Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 103
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
  • Sunshine state
Black Candy, пистачиото е по-траен от канелените рулца - усещах го 4-5 часа на ръката поне. Нормален сияж, нито е близо до кожата, нито е някоя бомба. 👍🏻

# 421
Здравейте,
В последните постове често споменавате парфюми на Kalotinis, и ми привлякоха вниманието, кой от всички бихте ми препоръчали, че е подходящ за покупка на сляпо.
Благодаря предварително за вашите предложения, и ви пожелавам весели празници, уют в дома и любов в семейството!

# 422
Според мен са доста буквални и аз бих избрала този, чийто ноктки ме привличат най-много, но след опитът ми с два от парфюмите на тази марка, аз не бих взела на сляпо.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:18 от Nevermoresleep

# 423
Здравейте,
В последните постове често споменавате парфюми на Kalotinis, и ми привлякоха вниманието, кой от всички бихте ми препоръчали, че е подходящ за покупка на сляпо.
Благодаря предварително за вашите предложения, и ви пожелавам весели празници, уют в дома и любов в семейството!
Зависи какви аромати харесвате. Както вече неведнъж е писано в темата, тези парфюми са буквални. Няма изненади при тях. Ако например пише в заглавието карамел, мирише именно на карамел. Не търпят голямо развитие и бих казала, че са за почитателите на гурме категорията.

# 424
Здравейте. Може ли мнения за този аромат? Поръчах си го насляпо и ми се иска да чуя вашето мнение. Simple Smile

https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Star-83194.html
Мек, гушлив, нежен и  прибран аромат. На мен лично ми е изключително дзен, когато го нося ми носи  спокойствие и красота. Фин, мадамски, пралините са много фини, за моя радост няма накъртваща сладост. В някаква посока е сроден с някои от ароматите на Нарцисо Родригес. Не е шлейфов аромат, но е присъствен, стои близо до кожата. Отзивите във Фрагрантика са доста изчерпателни и точни, можете да ги погледнете. Flowers Rose

# 425
Здравейте. Може ли мнения за този аромат? Поръчах си го насляпо и ми се иска да чуя вашето мнение. Simple Smile

https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Star-83194.html
Мек, гушлив, нежен и  прибран аромат. На мен лично ми е изключително дзен, когато го нося ми носи  спокойствие и красота. Фин, мадамски, пралините са много фини, за моя радост няма накъртваща сладост. В някаква посока е сроден с някои от ароматите на Нарцисо Родригес. Не е шлейфов аромат, но е присъствен, стои близо до кожата. Отзивите във Фрагрантика са доста изчерпателни и точни, можете да ги погледнете. Flowers Rose
Благодаря. Не се разбирам с ароматите на Нарцисо, но дано тука да не е така. 😊

# 426
  • Sunshine state
Този го сравняват с Комодити Милк, който няма много общо с на Нарцисо мускусите.
Скоро тествах Commodity Milk и четох доста за аромата, срещнах сравнения с този в много от коментиращите. На мен Нарцисо също не ми допада и не смятам, че са от едно семейство, тъй да се каже. На мен Commodity Milk ми допада много. Да споделиш как е после.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:53 от Pupitka

# 427
Благодаря ви  за мненията за Калонитис. Ще поръчам Simple Smile.Със слабо обоняние съм ,за съжаление,не винаги усещам точно ароматите,за това ви разпитвам . Ходя тествам,не  е като на готово,но 😁. Пък и страхотни попадения имам благодарение на доста дами от тук 💕

# 428
Може ли препоръка за парфюм (или комплект) за млада дама тинейджърка. Покрай майка си обожава парфюми. Бюджет между 80-150 лв

# 429
Мили парфюмни фенове,
включвам се в дискусията, за да споделя впечатления от няколко нови (и не чак толкова) попълнения в колекцията си.
1. Amouage - Outlands.
2. Atelier des Ors - Cocoa Kimiya.
3. Les Indemodables - Vanille Havane (Coeur de Oud).
4. Dominique Ropion - My Clementine.

1. Amouage - Outlands.
Страхотия. Не се харесахме от първо помирисване, защото се отвори много остро и пиперливо. Но след това се появява лимонът в комбинация с кедър. Известно време се държи строго, мъжкарски, а после става един кремав лимонов аромат, комбининран с ванилия. И така - десетина часа. След около 24 часа (къпани-некъпани) ще усетите базата - амбра и дървесина.
Ако попадне на дреха, трае докато не я изперете. Аз направих грешката да се пръсна три пъти. Много е даже на открито и на студено. Един фъс и стига.
Да кажа и няколко думи за другите два аромата от новата колекция на Amouage. В Reasons се влюбих от първо помирисване, заради лешниковата нота в началото. Много овладян и културен парфюм. Става за офис. Lustre се вписва отлично в ДНК-то на марката: пушек, тамян, пачули и дървесина. Много мощен и мъжкарски.
2. Atelier des Ors - Cocoa Kimiya.
Бонбони с марципан и ликьор. Безумно траен.
И кафеният аромат от същата колекция е много интересен. Той като че развива дървесните, зелени нюанси на кафето. Но е по-слаб като трайност и проекция.
3. Les Indemodables - Vanille Havane (Coeur de Oud).
Като оригинала, но още по-концентриран и с много силна дървесна нота (горяло дърво).
4. Dominique Ropion - My Clementine.
По-скоро одеколон, отколкото парфюм. Чудесен портокал на дървесна подложка. Не е много траен. Сравнително бързо се придърпва до кожата. Приятен, свеж и толкоз.

# 430
За следваща покупка съм си набелязала Trussardi - Limitless shoping in Via Della Spiga и Replica - Afternoon Delight.
Първия, вече го пробвах и е фантастичен, меда и ябълката в него се съчетават невероятно. Мирише супер секси, класно и женствено. За втория какво може да ми кажете, чудя се дали да не стрелям на сляпо една 30-ка от Нотино.

# 431
  • Sunshine state
Много слаб за мен и не впечатлителен е Afternoon delight. Цялата тестер лента намокрих в Сефора и не мога да подуша нищо. Някаква много слаба ванилена миризма и това е. Пръснах и на ръката, същата работа и изчезва за няма и 20мин. Не си давай парите е моето мнение. По-зле е и от спрей за тяло.

# 432
За тинейджърка препоръчвам розовата Яра на Латафа.

# 433
Привет, дами! Някой би ли споделил мнение за Jimmy Choo Blossom? Смятам, че като аромат ще ми хареса, но ме интересува и колко е траен и ще съм благодарна, ако някой го е пробвал да каже.

# 434

Общи условия

Активация на акаунт