Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Трансфера трябва да е на 28 ,две три дневни ембриончета . От утре трябва да почна утрогестана . Сега обаче в друга група ми казаха ,че на това изследване е в друга мерна единица и в ng/ml e 0,68 което мисля е нормално.
quote author=Bubolina*86 link=topic=1709992.msg50372995#msg50372995 date=1761321663]
patty Не мисля, че е минала О, съдя по моите резултати на успешния трансфер. 17.09  прогестерон 3,69 nmol/l Тогава док каза, че предстои овулация и този ден е нулев. Действително на 18.09 е била овулацията следобед и това го потвърди ня 19.09 сутринта на преглед. На 22.09 ми беше трансфера на пет дневен ембрион, вчера видяхме и сърдечен пулс. Кога трябва да е трансфера ти?
[/quote]

# 721
Ама каква овулация с Естрофем, той не я ли подтиска? Само на ЕЦ се  търси овулация. А този прогестерон е много нисък, без значение в коя единица, за да е имало овулация. След овулация прогестерона се качва. Вероятно  ,защото си на стимулиран цикъл с Естрофем. Но в инвитрото 3-5 дни преди ЗЕТ задължително се дават прогестеронови препарати. При ЗЕТ прогестерона в деня на трансфера трябва да е над 10-15 нг, дори и повече. Моят беше около 25-30 нг и доктора каза, че е супер. Би трябвало вече да ви дават прогестерона, за да може да се качи.
Декапептил са ми изписвали на стимулация, за да подтисне естрадиола и да не се качва ЛХ, който води до спукване на фоликула и съответно да се предотврати преждевременна овулация. Предполагам и тук с такава цел, но аз съм била само на ЕЦ , така че друг да каже.

# 722
Да ,всичко е наред с прогестерона . Иначе относно овулацията ,питах chat GPT след като помислих че прогестерона е по висок отколкото трябва ,но както казах, не съм обърнала внимание на мерната единица . Та той каза  ,че е възможна понякога овулация ,въпреки медикаментите  ,затова се притесних . Спирам да го питам за важни  неща ,че само ме стресира 😁

quote author=Salsera link=topic=1709992.msg50376636#msg50376636 date=1761404315]
Ама каква овулация с Естрофем, той не я ли подтиска? Само на ЕЦ се  търси овулация. А този прогестерон е много нисък, без значение в коя единица, за да е имало овулация. След овулация прогестерона се качва. Вероятно  ,защото си на стимулиран цикъл с Естрофем. Но в инвитрото 3-5 дни преди ЗЕТ задължително се дават прогестеронови препарати. При ЗЕТ прогестерона в деня на трансфера трябва да е над 10-15 нг, дори и повече. Моят беше около 25-30 нг и доктора каза, че е супер. Би трябвало вече да ви дават прогестерона, за да може да се качи.
Декапептил са ми изписвали на стимулация, за да подтисне естрадиола и да не се качва ЛХ, който води до спукване на фоликула и съответно да се предотврати преждевременна овулация. Предполагам и тук с такава цел, но аз съм била само на ЕЦ , така че друг да каже.
[/quote]

# 723
Момичета, този кортикостероид, който Ви изписват по време на стимулация през цялата стимулация ли го приемате или определи дни?
Аз нямам завишени НК клетки , но при първия ми СЕТ ми включиха преднизолон, но за 2-3 дни след самия трансфер и това беше. По време на стимулация нямах прием.

# 724
Различно време се пие преднизолона на обикновено не е твърде много дни, при мен беше някъде са 2-3 седмици май.

# 725
Aз го включих след трансфер и го пих до 12г.с.

# 726
Какво и кога се изследва, за да се разбере дали трябва да се включи на някакъв етап?
При миналия ЗЕТ пих Програф дълго време. Пак нямаше имплантация.

# 727
На мен ми беше изписан на база стандартния имунологичен репродуктивен пакет в Александровска от Михайлова. Вече бременна, пусках 2 контроли в 6та и 10та седмица и така се реши докога. В Турция го изписват по подразбиране.

# 728
Здравейте, момичета. Предстои ми ЗЕТ , но преди това хистероскопия. 2те неща в един и същи месец ли се правят?

# 729
Николче, не. Поредни месеци.

# 730
Здравейте момичета  стартирахме стимулацията, но се разболях гърлото много ме боли днес съм на преглед при АГ дали е по добре да отложим трансфер ?
Толкова време чаках и накря се разболях ….

# 731
Здравейте момичета  стартирахме стимулацията, но се разболях гърлото много ме боли днес съм на преглед при АГ дали е по добре да отложим трансфер ?
То скоро време не се очаква безопасен сезон.. И аз ще имам ЗЕТ на ЕЦ този месец и пак съм с херпес на устните, но какво да се прави.. Такъв е сезонът и не смятам да отлагам. Още повече, че често се приемат препарати, които понижават имунитета и е почти на 100% , че ще има някакво боледуване, било то и само настинка.

# 732
Аз почнах да си правя имунни шотове:
Джонджифил, портокал, грейпфрут и лимон. Правя ги на сок, слагам ги във формата за лед к всяка сутрин размразявам едно кубче

# 733
То скоро време не се очаква безопасен сезон.. И аз ще имам ЗЕТ на ЕЦ този месец и пак съм с херпес на устните, но какво да се прави.. Такъв е сезонът и не смятам да отлагам. Още повече, че често се приемат препарати, които понижават имунитета и е почти на 100% , че ще има някакво боледуване, било то и само настинка.
И аз така мисля .. Стига само лекарката като ме види днес сама да отложи трансфера аз буквално не мага да говоря от болки в гърлото … Ще си взема някакви лекарства дано помогнат ..

# 734
Ако е само лека настинка ,може  да продължите ,но ако е по сериозно ,не трябва да правите трансфер . Реално всяко едно възпаление в организма ,може да се отрази. Всеки доктор ,ще ви каже ,че ако сте болна не се прави трансфер .
Също така ,имайте предвид ,че не трябва да приемате никакви лекарства  по време на подготовката за трансфера (освен парацетамол и но шпа )
Да не говорим ,че щом сте болна е редно да се обадите по телефона и да отмените своя час ,защото така може да заразите доктора или други момичета в клиниката и да провалите и техните опити
. Никога не бих отишла болна и да рискувам да заразя другите

quote author=Vanq Ivanova link=topic=1709992.msg50386368#msg50386368 date=1761628224]
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт