Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 222
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
TSH се пуска 45 дни след промяна на терапията или обстоятелства, които може да са му повлияли. Аз бих пуснала 45 дни след край на прием на хормони. Но пък ако ви планират ЗЕТ другия цикъл, може би изследвайте преди трансфера. Или като цяло изчакайте един месец да се нормализират нещата, вкл. ТСХ Simple Smile

# 331
Момичета, след пункция съм и чакам първи цикъл. Ще правим ЗЕТ, но дали ще е този или следващия цикъл нямам никаква идея. Искам да си изследвам щитовидните хормони - отдавна не съм, но нямам заболяване. Знам, че от стимулацията TSH се покачва, кога най-рано мога да пусна изследване, за да е реален резултата? Ако има значение пункцията ми беше на 31.03

Не знам дали това ще е от помощ, но моята пункция беше около седмица преди Вашата. Аз ще пропусна цикъла след пункция и ще направим трансфер евентуално на следващия цикъл. Изследвах щитовидни хормони точно 2 седмици след пункцията и имах съвсем леко завишаване на стойността от преди стимулацията. Ендокринолог ми коригира дозата на еутирокс , за да може до месец- месец и половина оптимално тсх да бъде 1-1,5. Успех Simple Smile

# 332
astrostrive11 Ще изчакам да мине цикъла. При мен ТСХ  е около 1 и малко под, не съм имала проблеми преди и съм го изследвала 1-2 пъти откак започнах да посещавам репродуктивни лекари. Но ми се иска да отметна всички възможни пречки втората ин витро стимулация да се окаже отново неуспешна, първата по мое мнение беше доста неглижирана от лекаря. В последствие излязоха груби пропуски и сега като “парен каша духа” е малко положението. Виждам, че повечето изчаквате два цикъла след стимулация, мисля да настоявам и аз да изчакам, ако док. иска да правим трансфер сега. Благодаря за отговорите!

# 333
Какви изследвания се правят преди старта на стимулиран цикъл за ЗЕТ? Пускат ли се отново микробиология и хормони? И какви биха били пречките за старт, освен ЗФ?

Аз също пропускам цикъла след пункция и ще действаме на следващия.

# 334
Здравейте, трябва ли между поставянето на пролутекс и фракси да има време? Засега бия пролутекс в 19.20, фраксито в 20.00 ?

# 335
Здравейте, трябва ли между поставянето на пролутекс и фракси да има време? Засега бия пролутекс в 19.20, фраксито в 20.00 ?

На предишния ми трансфер в болницата ми ги сложиха една след друга и аз така продължих вкъщи. Но ако те притеснява, по-добре попитай лекаря си, поне от това да ти е спокойно.

# 336
Здравейте!
Предстои ми замразен трансфер на 23.04 и днес на микробиологията ми излезе candida lisitaniae - оскъдно. Док ми изписа лактажин за 6 дни, но аз почвам да се паникьосвам.. първи ЗЕТ ми е и на ендометриалната биопсия миналия месец всичко беше чисто и изведнъж това. Някой изпадал ли е в подобна ситуация ?

# 337
Здравейте,

При изкуствен цикъл докторът ми даде 2х Пролутекс и 1 циклогест. Беше ми предложил и всгинални таблетки 2х1 Прогестан декс,но ми е неприятно да поставям прогестерон във влагалището.

Притеснява ме да не предозирам с този Циклогест, тъй като досега не съм слагала.

С вагинален прогестерон 3х1 и 2 х1 Пролутекс имам прогестерон 19ng в деня на трансфера ,като инжекцията я поставям винаги в 8 сутринта,а теансферът винаги е бил към 11. Въпреки тези стойности ми сложиха и депо инжекция на последния трансфер.
Дали е възможно да развалим лигавицата ако слагам обедно Циклогест,а сутрин и вечер Пролутекс?

