Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 214
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Може ли мнения за този аромат? Поръчах си го насляпо и ми се иска да чуя вашето мнение. Simple Smile

https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Star-83194.html

Привет Dareland, имам го Mauboussin Star for women и дори днес го нося Simple Smile)) В моите представи, може да мине за модерен унисекс. Много уютен, много гушлив парфюм и вкусен без да е прекалено сладък или подчертано гурме.
Поне за мен, композицията е чудесно балансирана. Честно казано, не очаквах да ми хареса толкова много, но се превърна в истинско попадение.
Тази сладка, гурме част се изразява в усещане за малка семейна пекарна, където се предга шоколадови кексчета, кафе...  Нещо такова обрисува добре визуално аромата

Радващото за мен е, че пралината не превзема аромата, нито му дава маслено и тежко гурме излъчване, нито пък тонката е твърде изявена и сладка. Хванат е по стархотен начин аромата на препечената коричка на шоколадов кекс или шоко брауни, с прекрасната какаова/кафе горчивост и известна  препратка за тахан или ядки..
Поне при мен, сладостта с това приключва. Тонката дава един завършен щрих, сякаш има тънки нюанси от Chopard Iris Malika и Boucheron Feve Tonka de Canaima.
Mauboussin Star е по-усмихнат и лесен за носене от изброените два, като мисля, че може би ще се хареса от любителите на уютни коледни и изкусителни аромати.
На кой би се харесал - може би на харесващите Van Cleef & Arpels Bois Doré, също Bois d'Amande, Lalique Le Parfum  for women, Xerjoff Lira.
Надявам се, че и за Dareland ще е прекрасно попадение Simple Smile

# 451
Ако мъжа ми не харесва даден мой парфюм, бих се старала да не го използвам, когато съм около него, както и вкъщи. Общо взето по-добре го подари, че накрая ще се окаже, че го слагаш само 2-3 пъти в годината.

# 452
Скрит текст:
Здравейте. Може ли мнения за този аромат? Поръчах си го насляпо и ми се иска да чуя вашето мнение. Simple Smile

https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Star-83194.html

Привет Dareland, имам го Mauboussin Star for women и дори днес го нося Simple Smile)) В моите представи, може да мине за модерен унисекс. Много уютен, много гушлив парфюм и вкусен без да е прекалено сладък или подчертано гурме.
Поне за мен, композицията е чудесно балансирана. Честно казано, не очаквах да ми хареса толкова много, но се превърна в истинско попадение.
Тази сладка, гурме част се изразява в усещане за малка семейна пекарна, където се предга шоколадови кексчета, кафе...  Нещо такова обрисува добре визуално аромата

Радващото за мен е, че пралината не превзема аромата, нито му дава маслено и тежко гурме излъчване, нито пък тонката е твърде изявена и сладка. Хванат е по стархотен начин аромата на препечената коричка на шоколадов кекс или шоко брауни, с прекрасната какаова/кафе горчивост и известна  препратка за тахан или ядки..
Поне при мен, сладостта с това приключва. Тонката дава един завършен щрих, сякаш има тънки нюанси от Chopard Iris Malika и Boucheron Feve Tonka de Canaima.
Mauboussin Star е по-усмихнат и лесен за носене от изброените два, като мисля, че може би ще се хареса от любителите на уютни коледни и изкусителни аромати.
На кой би се харесал - може би на харесващите Van Cleef & Arpels Bois Doré, също Bois d'Amande, Lalique Le Parfum  for women, Xerjoff Lira.
Надявам се, че и за Dareland ще е прекрасно попадение Simple Smile
Deetron, много ти благодаря за изчерпателното мнение. Наистина съм впечатлена от теб и  останалите тук, как описвате ароматите. От изброените познавам само Лира и ми харесва доста. Любител съм на плътни и сладки аромати, дано си допаднем. Като получа звездата непременно ще дам отзив.

# 453
От тези двата, кой бихте избрали?
Guerlain L'Homme Idéal Parfum

или
Guerlain L'Homme Idéal Extrême

Не познавам нито един от двата и съм пред дилема.

