Кучето е агресивно към детето

• 3 699
  • 119
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Дано по-малко хора си изхвърлят животните така.

# 46
Никъде не съм казала кучето да се изхвърли, а да му се намери дом.
В юношеските ми години редовно с брат ми спасявахме новородени котета и кучета захвърлени в двора ни. Не съм толкова коравосърдечна към животните.

# 47
  • София
А защо да не се опита първо да реши проблема с треньор?

# 48
Млада е, мъжът до нея мрази кучето и скоро ще има две бебета за гледане. Померан принципно е невъзможно да отхапе нечий палец, той и затова е невъзпитан. Дори и треньор не е толкова нужен, само малко четене из нета като за начало какво се прави ако кучето те ръмжи.

# 49
  • София
Абе на бебешко пръстче, кой знае.
Моето йорки ми беше перфорирало нокътя на единия пръст доста гадно. Нервните кучета се дразнят особено много около тодлъри. Така че - ако го дава на обучение или на отглеждане - сега е момента.

# 50
Преценете кое ще ви е по-важно след 10 години. Дали ще е болката/вината, ако вече агресивното куче ухапе/обезобрази детето или пък това, че някакво куче си е намерило нов стопанин. Въпрос на приоритети - здравето на детето ли е по-важно или емоционалното състояние на едно куче, на което бързо ще му мине. Кое ще ви е по-трудно да си простите.

И си помислете дали е разумно да слушате съвети от хора, за които очевидно кучето и детето са равни, а кучето трябвало да е по-важно от мъжа ви. Само това ще кажа

# 51
Хора, които не са отговорни, не трябва да си вземат куче.
Мъж, който не обича кучето ми, не е за мен. Голям червен фар. Аз моя го тествах с куче.

# 52
И си помислете дали е разумно да слушате съвети от хора, за които очевидно кучето и детето са равни, а кучето трябвало да е по-важно от мъжа ви. Само това ще кажа

Никой дотук не е казал, че кучето и детето са равни. Също и че кучето е по-важно от мъжа. Казахме само това:

1. Има начини кучето да се превъзпита, но трябва време.
2. Ако партньорът не иска да помага с кучето, знаейки че то е важно за нея и това е единствения начин то да остане с тях, това е червен флаг, че може би имат голямо разминаване в приоритетите, което ще избие и на други места, дълго след като кучето си замине.

Ако някой чрез липса на активна подкрепа индиректно те принуди да се лишиш от нещо скъпо, защото той не го харесва/иска/разбира, то тогава обича ли те този човек? Важен ли си му? Твоите проблеми и приоритети припознава ли ги като свои? Според мен не.

# 53
Кои са начините да се превъзпита кучето? Вместо да я съдиш препоръчай читав треньор на кучета? Защото и тяхната професия е като при психолозите, има добри, ама със свещ да ги търсиш. Не регулирана професия. Половината треньори си мислят, че като са имали куче и много разбират от кучета.
Колко струва "обучението" ? Колко месеца трае?
И най-вече какви гаранции дава?

# 54
Кои са начините да се превъзпита кучето? Вместо да я съдиш препоръчай читав треньор на кучета? Защото и тяхната професия е като при психолозите, има добри, ама със свещ да ги търсиш. Не регулирана професия. Половината треньори си мислят, че като са имали куче и много разбират от кучета.
Колко струва "обучението" ? Колко месеца трае?
И най-вече какви гаранции дава?

Не я съдя авторката, напротив - разбирам я като казва че няма време, защото това е голям ангажимент, а тя е абсолютно сама в това начинание. Не мога да препоръчам треньор, моите кучета си ги възпитавам лично аз, нямам доверие на друг. Ваксините и разни дребни манипулации пак ги правя аз. Мога да препоръчам литература и да дам някакви ситуационни съвети на първо време.

# 55
Я да си кажа мнението, което няма да ви хареса. Давай го на добрите хора, които могат да се грижат за него веднага.

Ако ти нахапе бебето бе?!?! Изумена съм от повечето мнения.

Пак да питам - ако нахапе бебето???

# 56
Докато работех в болницата видях крак на жена, зверски нахапан от френски булдог. Чак не повярвах, че куче с плоска муцуна може да причини такива рани. Кучето било на сина й и агресивно към други хора.

# 57
  • София
Затова трябва навреме да се търси специалист, а не да се чака. Като при всеки проблем, разбира се.

# 58
То проблемът е още от взимането на кучето. Хората си мислят, че като е малко, значи е като играчка и не влагат нищо в обучение и изграждане на авторитет пред кучето. Както и в проучване на спецификите на породите. И после изненада, кучето се държи като куче, какво да правим.

# 59
Докато работех в болницата видях крак на жена, зверски нахапан от френски булдог. Чак не повярвах, че куче с плоска муцуна може да причини такива рани. Кучето било на сина й и агресивно към други хора.
Аз все още съм свидетел на тези картини.  И аз търся отговор на въпроса "Ако нахапе децата?".
Нали и второто е на път.

Общи условия

Активация на акаунт