# 338
Песарите може и анално, някои АГ даже го препоръчват така че е предпоставка за гъбички иначе.

# 339
Здравейте,

При изкуствен цикъл докторът ми даде 2х Пролутекс и 1 циклогест. Беше ми предложил и всгинални таблетки 2х1 Прогестан декс,но ми е неприятно да поставям прогестерон във влагалището.

Притеснява ме да не предозирам с този Циклогест, тъй като досега не съм слагала.

С вагинален прогестерон 3х1 и 2 х1 Пролутекс имам прогестерон 19ng в деня на трансфера ,като инжекцията я поставям винаги в 8 сутринта,а теансферът винаги е бил към 11. Въпреки тези стойности ми сложиха и депо инжекция на последния трансфер.
Дали е възможно да развалим лигавицата ако слагам обедно Циклогест,а сутрин и вечер Пролутекс?

Аз нещо не разбрах , за преден ( минал ) трансфер ли питате или за предстоящ? Щом има инжекция депо много ми се вижда всичкия изброен прогестерон ( пролутекс два пъти на ден сам по себе си е достатъчен понякога).

# 340
Здравейте момичета 🙂 След пункцията първият цикъл дойде на време , но вторият още не е .. Малко се притеснява при вас как беше, мисля да пиша на акушерката тъй като чакаме цикъла да подготвим лигавицата на матката за трансфер ..

# 341
Здравейте момичета 🙂 След пункцията първият цикъл дойде на време , но вторият още не е .. Малко се притеснява при вас как беше, мисля да пиша на акушерката тъй като чакаме цикъла да подготвим лигавицата на матката за трансфер ..

При мен след пункция ми дойде около 5 дни по-рано, а следващият цикъл закъсня с около 10 дни. Не знам дали е норма, споделям само моят опит.

# 342

При мен след пункция ми дойде около 5 дни по-рано, а следващият цикъл закъсня с около 10 дни. Не знам дали е норма, споделям само моят опит.
Моят цикъл след пункцията дойде точно на дадата, този месец закъснява с 3 дни май ще закъснява още 🙂 Ще изчакам още малко ☺

# 343
Здравейте момичета. Имам един въпрос, който ме гложди, но пропуснах да задам на лекаря си.
Предстои ми ЗЕТ. Трябваше да е този месец, но го отложихме. Този месец действахме на естествен цикъл с таймираща инжекция Хориомон. Въпреки таймиращата инжекция, обаче аз съвсем ясно усетих овулация ден след като трябваше да се случи. Тъй като бях започнала прилагане на циклогест според таймирането, тоест ден преди овулацията която усетих, като казах на лекаря си той каза, че в такъв случай е по-добре да отложим за следващия месец. За следващия месец пак ме вика на 10-11 ден, тоест ще процедираме по същия начин. На мен това обаче ми е последния месец, в който мога да ползвам безплатния замразен трансфер по фонда и не искам да пропускам пак. Сега седя и се чудя ако беше стимулиран ЗЕТ с естрофем щеше ли да е по-сигурно, че ще успеем да направим ЗЕТ. Незнам защо не питах лекаря на място, просто видях, че и тя сякаш се ядоса, че изпуснахме нещата и като питах следващия месец кога и тя каза ами пак така.
Трябваше да я питам за стимулиран ЗЕТ дали е по-сигурно, че ще успеем да таймираме всичко.
Аз вече имам едно детенце от ЗЕТ преди 5г и ясно си спомням как приемах естрофем до 9-10 гс, тоест трябва да е било стимулиран ЗЕТ.
Според вас да настоявам ли пак за стимулиран ЗЕТ, да е по-сигурно, че ще се възползваме от фонда? Имам телефона на лекаря и мога да пиша по вайбър, просто не искам да го правя за глупости.
Успех пожелавам на всички!

# 344
Щом имате история на успех със стимулиран протокол, а и история на трудно таймиране... аз бих пробвала пак стимулиран Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт