Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 229
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Какви методи сте пробвали и са сработвали за вас при подготовка за трансфер за да порасне лигавицата добре и да е успешен трансферът?
Аз имам чувството,че ми помогнаха вливките на ГЛУТАТИОН и РЕСВЕРАТРОЛ. Те ми удебелиха лигавицата след първият трансфер и на вторият(замразен) е успешен. Сега съм в 11с. Simple Smile

Здравейте, бихте ли споделила къде правихте вливките и колко мм беше лигавицата ви след тях?

# 316
Какви методи сте пробвали и са сработвали за вас при подготовка за трансфер за да порасне лигавицата добре и да е успешен трансферът?
Аз имам чувството,че ми помогнаха вливките на ГЛУТАТИОН и РЕСВЕРАТРОЛ. Те ми удебелиха лигавицата след първият трансфер и на вторият(замразен) е успешен. Сега съм в 11с. Simple Smile

Здравейте, бихте ли споделила къде правихте вливките и колко мм беше лигавицата ви след тях?
В клиника New Life. Правих 2бр от всеки, защото малко след първият трансфер моя мъж хвана една настинка и аз също,та може би и заради това ни го препоръчаха. Не мога да ти кажа точно колко мм беше( май беше около 8- ако не те лъжа),но доктора се зарадва и беше ми изписал по 4 вливки от двете,но ги намали на две.

# 317

В клиника New Life. Правих 2бр от всеки, защото малко след първият трансфер моя мъж хвана една настинка и аз също,та може би и заради това ни го препоръчаха. Не мога да ти кажа точно колко мм беше( май беше около 8- ако не те лъжа),но доктора се зарадва и беше ми изписал по 4 вливки от двете,но ги намали на две.

Ню Лайф в Пловдив ли? Кой лекар ви ги препоръча,за първи път чувам...

# 318
Точно така.New Life в гр.Пловдив. Д-р Андрей Минчев. Той ми ги предписа. Пак казвам,че може да е заради настинката при първият трансфер,но си спомням,че той каза,че много добре се е удебелила след вливките. Даже той редовно ги правел за имунната система. Доколкото разбирам е много важно в какво състояние ти е имунната система по време на трансферите.

# 319
Точно така.New Life в гр.Пловдив. Д-р Андрей Минчев. Той ми ги предписа. Пак казвам,че може да е заради настинката при първият трансфер,но си спомням,че той каза,че много добре се е удебелила след вливките. Даже той редовно ги правел за имунната система. Доколкото разбирам е много важно в какво състояние ти е имунната система по време на трансферите.

Т.е. вливките са венозни, а не локални директно в матката?

# 320
Венозни са! Той спомена ,че имало някаква процедура ,която извличали някаква плазма от мен и я вкарвали,но не се стигна до това...така че не мога нищо да кажа за тази процедура.

# 321
Пациентка съм в Щерев и получих ембриопротокола на замразените ембриони, но в този протокол няма вписани грейдовете им. По принцип така ли трябва да е или са пропуснали. Не сме правили ПИД.

# 322
Венозни са! Той спомена ,че имало някаква процедура ,която извличали някаква плазма от мен и я вкарвали,но не се стигна до това...така че не мога нищо да кажа за тази процедура.

Вероятно говорите за PBMC. За него се взима кръв (мисля че през 3 дни) и след това се прави "лепило" от нея, което се поставя в матката.

# 323

Вероятно говорите за PBMC. За него се взима кръв (мисля че през 3 дни) и след това се прави "лепило" от нея, което се поставя в матката.
Може. Звучи като това,което той обясни. Много ми е интересно обаче защо не ми направиха това още на първият трансфер. В смисъл ако знаеш,че имунната система или лигавицата нещо не е както трябва ще направиш нещо,нали? Имам чувството че си ходят по някакви графики и изчисления.

# 324
Здравейте, леко съм притеснена относно прогестерона. 5 дни преди трансфер започнах с Пролутекс инжекции - 1 на ден. В деня преди трансфера ми казаха да го пусна - резултата е 473 nmol/g, обърнато в ng/ml e 158.
Изчетох всички теми, но подобен резултат не намерих. Знам, че ниския прогестерон е проблем, но се стреснах доста. Някоя имала ли е такава космическа стойност и какво би значело това?

# 325
12 дни след трансфер, прогестеронът ми е 621nmol/L. ЧХГ 477.
От манипулационната ми казаха, че е добре. Няма горна граница.

# 326
На мен в деня на трансфера прогестеронът ми беше >60ng/mL (дори не разбрах колко точно). Бях ужасно притеснена в чакалнята да не анулират трансфера заради неподходяща лигавица, да не са размразили вече ембриона и т.н. В крайна сметка всичко беше наред. Отдадох го на това, че го изследвах около час-два след поставянето на пролутекса. Успех! 🍀

# 327
Момичета, колко цикъла изчакахте след пункцията и направихте ЗЕТ?

# 328
Направихме ЗЕТ на 2рия цикъл след пункцията, като бях на противозачатъчни преди това.

# 329
Момичета, след пункция съм и чакам първи цикъл. Ще правим ЗЕТ, но дали ще е този или следващия цикъл нямам никаква идея. Искам да си изследвам щитовидните хормони - отдавна не съм, но нямам заболяване. Знам, че от стимулацията TSH се покачва, кога най-рано мога да пусна изследване, за да е реален резултата? Ако има значение пункцията ми беше на 31.03

Общи условия

Активация на акаунт