Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 56 684
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Не нося зимни аромати.
Нося Nun и мисля да си подновя Granada Salvia сега за зимата

# 481
Приемате ли тук съвсем парфюмно неграмотни?
Ще купувам Mark Jacobs Daisy , основния вариант. Въпросът ми е откъде, за да е гарантирано качеството?
От нескъпи парфюми ми става неприятно, а от евтини директно бягам, защото не мога за стоя в близост. Опитах в магазин да избера нещо, трябваше да се боря с консултанта да не пръска "за проба", за да не се гътна.
Чували ли сте за такъв идиот, като мен, който иска да махне помпичката, за да може парфюмерийният продукт да се ползва свръх пестеливо? Да, практически аз искам от онези микро тестери, по 1-2 мл, с които да нанасям само една точица върху кожата си, за да не ми стане неприятно натрапчив, който и да е аромат. Продават ли се такива? Пак стои въпросът за качеството.
Четох и в темата за размяна (какво значи "отливка" ?  ), но аз нищо не мога да предложа, ако поискам някой да се отърве от своето Daisy.
Погледнах и в темата за сайтове. Там пък съвсем не върви да задавам своите въпроси.
Моля за съвети!
Съвсем на правилното място сте, тук рядко коментираме нескъпи и евтини парфюми Smiley Smiley
Да не би да имате алергия към парфюми? Или просто никога не сте използвали, по-силен и шлейфов такъв, съответно Ви е страх, че няма да го понесете. 
Аз предлагам, ако смятате да експериментирате след Дейзито, да поръчате този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Not-A-Perfume-10296.html

# 482
  • София
А не може ли да се пръскаш с него когато не сте заедно? На работа например.
Парфюма е 100 мл., явно ще трябва да си направя отливка, за да си го нося в чантата.

ЕДП или ЕДТ, стана ми любопитно.

Моят не харесва Soleil Blanc, миришел му на бензин. Не можах да го убедя, че е на крем и кокос, но не съм го продала/разменила.

От идеалния мъж - Parfum! Но който и от петте (?) да избереш, няма да сбъркаш. Много секси парфюм във всичките му разновидности.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 23:01 от The Catcher in the Rye

# 483
А не може ли да се пръскаш с него когато не сте заедно? На работа например.
Парфюма е 100 мл., явно ще трябва да си направя отливка, за да си го нося в чантата.

ЕДП или ЕДТ, стана ми любопитно.

Моят не харесва Soleil Blanc, миришел му на бензин. Не можах да го убедя, че е на крем и кокос, но не съм го продала/разменила.
edp

# 484
  • София
Ясно, лакрицът не понася на много хора.
На мен ми е в топ 10, пишете, ако решите да  разменяте.

# 485
  • София
Благодаря на всички за моя Дейзи-казус!
Бъдете здрави и нежно опиянени от аромати!

Алергична не съм, надявам се. Но след бременността станах като следово куче.

# 486
  • Sunshine state
Аз явно трябва да имам всички шам фастъци на света, защото се снабдих с парфюм инспириран от аромата на баклава. Пробвах го и веднага си взех цяла бутилка. Доста близък до Чероса 62, но на стероиди. Simple Smile

И новото Каяли, нищо особено - маршмелоу с ягодка. Приятен е, но за мен е по-скоро като спрей за тяло. Щерката го хареса много и нямаше начин.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 02:13 от Pupitka

# 487
Здравейте. Получих си Mauboussin Star. С огромно неудовлетворение трябва да кажа, че никак не ми допадна. Някой беше споменал, че намира нещо общо с други аромати на Narciso Rodriguez - така е, за мое съжаление. Пробвала съм три негови парфюма и два от тях не понасям - Narciso Rodriguezfor her Musc Noir Rose и Narciso Rodriguezfor her. И този на 80% е подобен на тях. Никак не ми се иска да го кажа, тъй като четох само хубави неща за звездата, но за мен мирише евтино. Една сладкотия усещам само, никакъв кокос. А аз съм фен на сладките аромати. Много се разочаровах, а бях толкова убедена че ще ми хареса.

