Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 714
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Be realistic - plan for a miracle.
А да, точно така. Всъщност за имплантационния тест трябва и да те “подготвят” както при трансфер - взимаш всички медикаменти и т.н. и вместо трансфер - щипват. Най-добре говори с лекаря, звънни и кажи че искаш да обсъдите изследване/манипулация, което трябва да се таймира и да ти се обади.

# 691
Само да добавя, че може и на “естествен” цикъл да стане, без много медикаменти, само таймиране/проследяване на ову.

# 692
Само да добавя, че може и на “естествен” цикъл да стане, без много медикаменти, само таймиране/проследяване на ову.
Да, аз също така си го представях, както и следващия трансфер. Имам си редовна овулация, която мисля да проследя с тестове - уринарен и кръвен и да броя от нея. Не знам само, след като миналия месец нямах естествена овулация заради Естрофема, този месец какво да очаквам.

# 693
Те ще искат да я проследят при тях с прегледи.

# 694
  • София
Аз да попитам всъщност къде видяхте ценоразписа в болница "Св. Лазр"? Отворих сайта им, информативен е доста, но ценоразпис никъде не открих.....защото на други места само ERA струва 2000 лв., та ми е странно откъде идва тази разлика в цените....

# 695
Аз да попитам всъщност къде видяхте ценоразписа в болница "Св. Лазр"? Отворих сайта им, информативен е доста, но ценоразпис никъде не открих.....защото на други места само ERA струва 2000 лв., та ми е странно откъде идва тази разлика в цените....
https://lazar-hospital.com/invitro/ceni-i-paketi/
Ето тук. Днес говорих с жената от центъра. Каза, че пробовземането е включено в тази цена от 2к , може да се доплати 250 лв за венозна упойка. Прави се 5 дни след овулацията, която трябва да се засече от АГ.

Аз имам друг въпрос. Към тези, които са правили ЗЕТ на естествен цикъл - какви хапчета/инжекции има при него?
Обмислям ERA, EMMA & ALICE тест на ЕЦ и съответно и трансфера трябва да бъде на такъв, та се чудя какво точно представлява?

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 23:25 от Si_mo_na

# 696
Здравейте,според вас прогестерон 104,6 ng/ml ден преди трансфер не е ли много високо.Моя лекар казва,че е ок и въобще не му вярвам.Отмених го вчера понеже се разболях.Според мен е имало овулация,но знам ли😭Само отменяне ,за Зет става въпрос.

# 697
Здравейте, момичета. Искам да попитам, ако някоя от вас е била на ЗЕТ на естествен цикъл (при мен е т.нар. “модифициран” с тригър), нормално ли е да няма прием на прогестерон между тригъра и трансфера?

# 698
И аз този опит съм на естествен и ми е интересно да разбера как ще протече. Като го решихме попитах моя доктор след трансфера ще има ли прогестерон пак, на което отговори с "Еми да", но не доуточнихме дали след трансфера ще го почна или след тригъра.
Здравейте, момичета. Искам да попитам, ако някоя от вас е била на ЗЕТ на естествен цикъл (при мен е т.нар. “модифициран” с тригър), нормално ли е да няма прием на прогестерон между тригъра и трансфера?

# 699
При мен нивата на прогестерона (вероятно - логично) - се влияеха много спрямо това колко време преди изследването е поставен прогестеронът. При втория ми трансфер (и двата - успешни) - след поставен прогестерон в деня на ЗЕТ 2-3 часа преди изследването - самото изследване даде >60 ng/ml (незнайно колко точно).

Иначе приемът на прогестерон при мен започваше деня след тригъра.

# 700
При мен нивата на прогестерона (вероятно - логично) - се влияеха много спрямо това колко време преди изследването е поставен прогестеронът. При втория ми трансфер (и двата - успешни) - след поставен прогестерон в деня на ЗЕТ 2-3 часа преди изследването - самото изследване даде >60 ng/ml (незнайно колко точно).

Да. ,но пак е по-ниско.На мен ден преди трансфер 104,да три часа преди това 2 капсули утрогестан и след час Пролутекс,но пак е високо.Може би въпреки Цетротид и Естрофем пак е настъпила овулация.

# 701
Аз в момента съм на такъв цикъл. Тригъра го бих вчера, от утре вечер почвам прогестерон, трансфера ми е на 28ми.
Даже не учаквах да правим трансфер. Викна ме на 14ти ден, и само като видя лигавицата каза уу след седмица ще се видим пак.

# 702
Scar12346, значи прогестерон започваш утре (на 23.10) и броите този ден за ден 0, щом трансфера ще е на 28.10 - 5 дни след старта на прогестерона, така ли?
Защото при мен не беше така и дефакто правихме трансфер на ден 4 след като броихме първи ден от поставянето на прогестерона за ден 1. Трансферът беше неуспешен и дори нямах имплантация.
Чудя се, дали е възможно в това да е причината - да сме изпуснали имплантационния прозорец..

# 703
Ммм до колкото знам ама са ми едни моите познания на куц крак научени, май имплантационния пеозорец и като цяло овулацията не са важни за ЗЕТ. Важно е само да е минала ама май нали не съм кой знае колко сигурна.

Иначе да, утре го броим 0 ден и от там вече чакаме 5те.

Пък вече за имплантацията.. ми то Бог не знае ние ще знаем защо се случва всичко което се случва.

Scar12346, значи прогестерон започваш утре (на 23.10) и броите този ден за ден 0, щом трансфера ще е на 28.10 - 5 дни след старта на прогестерона, така ли?
Защото при мен не беше така и дефакто правихме трансфер на ден 4 след като броихме първи ден от поставянето на прогестерона за ден 1. Трансферът беше неуспешен и дори нямах имплантация.
Чудя се, дали е възможно в това да е причината - да сме изпуснали имплантационния прозорец..

# 704
Момичета ,след моята микробиология в понеделник и открита candida glabrata ,звъннах още тогава в клиниката да попитам какво да правя . С какво да лекувам ,отменя ли се трансфера … Реално съм последни дни подготовка за ЗЕТ . Та в понеделник от регистратурата ,казаха че ще питат доктора и ще ми се обадят . Е цяла седмица вече никой не ми се обади . Аз още в понеделник вечерта ,след като ми стане ясно ,че няма да получа обаждане ,започнах макмирор .
Много съм объркана и притеснена . Това ми е 5 опит . Исках всичко да е наред .Явно ще има трансфер . Но аз няма да имам време да направя нова микробиология . А няма да има  кога да слагам пробиотик след макмирор .
Въобще възможно ли е да се прави трансфер в такава ситуация ?

Общи условия

Активация на акаунт