Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 095
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • Sunshine state
Аз не съм фен на La Vie, но на еликсира съм, понеже обичам виолетки под всякаква форма. Сега чакам една мостра на Инсоленс на Гарлен, в която има виолетки. Да видим Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 18:09 от Pupitka

# 661
  • Бургас
Мили парфюмни фенове,
включвам се в дискусията, за да споделя впечатления от няколко нови (и не чак толкова) попълнения в колекцията си.
1. Amouage - Outlands.
............
1. Amouage - Outlands.
Страхотия. Не се харесахме от първо помирисване, защото се отвори много остро и пиперливо. Но след това се появява лимонът в комбинация с кедър. Известно време се държи строго, мъжкарски, а после става един кремав лимонов аромат, комбининран с ванилия. И така - десетина часа. След около 24 часа (къпани-некъпани) ще усетите базата - амбра и дървесина.
Ако попадне на дреха, трае докато не я изперете. Аз направих грешката да се пръсна три пъти. Много е даже на открито и на студено. Един фъс и стига.
Да кажа и няколко думи за другите два аромата от новата колекция на Amouage. В Reasons се влюбих от първо помирисване, заради лешниковата нота в началото. Много овладян и културен парфюм. Става за офис. Lustre се вписва отлично в ДНК-то на марката: пушек, тамян, пачули и дървесина. Много мощен и мъжкарски.
........

Лелеле, толкова искам да пробвам тези 3 аромата, много са мо любопитни, изчетох всички излезли коментари във Фрагрантика.

Гледам, разчиствате си гардеробчетата , отдавна не сме си ги показвали, моето е понамаляло и съм много доволна. Оставих си неща, дето наистина ползвам и обичам.
Ето го:

https://www.fragrantica.com/member/12933

Bright Crystal, разкажи нещо за Maison Crivelli Hibiscus Mahajad, моля!
Не е за слепи удари, категорично изобщо не е безопасен, защото излъчва много мощно само с един спрей изпълни цялата стая.Затова му викам розов звяр, хибискус, рози, лека ванилия, кожа аз тук не усещам, това е великолепен много силен флорал за мен.Силно женствен, сочен, изтънчен и класен на мъж не си го представям.Харесван е от доста хора, но има и много, които не го понасят, защото наистина е много мощен.Сравненията с Армани Си не ги разбирам, както и с Обувката, за мен нямат НИЩО общо, има прилики с Делина, но и много разлики, не са в никакъв случай клонинги, но са в един жанр.Много добър парфюм, всичко му е направено добре, ЗА МЕН Е ЗА СПЕЦИАЛНИ ПОВОДИ пробвай задължително.10/10, аз го нося с  два спрея.Парфюм за днес Chanel Allure sensuelle, елегантен и строг, много, много красив.Чудя се дали да не си купя Барения, нямам нищо подобно.

# 662
Така нареченият от мен "мухъл" е по-скоро кожата, тъй като това е общото м/у няколко такива аромата, с които никак не се разбирам. Направо са ми отблъскващи. А относно Angel на Mugler - очаквах нещо сладко и плътно, но изобщо не е такова. Някаква странна смесица, клоняща към мъжко ми е на мен. Като ми кажат шоколад, карамел и мед си преставям други неща. Тук не откривам нищо подобно или дори леко доближаващо се. Но пък неговият франкър Angel Elixir много ми хареса. Взех си 10 мл, сега ми се иска  голямо шише. Но разбираемо защо ми допадна - той няма нищо общо със първообраза си.

