Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 300
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 330
Катерина78, ето ги формичките -опаковани са заедно. 4-те са за 1 лв.

И аз си правя домашен сладолед. Пасирам плодове и замразявам. Heart Eyes Нищо друго не слагам. Препоръчвам пъпешов. Grinning

Просто се отчитам в темата. После ще ви изчета. Peace

# 331
  • Пловдив
bilqna_69, откъде точно купи формичките? Ще споделиш ли? От Пловдив съм, ама никъде не съм виждала, а искам да си взема? Благодаря!  bouquet

# 332
Не че искам да всявам смут, ама тези формички ясно ли е от каква пластмаса са? Няма ли да стане в стъклени чашки? За пръчка може да се използват дървените шпатулки, с които лекарите бърникат в гърлото. Само не знам дали ги продават по аптеките.

# 333
  • под тепетата
А стъклото при замразяване не се ли пука?
bendji2710, от Евроланд на главната.( бившия магазин за 1 лв на 3-те етажа.)

# 334
Стъклото наистина се пука. А въпроса за пластмасата е многооо уместен. Тези които ползвам са много по-различни и на доста по-различна цена, но това е избора за качествени глезотии.
Ето ги

Освен просто пасирани плодове става много вкусно и с плодови млека.

# 335
А стъклото при замразяване не се ли пука?

Имаше нещо такова, но то се пука, ако това, което е вътре си увеличи обема при замръзване (т.е. в случая ще се спука, но ако сложите водка - няма Simple Smile ). Веднага измислям новия вариант - в метални неща, например в чашки за крем карамел.

А тези качествени глезотии на Сmehurko от къде са и каква е пластмасата, би трябвало да си има означение, щом са качествени.

# 336
Пластмасата отговаря на американските изисквания за производство на храни.  Sunglasses
Иначе от нета има ги и в България, мога да пусна сайт, но да не се води реклама?
Мият се в миялна и няма проблем. Формичките са много весели и практични.
Няма лошо за металните неща, само ваденето може да е проблем  Wink.
Ако търсиш варят - пластмасовите чашки за сок или кафе и дървени пръчки или пластмасови бъркалки.....

# 337
Пластмасата отговаря на американските изисквания за производство на храни.  Sunglasses

Ако пише,че са свободни от PVC-стават,ако не пише по-добре да не се ползват.
Млякото в сладоледа може да е кокосово.

# 338
  • София
Здравейте, може ли някой да ми даде съвет как да огранича яденето на сладки неща на тригодишната ми дъщеря?

От останалите неща яде нормално, но сладки - олеле
Смятам, че страда от наднормено тегло. Тежи 24 кг при ръст 102 см.
Мога ли да я подложа на някакъв вид диета  Rolling Eyes

# 339
  • София
 Fair Lady , не съм специалист, но ти трябва да се посъветваш с такъв. Извинявай, че ще давам акъл, но може би ендокринолог. Ако има повишено ниво на инсулин, оттам ще има свръх апетит, свръх консумация на сладко и кръгът се затваря. Този кръг се завъртя при няколко мои близки деца и приятели. Трябва да си сигурна, че няма такава причина, за да знаеш как да действаш.
Но при всички положения тип "баби" трябва да бъдат притиснати с лекарски аргументи и да не предлагат боклучава храна. Просто казваш, че лекарят е забранил.
Диетата  може да бъде диета в нейните очи, за нас е част от битието. Моето дете се води недохранено от много хора. Майка ми ме хока, че на хората децата постоянно нещо ядат, а моето само сутрин, обед и вечер и все е гладно (което не е вярно, защото преди ядене предлагам плодове и така стават много повече приема на ден). А и аз целя точно това- да е гладно, за да си изяде приготвеното от мен.

# 340
  • София
Fair Lady , не съм специалист, но ти трябва да се посъветваш с такъв. Извинявай, че ще давам акъл, но може би ендокринолог. Ако има повишено ниво на инсулин, оттам ще има свръх апетит, свръх консумация на сладко и кръгът се затваря. Този кръг се завъртя при няколко мои близки деца и приятели. Трябва да си сигурна, че няма такава причина, за да знаеш как да действаш.

О, направо ме уплаши с възможността за някакво сериозно заболяване. Не бях помислила за това. Просто така е свикнала - винаги да има на разположение сладки (вафли, шоколад, бонбони...)

# 341
  • София
Отново те моля да ме извиниш, но нямаш причина да се плашиш, след като знаеш какво яде.
Просто чети в темата тук, а после излъжи себе си и околните, че докторът ги забранява сладките неща.
Сетих се за мъдрия съвет на една приятелка - винаги да има купа с измити плодове ниско долу, ако трябва и на пода, за да може детето само да си взима когато огладнее.

# 342
Здравейте, може ли някой да ми даде съвет как да огранича яденето на сладки неща на тригодишната ми дъщеря?

Спри да купуваш сладки неща за вкъщи просто. Wink  bouquet   
Точно вчера четох една хубава статия за това по този въпрос -за избора на децата....та с една дума съветът на авторката беше- да оставим децата без избор /към ''лошата''храна/. Peace 

# 343
Аз да се върна на стъклените съдове в камерата. Ако не ги пълните догоре, няма да се спукат. Маги като беше бебе, замразявах приготвената от мен храна, когато се налагаше, в стъклени бурканчета от пюрета. Оставях един пръст свободно пространство. Нямаше проблем.

# 344
  • Linz

От останалите неща яде нормално, но сладки - олеле
Смятам, че страда от наднормено тегло. Тежи 24 кг при ръст 102 см.
Мога ли да я подложа на някакъв вид диета  Rolling Eyes
Аз имам дъщеря 115 см., тежаща 17 кг.- другата крайност. Не е като да не яде сладко и въобще калорични храни, но такава й е структурата.
Но във вашият случай наистина трябва да спрете сладкото. Не купувай нищо сладко и не пазарувай с нея. Давай й повече плодове- и те са сладки, но въздействието им върху организма е различно.
Освен това ограничи и продуктите, съдържащи бяло брашно и всички такива, съдържащи изкуствени съставки- оцветители, консерванти, подобрители и т.н., т.е. храната трябва да е максимално естествена и здравословна. Тортите, вафлите и бисквитите са табу!

Общи условия

Активация на акаунт