Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 34 270
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Не сме трансферирали още, но ме увериха, че не е проблем. Та нали в Надежда дори правят асистиран хетчинг.

# 391
Мира, а ми то нали трябва да има определен брой клетки за да се вземе биопсия за ПИД,. Мисля, че и нашия ембрион в Турция така го взеха за биопсия, но той беше ранен бластоцит и се разви още на 4-5 ден и беше годен за ПИД. Преди ПИД качеството му беше 3ББ, след ПИД 4АБ, просто тръгна много бързо да се развива и док каза, че е идеален. Аз имах с него биохимична, но при мен се оказа, че имам имунология и затова не се задържа. Ако нямах този проблем, най-вероятно щеше да се хване.

# 392
Mira, не е обречен опит със сигурност. Ако се размрази хубаво, всичко е ок. До колкото аз знам, не са малко ембриончетата, които са тръгнали да се излюпват и се замразяват. Успех!

# 393
Благодаря за мненията! Това, което намерих като информация е, че излюпените ембриони не са толкова устойчиви и има опасност да не преживеят размразяването! Защо обаче не са го замразили преди да се излюпи не ми е ясно? Взели са клетки за биопсия на ден 6 и след това са го замразили. По спомен на ден 5 е бил с качество 2ББ и не са могли да го биосират. Ще попитам на трансфера. Стискам си палци всичко да минем по вода.

# 394
Момичета,
Репродуктивният ми лекар ми изписва фраксипарин през ден, докато гинеколога при който ходя (бивш репродуктивен специалист) ми казва, че фраксипарин има 24 часово действие и според него трябва всеки ден да се приема.
Има ли такива сред вас, които са се сблъсквали с това разминаване, какво и как предприехте?
Предстои ми втори трансфер скоро, не искам да взимам решения на своя глава, но знам също, че много от вас са взимали различни мерки от предписаните .

# 395
Аз съм след трансфер лекаря ми каза всеки ден да го поставям, всеки е индивидуално може би имаш нужда да е през ден, след като той те следи вече .

# 396
HubabubaAa, прав е следящият. НМХ има действие 24 часа и се слага всеки ден. Имаш ли тромбофилия? Бих те посъветвала да се консултираш с хематолог по този въпрос.

# 397
Допитах се и до хематолог, може би не съм попаднала на правилният, но след като му казах, за какво реално съм пуснала изследването и че ми предстои трансфер, ми каза че не е компетентен по въпроса.
Прикачвам изследването

# 398
Тук във форума има теми за тромбофилия https://m.bg-mamma.com/?topic=1711278  и за Фраксипарин/Клексан https://m.bg-mamma.com/?topic=1680078 , може да ги видиш, ако вече не си. Също така там има изброени и лекари, които могат да те консултират, вкл. онлайн през healee. Аз лично съм се допитвала до д-р Веселина Иванова в началото, впоследствие и с Миглена Стайкова, и с двете онлайн.
 Дано намерите правилната терапия и да имаш успех на следващия трансфер Flowers Four Leaf Clover

Допитах се и до хематолог, може би не съм попаднала на правилният, но след като му казах, за какво реално съм пуснала изследването и че ми предстои трансфер, ми каза че не е компетентен по въпроса.
Прикачвам изследването

# 399
Здравейте, записвам се при вас в чакане да дойде време за първия ми замразен трансфер. Имам няколко основни въпроса. Изискват ли се някакви изследвания преди трансфера - микробиология, цитонамазка или нещо друго?

Другото за което се чудя е дали да бъде на стимулиран или естествен цикъл (лекаря ми каза, че и двата варианта са добри и да си избера). Чувала съм за модифициран цикъл и ми звучи най-подходящ за мен (с естрогенова доминантност съм, правя дебела лигавица и имам скъсена лутеалана фаза). Някой правил ЗЕТ на такъв модифициран цикъл може ли да сподели опит? Благодаря! Simple Smile

# 400
Здравейте,

утре ми предстои трансфер на ембрион в 5 ден с естествен цикъл, в чужбина съм.

Искам да питам дали в БГ има нещо такова като следното - обърках се и в деня, в който трябваше да се инжектирам с Овитрелле започнах и прогестерона, вагинално, глобули. Веднага звъннах на другия ден в клиниката когато се усетих за грешката, трябвало е първо Овитрелле и два дена след това да започна с прогестерона. Въпреки това ми казаха, че това е бъдещето, че вече няма да се бие Овитрелле и само ще се ползва прогестерона и 5 дена след това ще е трансфера. така че утре е транфера, тъй като започнах с прогестерона на 23ти.

