Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 586
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 900
(обсъждаме един клип, в който ученици слагат Ментос в Кока Кола Лайт и става огромно "шупване"- малка експлозия)
Може ли някой спец да се включи с повече разяснения за простолюдието - що за реакция се получава  newsm78

# 901
  • Варна
Betty L., мъжът ми не си спомня точно от кой вид е използвал, но и според двама ни с всеки Ментос ще се получи така. Проблемът според мен е в Кока кола лайт. Там има някаква съставка, която реагира със съставките на Ментоса.
Мила от Марс, почти мигновено след като се сложи Ментос в Кока кола лайт течността изхрърча на около метър височина от шишето. Не съм химик и не мога да ти кажа кои точно съставки в двата продукта предизвикват такава реакция. Ако някой знае, ще ми е интересно да сподели.

# 902
  • София / Пловдив
Нали картофените мечета Бомбер са за предпочитане пред чипса? По - малкото зло, както се казва... защото чипса с триста зора го спряхме, но мечетата веднъж в седмицата не ни мърдат.

П.П. По опита с колата и ментоса и аз се запалих, ще пробвам скоро.

# 903
(обсъждаме един клип, в който ученици слагат Ментос в Кока Кола Лайт и става огромно "шупване"- малка експлозия)
Може ли някой спец да се включи с повече разяснения за простолюдието - що за реакция се получава  newsm78
За ефектът допринасят кофеинът, калиевият бензоат, аспартамът и въглеродният диоксид в диетичната кола, и гумата арабика и желатинът в ментоса. Порестата покривка на ментоса е главната причина за избухването. Свързва СО2 по някакъв начин и образува балони. Правили са опита с плодов ментос и е нямало такав реакция, защото горният му слой не  е порест като при обикновения ментос.

# 904
Искам да ви препоръчам един немски продукт, който купих за себе си (обожавам кремчета и сладолед) и установих, че е с биокисело мляко и много вкусен. А и цената му е съвсем добра. Аз взех от млечния десерт с маракуя и праскова, 1 кг. - за 4,80 лв., но има голямо разнообразие. Твърдят че няма консерванти, ароматизатори и глутен! Като се има предвид че кремчетата за деца по 4 в опаковка са 200 гр. за 5-6 лв, бях приятно изненадана!
http://www.gavra.bg/bg/weidegluckyog7.html

# 905
  • И тук, и там, навред....
Искам да ви препоръчам един немски продукт, който купих за себе си (обожавам кремчета и сладолед) и установих, че е с биокисело мляко и много вкусен. А и цената му е съвсем добра. Аз взех от млечния десерт с маракуя и праскова, 1 кг. - за 4,80 лв., но има голямо разнообразие. Твърдят че няма консерванти, ароматизатори и глутен! Като се има предвид че кремчетата за деца по 4 в опаковка са 200 гр. за 5-6 лв, бях приятно изненадана!
http://www.gavra.bg/bg/weidegluckyog7.html

Това звучи мн. интересно  newsm78, а откъде го купуваш?

# 906
   Такова мляко яде мъжът ми - има го и обикновено био, но това е с много захар и не го давам на детето - на него само чисто. И е по-евтино от 4,80 лв. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 907
интересно мляко наистина ...хареса ми това че е био, добре че имат и натурално.
моите деца също най често хапват  натурално био мляко /не плодови/ даже не им го подслаждам,така си лапат...

# 908
Аз го купих от супера ни в квартала СВА, но в сайта пише че го има в Метро, Кауфланд, Хит. Такава беше цената в нашия супер, а иначе в по-големите вериги сигурно е по-евтино, а и различните видове са на различна цена. Имат и диетично с намалена масленост за тези които са на диета. Тези с плодовете не са толкова сладки и са като сладолед, като ги извадиш от хладилника. Само това, което е с ванилия е суперсладко и е като крем, всъщност май си е пудинг. А Ночиа е като течен шоколад, но с доста мляко. На другата фирма на която са представители има и био прясно мляко.
http://www.gavra.bg/bg/breisgaummilk1.html

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 09:59 от M_Nik

# 909
  • София
Купих си една книга "Мамо, нахрани ме правилно!" На СофПрес (или нещо такова...)
Още не съм я почнала... Имате ли някакви впечатления?

# 910
  • под шипковия храст
аз си имам бонус - баба дето подквасва мляко  Laughing

и не съм въодушевена да купувам немско мляко в България... че те японците са луди по нашето кисело мляко. миналия ден гледах
репортаж колко са възхитени от този продукт, а също и от козметика с розово масло. производителя каза, че кремчетата стрували между 100 и 400 лв. Crazy, което си е висок клас козметика!

# 911
аз си имам бонус - баба дето подквасва мляко  Laughing

и не съм въодушевена да купувам немско мляко в България... че те японците са луди по нашето кисело мляко. миналия ден гледах
репортаж колко са възхитени от този продукт, а също и от козметика с розово масло. производителя каза, че кремчетата стрували между 100 и 400 лв. Crazy, което си е висок клас козметика!

Лошото е , че има и репортажи как в проиzводството на тоzи продукт , а и на сиренето в БГ са влеzли в употреба сухи млека , както внос от кой zане куде и zащо ... а и какво ли още не  Sad
Аz лично бих купила нещо, което zнам какво съдържа , беz zначение къде е проиzведено.

# 912
  • под шипковия храст
да, за сухото мляко доста се коментираше и затегнаха контрола. като ми се налага да взема магазинско, проверявам съдържанието. там го пише! Peace

# 913
Кремовете се продават на цена, която клиентът е готов да плати. Дълбоко се съмнявам, че вътре съставките отговарят на цената.
Аз обикновено на нищо българско не вярвам. Като знам в Германия как лъгаха за месото например, че чак ме е страх да си помисля какво е в България. Извинявам се ако ви звучи грубо, но за качествен контрол тук не мисля, че още може да се говори.

Иначе и моята баба кваси кисело мляко. Наскоро прочетох една тема, че жената занесла в Хеи прясно мляко, купено от някаква баба. Открили гной и страшно много бактерии в млякото. Оттогава все това ми се върти  в главата като ям кис. мляко Sick
В Култура0,1% пък слагали хидрогенирана растителна мазнина. Това не го пише на етикета.

# 914
  • под шипковия храст
 Stop за това че в прясното мляко има разни животинки няма съмнение!
но нали точно затова се вари до кипване!? никой не го пие сурово..

Общи условия

Активация на акаунт