# 488
За мен Star няма нищо общо с парфюмите на Narsico.Имам 7-8 от тях и са много добре изпипани.Star е накъртващо сладък,точно арабски парфюм.Пробвах го няколко пъти и си седи при другите арабели,които няма да ползвам.

# 489
Аз спрях да купувам от арабските. За мен са прекалени, а аз харесвам тежки парфюми с арабски привкус, с ауд, кожа и пушеци. Оказва се обаче, за мен трябва да са европейски насочени и омешани с нашите традиции в парфюмерията. Нито един от арабчетата не ми пасна и така си стоят. Ще мисля какво да ги правя и да ги разкарам.

# 490
Мускусът на Narciso Rodriguez, няма подобен. "Звучи" различно, вурху различни кожи. Може да е неприятен, но също така и много красив и привлекателен. Не съм пробвала нито един парфюм на Mauboussin, защото не искам да поръчвам на сляпо. Любопитни са ми, но да поръчам за да се "запознаем", вече не го правя.
Парфюм за днес Akro Glow.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 13:57 от Magda Dimitrova

# 491
Мускусът на Narciso Rodriguez, няма подобен. "Звучи" различно, вурху различните кожи. Може да е неприятен, но също така и много красив и привлекателен. Не съм пробвала нито един парфюм на Maubossin, защото не искам да поръчвам на сляпо. Любопитни са ми, но да поръчам за да се "запознаем", вече не го правя.
Парфюм за днес Akro Glow.

Как бихте определили Akro Glow? Навсякъде чета описания, като перфектния парти парфюм, пушеци, ванилия, сладост и магии разни. А по пирамида ми изглежда доста гушлив.

# 492
Никакви барове за Glow. Им пушек, плодове и ванилия, но е топъл и наистина гушлив аромат, без голямо излъчване и с чудесна трайност.  Хубав е, но без никакви претенции. Има наистина прилика с Глорията на Кашарел. Нося го с 7-8 пръскания на работа през деня. Вечер на партита абсурд да го сложа, там остават парфюмите ми на Килиън и Том Форд примерно.

# 493
  • Sofia
И за мен е тих и интимен Akro glow, мека кехлибарена опушена ванилия.
Въпреки че га сравняват с Guerlain Spiritueuse double Vanille , за мен носи вайба на Cuir Beluga.

# 494
Kолко сме различни. Karen, учуди ме, че го намираш за "тих и интимен". Всъщност няма нищо странно. За мен е доста присъствен и излъчващ. За второто, ще се разбере от околните. Нямаше да ми хрумне да нарека Glow, "парфюм за парти". Според мен е подходящ за дневен, за вечерен, за празник... Да, красив е, защото ванилията в него е такава, а аз обожавам ванилия. Не е синтетичен. Топъл, "уютен" и да, "гушлив". Женствен, елегантен... Доста е сладък, може би за това не усещам по-осезаемо пипера, за съжаление, но е там. Тамяна го "отчитам", за моя радост, обичам амбър... Много "мой" парфюм. Много харесах Akro Dark, който възприемам като черен шоколад, с високо съдържание на какао. Но аз такъв обичам. Той също е много силен, според моя нос. След две пръсвания на ръката, се усещаше вечерта след душ. Нямам го, но ми се иска. И двата са красиви и интересни. Dark е специфичен, заради горчивината. Аз я харесвам, но може да не допадне на всеки. Много е интересен, стои прекрасно и на мъжка кожа. Glow пък е сладък. Най-добре да се тестват предварително. За мен и двата са чудесни и подходящи за по-студено време от днешния прекрасен предколеден "пролетен" ден.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 11:24 от Magda Dimitrova

Общи условия

Активация на акаунт