Уверяват ме, че няма нищо, че мога да забременея или не, както при другия варянт. В БГ също ли е така?

Ох, много ми е нервно, искам да видя двете чертички.

# 401
Ако сте слагали Овитрелле с цел да таймирате овулация 2 дни след поставянето му е странно това, което са ви казали след това. Прогестеронът преди овулация задължително трябва да е нисък иначе лигавицата презрява.
Имах подобен случай и като казах, че съм започнала прогестерона преди овулация и ми отмениха трансфера за следващия месец.
Моят съвет е да ги попитате пак. Не твърдя, че знам повече от лекарите ви, а само споделям моя опит.
Надявам се всичко да е успешно каквото и да решите.

# 402
Здравейте, записвам се при вас в чакане да дойде време за първия ми замразен трансфер. Имам няколко основни въпроса. Изискват ли се някакви изследвания преди трансфера - микробиология, цитонамазка или нещо друго?

Другото за което се чудя е дали да бъде на стимулиран или естествен цикъл (лекаря ми каза, че и двата варианта са добри и да си избера). Чувала съм за модифициран цикъл и ми звучи най-подходящ за мен (с естрогенова доминантност съм, правя дебела лигавица и имам скъсена лутеалана фаза). Някой правил ЗЕТ на такъв модифициран цикъл може ли да сподели опит? Благодаря! Simple Smile

Изследванията са различни в зависимост от лекарите и клиниката в която сте за съжаление. Пълният набор от изследвания е дълъг. Нещата които аз знам са следните (не претендирам за изчерпателност)

- цветна снимка
- ендометриален микробиом
- имунология
- хематология (проверка за тромбофилия)
- хормони на Щитовидна
- Витамини (Б12 и Д)

Относно стимулиран и естествен цикъл бях подробно описала тук преди 
https://www.bg-mamma.com/?topic=1639060.msg48666732#msg48666732

като под естествен имам в предвид т.нар модифициран естествен (modified natural).

# 403
Здравей, ВаНиЛа,

Sahara много добре го е описала.

Моят трансфер е на модифициран ЕЦ, тоест следяха ми ДФ и съм с таймираща инжекция.
След О, имам изписан само прогестерон -  Дуфастон и Утрогестан, глобули.

Ако имаш нормален цикъл и правиш хубава лигавица, ти препоръчвам ЕЦ. Химията, която приемаш е по-малко и според мен ще се чувстваш по-добре.

Моят лекар, когато ми каза, че ще е на ЕЦ, първоначално бях разочарована, защото масово чета как жените са на СЦ и всичко е изчислено прецизно и бях си навила, че е обречена кауза и ще изпуснем я О, или пък лигавицата ми няма да е ОК, предвид, че бях пила и Регулон в предходните 2 цикъла.

Да, ама не. Благодарна съм, че лакарката не ми даде право на избор и директно минахме на подготовка. Имала съм един единствен преглед, на ден 12, на който ми измери ДФ 20мм и лигавица 11.3м. Взеха ми и микробиология.
Същата вечер ми сложиха Овитрелле и след 36-40 часа бях на преглед за потвърждаване на О. На следващия преглед установи, че е минала О и назначи дата и час за трансфер. Общо съм имала 2 прегледа.

Все още чакам резултата от трансфера и не мога да кажа дали е успешен, но според мен избери модициран ЕЦ. Колкото повече го правим да е близко до естественото зачеване, толкова по-голям шанс има, според мен. Всичко е индивидуално, разбира се. Успех! 🍀

# 404
Благодаря за подробните отговори, Beyourself и Sahara! Успех и на вас!

Мира8925, успех ако правите трансфер днес. Пиши после какво е станало.

Супер е, че се изследва прогестерона в деня на трансфера. Ще държа на това, за да вдигнем дозата, ако трябва. Моето притеснение е, че не усвоявам утрогестан, защото винаги ми идва 11-12 дни след О, дори при прием на високи дози от него. И то не че ми е нисък прогестерона, а естрогена ми е много и дебелата ми лигавица има нужда от много прогестерон да си стои на мястото.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 09:07 от ВаНиЛа

Общи условия

Активация на акаунт