Кучето е агресивно към детето

• 3 881
  • 119
  •   1
Отговори
# 105
Страшен пример с млади наркомани хамериканци.

Лорелада, правист си, поеми кампания против отглеждането на кучета. Да се изтребят до едно. 😛

# 106
Ето сложих още едно линкче, този път с 10-годишно момиченце. Също от тази година.
И тези ли са били наркомани, а и какво значение има какви са били.

Не е нещо, което е невероятно да се случи или се случва веднъж на 1000 години.

# 107
Lorelada, какви са тези примери? То тогава да дадем и статии за хора, дето си пребиват и осакатяват децата, че и актуален такъв случай има в България.
Принципно малки деца не се оставят сами с куче. Ако детето вземе да забие един молив в окото на кучето и най-тренираното куче ще реагира. Аз съм с голямо куче, което много обича деца, и малко дете, като кучето винаги се бута детето да го гали, но не ги оставям сами двамата.
Иначе то и в България примерно има закони деца под 12 да не бъдат оставяни сами, както имаше и наредба, че нямат право да извеждат куче сами.
Това не значи всяко семейство да си махне кучето/котката като се появи дете. Това, че едно куче е нападнало майка ти, не прави всички кучета страшни машини за убиване. Да забраним децата да се возят в коли, защото измират по пътищата ни.

# 108
Ами Динчо се чуди защо е затваряла кучето - и аз казвам защо. След като дава признаци на агресия, тя е длъжна да вземе мерки.

Ако кучето не е агресивно, как да е, ама нейното не е спокойно и мило с деца.

# 109
Принципно нейните реакции са помогнали в озлобяването на кучето срещу детето. Преди това кучето е гледано като дете - много внимание, спане в същото легло(голяма грешка), и изведнъж макс 5-10 минути разходки, което води до натрупана енергия, никаква игра, затваряне само,  "внимание към 0". Нормално да има ревност.
Принципно вкарването на бебе в семейството с куче е голяма промяна и си има литература и подходи за това, особено пък за куче, което от преди това показва неприязън към деца.

# 110
Нека да ми отговори авторката защо го е затваряла.... Ти нямаш опит, така че не се брои.
Даа,разбира се😄ще отговоря!Значи той от както се появи бебето си беше пуснат навсякъде свободно.Стана горе долу на 4тири месеца и започнахме да го оставяме на земята и кучето направо се побъркваш е,започваше да ръмжи видимо не беше спокойно,но аз продължавах да си ги държа заедно защото детето не лазеше и можех да си го пазя.Но дойде момента в който пролази и вече седеше близо до кучето,то продължаваше да ръмжи,няколко пъти пожелах да направя забавни игри за кучето и детето.Да види кучето,че не е отритнато по някакъв начин.Ухапа го веднъж и вече се напожи да затварям просто стаята в която сме ние.Сядахме да вечеряме детето под нас,кучето се моли за храна и всеки момент ще се спиране на детето.Съответно и докато се хранехме беше затворено.Постоянно живеех в страх че ако са в едно помещение,просто ще го ухапе.Вечер докато мъжа преспива детето,съм си лежала с кучето в хола,обръщах му внимание..гледах да се чувства добре,но той просто мрази деца.Така правеше и с брат ми,включително 1 път го заведохме в бърза помощ,течеше му суоер много кръв от ръката..но другия път може да е лицето.Та затова седеше все затворен..понеже ме беше страх,постоянно правех опити,пусках го,ръмжеше.
Никога не съм искала да го ограничавам,но не ми позволя ще друго.

# 111
От любящо сладко малко кученце се е превърнал в страшен звяр, иначе животът си продължил по старому.....направо ти повярвах. Пък и брат ти бил ухапал до кръвозагуба.... добре е сегашното положение.

# 112
Е, кучето е ухапало брат ви до кръв, и вие ми казвате, че е възпитано? Още тогава е трябвало много сериозни мерки, как иначе ще приеме бебе.

# 113
Ми няма за какво да лъжа,не се познаваше лично.Никой не ти е казал да ми вярваш😄ако положението не беше такова,нямаше да дам кучето.

# 114
Колкото и тренирано да е едно куче, не трябва да се оставя насаме с малки деца и непознати. Факт е, че не всички кучета обичат деца, някои имат нужда от повече обучение, на други им идва отвътре да са "бавачки" или пък изобщо не показват интерес.

С малки изключения (при конкретни породи предназначени за охрана), кучетата предупреждават преди да нападнат, само че повечето деца, както и хората които имат страх от кучета, не умеят да разпознават тези знаци, защото нямат опит и ако бъдат ухапани в някакъв момент, искрено вярват, че нападението е било "ненадейно", а агресията - "безпричинна". Най-странното за мен е, че повечето дори не искат да се научат да се пазят, стратегията им е просто да избягват кучета когато и колкото могат, което е супер неефективно, защото в днешно време кучета има навсякъде и повечето са недотам възпитани.

Скрит текст:
Относно линковете - и двата са в стил "БиТиВи новините", никаква съществена информация, само гръмки фрази и преписано оттук-оттам.

# 115
  • София
Е, кучето е ухапало брат ви до кръв, и вие ми казвате, че е възпитано? Още тогава е трябвало много сериозни мерки, как иначе ще приеме бебе.
Абсолютно! Но й е било по-лесно да не се занимава тогава, да не се занимава сега и съответно да го разкара.
Така и не рабрах за какво е темата. Първо реших, че търси решение на проблема. Но тя дори не го е пробвала. Така че остава да търси одобрение на захвърлянето на кучето.

# 116
  • Somewhere far away
Като гледам тази тема е за ключ.

# 117
След като проблема вече е решен,спрете се и не търсете валидация на решението си.Описвате всичка в розови краски,пък страдате и плачете.
Дано животинката да свикне и да си живее при любящи стопани.
Вие не вземайте куче,че  с две деца ще се изправите ред същата дилема.

# 118
  • София
Ей, разсипахте авторката!
Не може всеки на тоя свят да е перфектен кучегледач. Тъй като и аз имах малко куче, знам колко се променят и какъв характер проявяват.

# 119
  • София
И решихте да възродите тематата... Която беше замряла.

Общи условия

Активация на акаунт