# 663
Някой пробвал ли е този аромат? Много ми харесаха нотките в пирамидата и според мен трябва да е супер свеж и лек аромат.
Но дали е траен и дали наистина си заслужава.
Говоря за ето този парфюм.
https://perfumesfromdubai.com/product/casablanca-1

# 664
  • Sunshine state
Casablanca е в духът на La Belle на JPG. Ако ти допада Ла Бел, ще харесаш и този. Тежичък е, но пък е много траен. 👍🏻

# 665
Така нареченият от мен "мухъл" е по-скоро кожата, тъй като това е общото м/у няколко такива аромата, с които никак не се разбирам. Направо са ми отблъскващи. А относно Angel на Mugler - очаквах нещо сладко и плътно, но изобщо не е такова. Някаква странна смесица, клоняща към мъжко ми е на мен. Като ми кажат шоколад, карамел и мед си преставям други неща. Тук не откривам нищо подобно или дори леко доближаващо се. Но пък неговият франкър Angel Elixir много ми хареса. Взех си 10 мл, сега ми се иска  голямо шише. Но разбираемо защо ми допадна - той няма нищо общо със първообраза си.

И за мен Angel е клонящ към мъжки аромат, първия път, когато се напръсках с него буквално не можех да повярвам, защото излъчваше единствено мухъл, кожа и нищо от описаните шоколад, карамел, мед, ананас и нищо от останалите плодове и цветя. Може би пачулито прави това с кожата ми, но пък Черната Орхидея никога не ми е стояла по подобен начин.
В крайна сметка Angel Muse доста ми пасна, въпреки, че и в него не усещах ни пралини ни Нутела, просто ме обгръщаше много приятно и вадеше завиден шлейф. А сега в късно лято и есен носих много Angel Fantasm, е то това вече е кокосово-шоколадова приказка.

# 666
  • София
И на моята кожа не е шоколадов или сладък Ангелът.
Мирише ми на калта до църквата. Заради пачулито най- вероятно. Харесвам го, каня се от много години да подновя една бутилка, но все нещо го изпреварва в уишлистата.

Може ли няколко думи за този, звучи ми много мой. В една стилистика ли е със спрения Sensuous на EL?
https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Santal-Majuscule-15547.html

# 667
  • Sunshine state
И на мен ми е мухлив в ангелът, но пък Angel Muse ми е добре. Две фъс и цял ден ще се носи от теб. 👌🏻

# 668
Как си правите отливки от парфюми мили дами?  Парфюмите, които аз купувам са капсуловани и не може да се пресипят 15-20 мл във флакон със спрей. А тийнът ще ходи на едноседмична екскурзия и от неговият парфюм не се продават опаковки под 75 мл.

# 669
  • Пловдив
Пръскам директно в шишенцето.

# 670
Ако беше за момиче, може да и направиш сух парфюм. Но момче може да не иска да ползва такъв.
Иначе лесно се прави, в мъничка кутийчица (например от мостра на крем) слагаш малко вазелин, отгоре пръскаш обилно от парфюма и ги смесваш. Аз бъркам с клечка за зъби и добавям парфюм, докато стане достатъчно наситено. За кратки екскурзии е супер.

# 671
  • на терасата
Как си правите отливки от парфюми мили дами?
Изгледайте това видео https://www.youtube.com/watch?v=xKI5Kr7nSM4.

# 672
Здравейте! Имам подаръчен ваучер за Delirium, който може да се ползва само в бутиците. Харесах в сайта комплект на TF (ще подновявам Black orchid), който е намален там. Можете ли да ми кажете дали цената в бутика ще е същата като в сайта? По принцип винаги намирам оферти другаде и от Delirium не съм пазарувала досега.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 19:19 от dreamy123

# 673
  • Sunshine state
Как си правите отливки от парфюми мили дами?  Парфюмите, които аз купувам са капсуловани и не може да се пресипят 15-20 мл във флакон със спрей. А тийнът ще ходи на едноседмична екскурзия и от неговият парфюм не се продават опаковки под 75 мл.
Аз ползвам ето тези от Тему и са много удобни, имат всякакви малки разфасовки.
https://share.temu.com/rtEFe02yaOA
Последно поръчах по 10мл, за да ми стигат за две седм. Тия от по 5мл нося в чантата за работа.

# 674
Аз ползвам едни ей такива шишенца - помпа се директно от дюзата на голямото шише. Чиста работа и без течове. Не са големи обаче - 5 и 10мл

Общи условия

Активация на акаунт