Кучето е агресивно към детето

• 3 698
  • 119
  •   1
Отговори
Здравейте!Имам несмки шпиц/померан на 4тири години.Когато го взех,всичко беше перфектно.Спеше при мен,слушаше.Появи се първото дете,в момента е на 11 месеца и нещата започват да ескалират.Детето лази,изобщо ме му обръща внимание и той не спира да го гъмжи.Ръчжи и мен,започна да прави каквото му падне.На няколко пъти тръгна да ни хапе.Не знам вече как да постъпя,не ми се иска да го давам,но забременях с второ дете и не знам дали нещата няма да станат още по-зле..тъй каро вече не мога да му отделям достатъчно време на кучето.Много ми е мъчно всичко това.Има хора които биха го гледали,ще го водят навсякъде с тях,ще бъде щастлив…но ми е много трудно да се разделя с него,сърце не ми дава.Да допълня,ме на мен няма кой да ми помага дори с изкарването му,винаги съм го гледала сама.

# 1
  • Melmak
Не го давайте толкова лесно. Животното не разбира какво се случва, това са промени за него. Потърсете специализирана помощ от треньор.

# 2
  • София
Да, нека да обучат кучето, как ще го давате така Anguished

# 3
Щом не можете да му отделяте време, потърсете друг стопанин. От поста личи, че нямате време и желание да го превъзпитавате тепърва, а нещата ще стават по-зле. Едно възрастно куче има нужда от около час активно общуване на ден, без да броим храненето и разходките. Време в което се занимавате само и единствено с него - с възпитанието му, наблюдавате реакциите му, учите го на нови неща. Ако е по-младо или има навици за коригиране както в случая, час на ден даже е малко. Най-добре за кучето би било да се даде на човек, който ще има време и желание да се грижи добре за него и да му осигури спокойна среда.

# 4
Попитайте в тази група:
https://www.facebook.com/groups/moetokuche/?ref=share
Имаше още една полезна група във фейсбук, за обучение на кучета "Питайте мама Еми", но не я откривам.

# 5
Little Queen.Иска ми се да имам време..но с две породени деца ще е много трудно.Животинката само се мъчи,но просто  не знам как да се разделя с него.Страхувам се да не страда,да не го приеме тежко.

# 6
  • Melmak
А, ти не искаш да оправиш проблема, а да валидираш решението си да го изоставиш.

# 7
  • София
Little Queen.Иска ми се да имам време..но с две породени деца ще е много трудно.Животинката само се мъчи,но просто  не знам как да се разделя с него.Страхувам се да не страда,да не го приеме тежко.
Живо същество е – ще страда, разбира се.
Ако искаш да решиш проблема, можеш да го направиш като намериш треньор.
Но ако искаш да изхвърлиш животното, защото вече не ти е удобно...
Иначе имам познати с три деца и куче, като две от децата са близначета.

# 8
Little Queen.Иска ми се да имам време..но с две породени деца ще е много трудно.Животинката само се мъчи,но просто  не знам как да се разделя с него.Страхувам се да не страда,да не го приеме тежко.

Сложна е ситуацията. Да, кучето ще страда, защото е привързано към вас, но в крайна сметка ако попадне в опитни ръце и получи достатъчно внимание ще е много по-щастливо. Но как ще намериш читав стопанин не знам, това може и доста време да отнеме.

Другият вариант е да намериш време за него, да работите заедно и да изгладите нещата. Не е невъзможно, но ще стане с цената на времето което отделяш за нещо друго и някой ще трябва да помага за децата.

# 9
Това е малко куче, обикновено те са невъзпитани, защото стопаните им подценяват възпитанието. Обърнете се към някой, който да ви помогне с възпитанието му, или го дайте на хора да се грижат за него. Аз дори не мога да си представя, това което описвате. Моето куче беше първото ти "дете" и живя щастливо девет години с детето ни. Нито е нападало, нито ръмжало или хапело.
Като си взимате куче защо не мислите, че 15 години ще сте отговорни за него? Е, това не го разбирам. И какво значи "Аз сама се грижа за кучето"? Къде е партньорът и бащата на децата в цялата тази ситуация?

# 10
Това е малко куче, обикновено те са невъзпитани, защото стопаните им подценяват възпитанието. Обърнете се към някой, който да ви помогне с възпитанието му, или го дайте на хора да се грижат за него. Аз дори не мога да си представя, това което описвате. Моето куче беше първото ти "дете" и живя щастливо девет години с детето ни. Нито е нападало, нито ръмжало или хапело.
Като си взимате куче защо не мислите, че 15 години ще сте отговорни за него? Е, това не го разбирам. И какво значи "Аз сама се грижа за кучето"? Къде е партньорът и бащата на децата в цялата тази ситуация?
Взех кучето,когато бях на 16 години.Не съм мислела за бъдеще изобщо.А мъжа ми изобщо не харесва домашни кучета и не ми помага с него!Но въпреки всички трудности ще гледам 2 деца и кучето

# 11
Успех с гледането! На 16 години не си малоумен, че да не можеш да си представиш още 15 години напред. Аз лично не бих живяла с мъж, а въобще не бих раждала деца от него, ако не обича кучето ми.

# 12
Никога не бих оставила агресивно и ръмжащо куче в обкръжението на детето ми, което тепърва ще го гони, дърпа, скубе и тормози. Игра на руска ролетка е това.
Никой не може да ме убеди, че кучето не е било с поведенчески проблеми и преди бебето.
Имах съученик сляп с едното око от ухапване от куче в детска възраст.
В рози ред на мисли си изясни кое ти е по-важно.

# 13
Разкарай кучето. Ако си опитала всичко и не става, му намери нови стопани.
Хората жалят кучето, но знам за не един и два случая на нахапано бебе от куче и за смъртен случай.

Никое куче не е по-важно от детето.
Хич да не ти пука кой щял да те съди. Животът и здравето на децата ти е най важен.
Кучето може да живее прекрасен живот и в други семейство.

# 14
  • Melmak
А защо трябва да се оставя детето да скубе кучето??? И мен да ме скубе някой, няма да търпя.

Кучето е част от семейството и му трябват условия, за да свикне. Ако намериш треньор и работите с него вероятно ще се оправят нещата.

Аз бих изхвърлила мъжа, който не харесва кучето ми. Не ми трябва. Имала съм куче, от тези с етикет “опасно”. И на треньор ходеше, вкъщи колко сме се занимавали. Беше гинко-пружинко, слушаше и изпълняваше всичко, защото беше възпитан. Малките породи имат нужда от възпитание, не са плюшени играчки.

Общи условия

Активация на акаунт