Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 412
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 180
  • До хладилника, който обичам
В колко часа е повторението?
В Нетерра го качват, гледай го от там. Тук има дискусия по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=238593.0

# 181
# 182
  • Варна
Проблемът с пълнозърнестия хляб е, че много производители използват предимно брашно тип 500 (като за бял хляб) - да кажем 50-60 % дори и повече,  а по-тъмния цвят постигат с оцветители. И само си мислим, че ядем пълнозърнест хляб. Случвало ми се е да купя уж пълнозърнест хляб от 80% брашно тип 500  Sick   Което си е направо оцветен бял хляб!!! Така че, следете етикетите със състава. Naughty
Аз се опитвам да давам разнообразна храна, поне 2 пъти седмично риба, почти всеки ден месо и млечни продукти. От колбасите купувам само пушено филе, никакви млени салами като кренвирши, наденици  и т.н. Много се възмущавам, че в детската градина дават печен кренвирш за обяд! При нас голям проблем са плодовете, хич не е по тях. Цедя сокове и пак със зор ги пие  Close

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 11:43 от Yee

# 183
  • Linz
Всички пушени колбаси са все боклук.

# 184
  • София
В детската градина продължават да насърчават децата да ядат плодове и зеленчуци. За всяко дете има тефтерче, в което да лепи картинка на плода и зеленчука, които е изяло през деня. Включително, очакват децата да докладват какво са яли у дома.
Днес Габа ще ги застреля със снощните си: ябълка, морков, зеле, брюкселско зеле, броколи. Добре, че не разрязахме ананаса  Wink

# 185
  • Linz
А Александра ми съобщи, че са им казали, че месото е полезно и ми поиска обяснение (защото аз казвам точно обратното).

# 186
  • София
  Аз също смятам че месото е полезно, стига да е приготвено по здравословен начин и да не се прекалява с него.

# 187
да и аз съм за месото,когато е екологично /без хормони и антибиотици/ и както казваш ,когато се приготвя подходящо.много е вкусно. Peace

# 188
  • Linz
E, аз съм на друго мнение и мисля, че то трябва да се уважава от госпожите в детската и да не предизвикват конфликт в детето ми.
Биха могли да обяснят, че в различните семейства има различни разбирания и навици и да наблегнат на целта на занятието, което е въвеждането на повече пресни плодове и зеленчуци.
Миналата седмица като разглеждах менюто, имаше ден, в който изобщо не беше включен никакъв плод. А днес за закуска имаха филия с руска салата. Не мисля, че майонезата може да се впише в представата за здравословно хранене на децата на никой родител. Мекици също им дават (аз в къщи не пържа).
И не ми харесва, че дават плодът за десерт. В предишната ни ДГ по настояване на родителите плодът се даваше преди основното ядене.

# 189
 рени ,съгласна съм с теб -4е  в градината или у-щата трябва да споменават,че има различни сем.и някой от тях предпочитат да не  консум.месо..и да уважават това.а не да объркват децата...мама казва така ,а пък в училище така... Rolling Eyes

и аз се дразня като предлагат на децата плодове след основната храна.

# 190
  • София
  Аз се опитах да си поръчам книжка за здравословно хранене, явно трябва пак да го направя, защото тогава бяха изчерпали количеството.
  Разбира се че трябва да се съобразяват с мнението на родителите  Peace
  Може ли да ми кажете защо се препоръчва плодът преди основното ядене и колко преди, защото и аз си знам че е като десерт  Embarassed

# 191
  • София
От Габа знам, че ядат плодовете преди обяд, та все се смеехме как супата е "първо" като я ядат втора. Ще питам да не са променили нещо.

# 192
" Най-правилното хранене е плодовете да се ядат като предястие, самостоятелно и едва след 20-30 мин друга храна. Ако поемате готвена храна, до следващото ви хранене трябва да минат поне 3 ч. Никога не яжте след обилна готвена храна плодове като десерт. Той се поднася обикновено веднага след основното ястие, стомахът се затруднява в работата си от разнородния състав, получават се киселини, тежест в стомаха, натрупват се мастни депа, излишни килограми. След готвеното ядене трябва да минат поне 3 ч преди приемането на друга храна, каквато и да е тя. "

Взето оттук:

http://www.bulway.com/index.php?name=News&catid=&topic=1 … &allstories=1

Аз също съм на това мнение. Маги, откакто яде сурови плодове, никога не съм й ги давала като десерт, а самостоятелно като следобедна закуска. Случвало се е да закусва сутрин само с плодове като поотрасна, а и това през лятото и като е ставала по-късно. Сега, когато ходи на градина / 3 седмици / ги подозирам, че им дават плодове като десерт. Но ще проуча нещата, още ми е рано за заключения. И ако наистина е така, ще ги помоля това да не се случва с моето дете. Тук това поне не е проблем. Не може 3 години да съм я учила на някакви навици и всичко да отиде по дяволите. А от Маги все още ми е трудно да разбера какво става в градината.

# 193
  • Linz
  Може ли да ми кажете защо се препоръчва плодът преди основното ядене и колко преди, защото и аз си знам че е като десерт  Embarassed
Защото плодовете се смилат много по-бързо от другата храна, но като са изядени най-накрая, не могат да преминат към червата и престояват дълго време в стомаха. В средата, в която престояват (подходяща температура и стомашни сокове) започват да ферментират, отделят се разни вредни вещества... С две думи много се обърква и затруднява храносмилателния процес... Аз толкова мога да обясня.

От Габа знам, че ядат плодовете преди обяд, та все се смеехме как супата е "първо" като я ядат втора. Ще питам да не са променили нещо.
Аз ще попитам дали не са я въвели тази практика (плодовете да са първо), може би аз не съм в час Peace

# 194
  • София
  Благодаря ви за отговорите  Hug
  Те моите все още почти не ядат така или иначе твърда храна и всъщност ако хапват плодове то те са отделно, но ще го имам в предвид за в бъдеще. Остава и аз да се науча да ям плодове.
  Малко извън темата, защото не съм дете от 3 до 7  Wink, но ако не ям почти да не кажа изобщо плодове има ли нужда от допълнително витамини. По време на бременноста пиех Пренатал Кеър, дали може и сега да пробвам. Знам че всичко такова е химия и е по-добре естественото, но не обичам плодове и това си е....

Общи условия

Активация на акаунт