Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 333
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Оспамихме темата. През различни входове влизаме явно. Е, може и да се засечем някой път.

В инструкциите за попълване на таблицата за храните през предходното денонощие няма масло, а само маргарин. Не помня дори дали имаше други мазнини споменати.

И какво се разбира под пълнозърнест хляб като имаше толкова шум в медиите, че всъщност ни продават хляб с неясен състав.

# 121
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Има сигурни фирми, които могат да доставят пълнозърнест хляб ... Класанови са такава

# 122
  • София
Има сигурни фирми, които могат да доставят пълнозърнест хляб ... Класанови са такава

Въпросът е от магазина какво да купуваме  newsm78

# 123
  • До хладилника, който обичам
...винаги е вариант домашният хляб. Става бързо и лесно, а съставът му е гарантиран Grinning И нищо не мирише така, както прясно опечен хляб!

# 124
  • София
     Ох тъкмо си записах в списъка със задачки да проуча вариантите на машина за хляб. Да препоръчаш някоя, хубава и сравнително евтина  Wink
     Каня се и да си купя нови тигани, тоест да не са тефлонови.
     Да се оплача поръчах си книжката за здравословно хранене на деца, която препоръчахте, но като ми доставиха нещата, се оказа че именно тя била свършила...

# 125
  • София
...винаги е вариант домашният хляб. Става бързо и лесно, а съставът му е гарантиран Grinning И нищо не мирише така, както прясно опечен хляб!
PeaceАбсолютно съгласна.Вкъщи друг хляб ,освен домашен, не се яде.
Да ви попитам-на машите деца дават ли филии с пастет.При нас това е практика. Sick

# 126
  • София
И от нищо не изяждам толкова много, колкото от домашно изпечения хляб  Mr. Green От години не сме разчитали основно на домашен хляб точно поради тази причина.

А брашното какво е? Продава ли се истинско пълнозърнесто брашно?

# 127
Да препоръчаш някоя, хубава и сравнително евтина  Wink
Леко оф топик, но няма нищо Simple Smile
Аз съм с ТСМ-ска, но установявам, че ми е по-лесно в нея само да бъркам и втасвам тестото, а да пека все пак във фурната. Т.е. същата работа ще върши добър миксер с купа за тесто (40-50 лв).

И от нищо не изяждам толкова много, колкото от домашно изпечения хляб  Mr. Green От години не сме разчитали основно на домашен хляб точно поради тази причина.
А брашното какво е? Продава ли се истинско пълнозърнесто брашно?
Да... по-вкусен е. Особено като му сложа подправки и добавки... (сусам, слънчоглед, босилек, чесън, кисело мляко, фибри, мак, риган, мащерка...т.н.) става ммммм Grinning
Продават се различни брашна. Всички готови имат частично неясни съставки ('подобрители'), но поне не са боядисани с откровени оцветители, както купешките хлябове. Казват пробвалите, че е най-читаво човек да иде до мелница и да си купи чувал пълнозърнесто брашно 'от извора', но аз за момента пасувам по тази точка Grinning Вариант е и да се ползва обикновено бяло брашно, което да се подобрява в домашни условия с фибри, трици и зародиш Simple Smile

# 128
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вижте как се прави този хляб ...Класанови сами си мелят зърното

http://klasanovi.com/sunmoon.htm

Аз обаче не купувам от Слънце- Луна, защото все попадам на леко мухлясал ...  Rolling Eyes

# 129
  • под шипковия храст
a знаете ли за идеята да се флуорира водата - сега в софия скоро и в други градове... #Crazy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226790.msg5225270;topicseen#msg5225270

# 130

Браво на теб!  Hug Hug Hug Кажи ми моля те как намираш време и това да правиш?

# 131
Браво на теб!  Hug Hug Hug Кажи ми моля те как намираш време и това да правиш?
Не правя всеки ден. Не ядем много хляб.
Впрочем, във връзка с тази тема, вчера като купувах брашно, четох специално съдържанието и ми стана приятно да видя, че пълнозърнестите браша на ф-ма 'Хоуп' (взех пълнозърнесто пшенично и пълнозърнесто ръжено) са без никакви 'подобрители'.

# 132
  • София
Аз пак да пиша във връзка с проекта за храненето, в който участва нашата детска градина:
Едната анкета беше безумно направена. Трябваше да отбележа колко често детето е консумирало определени храни през последния месец. Ами за един куп неща написах "никога", защото за последния месец Габриела не е яла ягоди, череши, тикви, мандарини...

Когато записвах храните на Габа за един цял ден, вечерята й беше невероятна каша от:
риба
салата
ябълки
моркови
сандвич с кашкавал
заквасена сметана
ядки

Доц. Байкова може и да се уплаши как храня детето си....

# 133
  • Linz
Да, наистина- бяха изброени много сезонни плодове.
Аз пък напрасках едни огромни НЕ-та с удивителни срещу месото, маргарина... Confused

# 134
Аз пак да пиша във връзка с проекта за храненето, в който участва нашата детска градина:
Едната анкета беше безумно направена. Трябваше да отбележа колко често детето е консумирало определени храни през последния месец. Ами за един куп неща написах "никога", защото за последния месец Габриела не е яла ягоди, череши, тикви, мандарини...

Когато записвах храните на Габа за един цял ден, вечерята й беше невероятна каша от:
риба
салата
ябълки
моркови
сандвич с кашкавал
заквасена сметана
ядки

Доц. Байкова може и да се уплаши как храня детето си....
И аз точно това си мислех вчера, докато попълвах анкетата. Направена е безумно, не знам какво ще се получи като краен резултат.
Менюто на Теди звучеше по подобен начин след като го записах  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт