никакъв случай не трябва да се дава на деца и бременни.

# 1 046
  • Linz
На 65-66 стр. коментирахме маслото и маргарина.

И това се коментираше някъде назад- маслеността в млякото се дължи на извлечено масло и добавен маргарин Sick

# 1 047
На 65-66 стр. коментирахме маслото и маргарина.

И това се коментираше някъде назад- маслеността в млякото се дължи на извлечено масло и добавен маргарин Sick

стига бе хора има и качествено мляко . не може всеки да си поzволява такива ужаси  Sick

# 1 048
  • Linz
Ако някой може да каже кое е качественото мляко... само него ще купувам, независимо от цената.

# 1 049
Това, което е обсъждано за маслото, не е нищо конкретно. Аз също съм за масло при децата, но мисля, че Дъмпер имаше предвид възрастните.
М_Ник беше споменала едно био кисело мляко. Има го в Кауфланд и е много хубаво. На децата може да се дава от него.
Аз не мога да намеря хубаво сирене тук.

Ето някои линкове за трансмазнините
U.S. Food and Drug Administration
 (Choose vegetable oils (except coconut and palm kernel oils) and soft margarines (liquid, tub, or spray) more often because the combined amount of saturated fat and trans fat is lower than the amount in solid shortenings, hard margarines, and animal fats, including butter.)
American Heart Association
(Instead butter 1 tablespoon soft margarine (low in saturated fat and 0 grams trans fat) or 3/4 tablespoon liquid vegetable oil)
Сравнение на трансмазнините и наситените мастни к.
Мазнини в продуктите
Дадох горе цитати, ако не ви се чете всичко. И линка на Дъмпер има инфо. Малко в страни от темата за децата, но навсякъде препоръчват да се яде нискомаслено. Само че нискомаслените български продукти(а може и чуждите не знам) са пълни с хидрогенирани м. Къде е логиката Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 18:26 от В_и_В_и

Общи условия

Активация на акаунт