# 454
Скрит текст:
От тези двата, кой бихте избрали?
Guerlain L'Homme Idéal Parfum

или
Guerlain L'Homme Idéal Extrême

Не познавам нито един от двата и съм пред дилема.
От цялата линия ми липсват само 4 фланкера, този първия, Palatine Prive, L'Intense и Sport.
От всичките най-много харесвам Ideal EDT. Очарователно секси, умерено сладникав, привлекателен, с черешови връхни нюанси и прави впечатление сред дамското съсловие.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 20:50 от LSF MCMXIV

# 455
Моят мъж също не харесва някои мои парфюми, но не ни е пречило досега. Сутринта пръсвам и излизам, докато се прибера парфюмът до голяма степен е изфирясал.
Но чак за отвратителен не е обявявал никой парфюм, ако на твоя мъж и от остатъчната миризма му се гади, май няма как да се спогодите. Все ще остане малко аромат в косата, по дрехите.

# 456
  • Sofia
Мм е намирал някои прясно пръснати парфюми за "лекарствени", което за него е най-лошия възможен аромат,  а в края на деня да каже, че ухая страхотно.  За същото това лекарство. Joy Така че пробвай да го носиш когато си без него и да го усети чак в базата.

# 457
Ами щом вчера сутринта се напръсках и вечерта ми каза, че още имало остатъци, значи явно и остатъчната миризма го дразни. Обаче си мисля, че ако на мен даден парфюм, който той ползва не ми е приятен, и му го кажа, най-вероятно едва ли ще спре да се пръска с него. Евентуално може да го ползва една идея по-рядко. Досега не е имало такъв случай, но си знам човека. Все пак за да ми е мирна главата май наистина ще го подаря на майка ми, поне знам че няма да отиде на вятъра.

# 458
  • Карлово
Имам няколко любими парфюма, един от които е Hypnotic Poison на Dior. В интерес на истината последно го бях ползвала преди 9 години. Преди 2-3 седмици отново си го купих, но за жалост на мъжа ми не му понася аромата, когато съм край него. Само се кара с мен и ми обяснява колко е отвратителен парфюма и как му се повръщало от него Sad
Да, аромата наистина е по-специфичен и не е за всеки, но пък да кажеш че е отвратителен е грозно. Мъжа ми директно ми каза да не се пръскам повече с него. На някой случвало ли му се е половинката му, или някой друг да каже че даден аромат, който ползвате е гаден, натрапчив и т.н., и как реагирате в такъв случай?
Да, брат ми забрани на жена си да пръска един Амуаж Material.

# 459
Вие си знаете динамиката в семейството. Според мен не си заслужава да се драпате заради парфюм, но всеки си знае себе си.

# 460
  • The Evergreen State
Съобразяването с околните е важно при ползването на парфюм, някои парфюми колкото и да са хубави са доста потентни и са задушливи. Затова и разделят парфюмите на дневни и вечерни, на ежедневни и за специални поводи, на такива подходящи за офиса и такива които не са подходящи, и т.н.
Ако го ползваш много пестеливо, без подновяване до следващия душ и не непосредствено преди да се качите в колата или да отидете на затворено пространство, не би трябвало да бъде чак такъв проблем, че да спреш да си го ползваш. Всичко опира до правилната доза и място.

Парфюм за деня: Shalimar Millesime Jasmin.

# 461
Включвам се само, защото имах преживяване точно със същия парфюм, който съм имала и ползвала много пъти, но преди няколко дни, на събитие, до мен седна приятелка "полята" с Хипнотик Пойзън.Никога, ама никога не ми е повлиявал така негативно аромат.Ако знаех, че няма да я обидя бих станала на мига.Странно ми стана, защото, когато аз го нося не го усещам така.

# 462
Burberry Goddes, подходящ ли е за ежедневието или е вечерен аромат?

# 463
Burberry Goddess е подходящ и за през деня.

# 464
Даже само ежедневен. Топъл, скромен и уютен. Харесвам си го, но на моята кожа нищо специално и кореспондиращо с името му не долавам.

Общи условия

Активация на акаунт