Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 34 294
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, вие приемате ли някакви пробиотици превантивно преди трансфер? Четох, че спомагат за по-добра среда т.к., но не знам дали няма да дадат някакво отражение върху овулацията и т.н. В момента пия само фолиева, вит.Д, омега3 и магнезий (но него го пия по други причини).

Astrostrive естрофем го изписват уж за направа на по-добра лигавица и реално за по-удобно следене на процеса. Аз бях 2 трансфера с него, сега ще пробваме без. Страничен ефект имах само качване на 1-2кг, които си свалих след спирането му. Аз не съм изследвала тсх непосредствено преди трансферите, изследвах след 2та трансфера и беше 2.00. Успех!

Благодаря за отговора! Аз правих обливания с лактобацили при д-р Калчев, понеже при ендометриалната биопсия нямах никакви, след това ми препоръча да пия Омнибиотик 6, който приемах доста дълго време. Сега обаче преди трансфера имуноложката ми каза да го спра, тъй като съм на имуномодулираща терапия и пробиотиците можели да стимулират NK клетките. Но ако няма такъв проблем според мен пробиотиците само могат да помогнат. Успех Simple Smile

# 421
Hukj, и аз съм пила при инсеминация и знам, че е стандартна доза. Не съм много запозната с протоколите за ЗЕТ и не знаех, че има и такъв вариант. Знаеш ли какво се цели с медикамента?
Да ти кажа честно, не успях да разбера точно.
Тъй като съм на ЕЦ предполагам, че целят да ме стимулират за по-силна О. и оттам да засили лигавицата. Може и да бъркам.
Казаха ми само, че е щадящо от прием на Естрофем.

# 422
Това е вариация на наречения модифициран естествен цикъл - стимулира се овулация, често се поставя и тригър, за да е сигурно, че такава ще има в този цикъл. Може да се проследи и спонтанна О, но обикновено са нужни много по-чести прегледи (например може да е по принцип на 15ден, ама точно този цикъл да е късна на 19ти).
С лека стимулация се цели да се избегне това. Плюсът е че хем има контрол, хем за разлика от естрофем не се налага да се пие месеци наред, защото при бременност естрофема се продължава.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 11:22 от 2402

# 423
Записвам се в темата с първи ЗЕТ този месец. Вчера бях на преглед на 10 ден след биопсии. Часът беше по-скоро за коментар на резултатите, но доктора каза, че всичко е наред и можем да направим трансфер още този месец. Та явно ще съм на естествен цикъл, даде ми да пия само Дузофарм. Някоя дама приемала ли е преди трансфер? И така, малко неочаквано беше за мен, но може и да е за добро. Може ли мнения за ЗЕТ на естествен цикъл? Успех на всички!

# 424
На 28ми направихме трансфер. Днес е точно седми ден след това, сега с първа орина правих тест и излезе отрицателен, така че явно не е станало. Ще пробвам утре пак....

# 425
На 28ми направихме трансфер. Днес е точно седми ден след това, сега с първа орина правих тест и излезе отрицателен, така че явно не е станало. Ще пробвам утре пак....
Не се отказвай, а направи кръвен.
Седми ден след трансфер на пикливият няма да покаже.
Моят трансфер беше на 29/05, съответно утре ще пускам кръвен.

# 426
На мен ми показа пиклив на 7-ми ден. Не мислих да пускам, но тук в темата видях, че масово се пуска и се подлъгах. Grinning Вървях си с много ниско чхг 90 на 10ти ден. Има снимка в първия пост кога се очаква да започне да навлиза чхг в кръвта. Важно е какъв ембрион е трансфериран, ако е тридневен няма да отчете на 7ми ден. Стискам палци за кръвния. Flowers Four Leaf Clover

# 427
На мен ми показа пиклив на 7-ми ден. Не мислих да пускам, но тук в темата видях, че масово се пуска и се подлъгах. Grinning Вървях си с много ниско чхг 90 на 10ти ден. Има снимка в първия пост кога се очаква да започне да навлиза чхг в кръвта. Важно е какъв ембрион е трансфериран, ако е тридневен няма да отчете на 7ми ден. Стискам палци за кръвния. Flowers Four Leaf Clover
При всеки различно навлиза и се покачва, отрицателен пиклив на седми ден, та даже и по - късно, не означава че няма бременност.

# 428
Не съм казала, че няма бременност. Даже написах, че й стискам палци. Споделям как е било при мен, защото много категорично написа
Седми ден след трансфер на пикливият няма да покаже.
което не е вярно.

# 429
Не съм искала да звуча категорично, казвам от мой опит, както и ти от твой.
Не ме разбирай погрешно - в никакъв случай не споря, или се заяждам.

# 430
Аз имам вече едно дете на 3 години инвитро. С него на седми ден след трансфер на 5 дневен ембрион ми излезе положителен, сега пак е 5 дневен.

Единствената ми надежда е да има късна имплантация и затова още да излиза отрицателен, ще опитам пак утре или вдругиден. Докато съм на прогестерон може ли да ми дойде, ако няма бременност?

# 431
Зависи от дозата, по принцип обаче може, да.

# 432
Здравейте имам питане ,подготвям се за ЗЕТ ,на два тридневни ембриона ,иследват ли ви Естрадиола преди трансфера.Благодаря ви предварително.

# 433
Здравейте! Днес получих новините от ембриолога, замразяваме 6 ембриончета на 5 дни. Имах много гадна стимулация, много нерви около пункцията, много лежене след нея и разочарования от хиперстимулацията която ми предотврати свежия трансфер. Но вече се успокоих. И се осъзнах че сега както нищо не знаех относно инвитрото сега пак нищо не знам относно ЗЕТ. От Бургас сме и ходя до София за процедурите. Само че имам редовна физически интензивна работа а ММ е на такова място че не може ей така да излезне в отпуск (че и болничен не е много окей). Колко често ще ни се наложи да ходим, и по-скоро колко той ще трябва да идва с мен. Тоя път успяхме и двамата да си вземем по дълъг отпуск но няма да можем да го направим отново. Иначе ми се пада около Август да правя трансфера. Сега съм на регулон още 5 дни и после от 2ри ден МЦ за 21. Е и други куп лекарства де. Ох вълнувам се пак наново.

# 434
Ако сте на стимулиран цикъл (с естрофем) се ходи на един преглед в началото на Ц, след това около 10-12ти ден и вече на самия трансфер. Ако сте на естествено цикъл, прегледите са повече, но пак зависи колко ви е дълъг и точен цикъла. Иначе аз пътувам сама за прегледите (от Варна) с обществен транспорт, само за трансфера ходим двамата, но за него ще знаете датата около седмица по-рано и ще имате време да се организирате.

Общи условия

Активация на акаунт