Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 108
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
По празниците ще се наслаждавам на новата ми любов Narcotic delight Initio.
Момчетата ми страшно го харесаха.

# 586
  • Враца
Мили парфюмни фенове,
включвам се в дискусията, за да споделя впечатления от няколко нови (и не чак толкова) попълнения в колекцията си.
1. Amouage - Outlands.
............
1. Amouage - Outlands.
Страхотия. Не се харесахме от първо помирисване, защото се отвори много остро и пиперливо. Но след това се появява лимонът в комбинация с кедър. Известно време се държи строго, мъжкарски, а после става един кремав лимонов аромат, комбининран с ванилия. И така - десетина часа. След около 24 часа (къпани-некъпани) ще усетите базата - амбра и дървесина.
Ако попадне на дреха, трае докато не я изперете. Аз направих грешката да се пръсна три пъти. Много е даже на открито и на студено. Един фъс и стига.
Да кажа и няколко думи за другите два аромата от новата колекция на Amouage. В Reasons се влюбих от първо помирисване, заради лешниковата нота в началото. Много овладян и културен парфюм. Става за офис. Lustre се вписва отлично в ДНК-то на марката: пушек, тамян, пачули и дървесина. Много мощен и мъжкарски.
........

Лелеле, толкова искам да пробвам тези 3 аромата, много са мо любопитни, изчетох всички излезли коментари във Фрагрантика.

Гледам, разчиствате си гардеробчетата , отдавна не сме си ги показвали, моето е понамаляло и съм много доволна. Оставих си неща, дето наистина ползвам и обичам.
Ето го:

https://www.fragrantica.com/member/12933

Bright Crystal, разкажи нещо за Maison Crivelli Hibiscus Mahajad, моля!

# 587
  • 🌊
Аз моля за помощ, понеже съм много куца на всичко, което не е сладко
Майка ми носи само Nature на YR от кажи-речи както е излязъл, преди я запасих с 5 бутилки и ми се смя, но вече не ѝ е весело, защото явно са го спрели.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Nature-7901.html

# 588
  • София
Новото ми попълнение, коледен подарък от
 мила съфорумка! Kissing Heart
Много благодаря )

Хареса ми, залепна ми, очаквах нещо много по- тежко предвид пирамидата, но е чудесен парфюмен парфюм. Т.е. мирише не на баклава, шоколад, конкретно цвете или питие, а баш си на парфюм. Блендиран е добре.

Тези дни ще съм с него, за да му се нарадвам. На нова година не съм решила още - сигурно с LPRN Absolue, че не съм го разносила още.

# 589
Майка ми носи само Nature на YR от кажи-речи както е излязъл, преди я запасих с 5 бутилки и ми се смя, но вече не ѝ е весело, защото явно са го спрели.
Не го познавам този парфюм и не знам в какъв бюджет трябва да се вмести, но гледайки пирамидата, предлагам за проба Chloe Nomade EDP, Diorissimo и Dusita Erawan.

# 590
Аз днес разчупих калъпа и разносвам D&G Devotion Intense.
Много ми хареса, когато го тествах преди няколко месеца и от тогава го мисля. Пък аз като мисля някой парфюм, се вманиачавам.
Обаче здравият разум този път надви и си взех просто малка отливка.
Продължава да ми харесва много - въздушен лимонов кекс, английският lemon drizzle cake, и малко лешници, но е супер глух върху мен. Навън почти се изгуби, а дори не е много студено. Вкъщи се усеща, ако се пръскам на всеки половин час. Жалко.
Най-вероятно ще приключа отливката сега по Коледа и ще чакам някоя Еликсир версия.
Много скромен прибран аромат е. А при първо пръскане избухва и създава очаквания за друго. Затова се радвам вече, че ММ ми донесе 100мл, вместо поръчаните 30, макс 50мл. Пръскам смело без страх, че ще свърши преди да ми е омръзнал и си го усещам.

# 591
Помня го този, имах преди мнооого години. Виж този, има най-различни разновидности, които са зелен чай плюс още нещо. https://www.fragrantica.com/perfume/Elizabeth-Arden/Green-Tea-83.html
Или нилските градини на Хермес, със същия вайб са и те. https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-Sur-Le-Nil-18.html

# 592
  • София
Натюр на Ив Роше е цветен и тревист аромат. Въпреки различните пирамиди, ми звучи сходно на първо четене с Тудей на Ейвън, а също така Аква ди джио, Градините на Мосю Ли и Средиземноморските градини.

# 593
Този Maubossin пирамидата  си го купих насляпо преди месеци. Беше на някаква изгодна цена в мейкъп. Не е баш мой аромат, но няма и нищо дразнещо в него. Съвсем парфюмно европейскио изпълнение , че и бюджетно. Красив флакон въртящ се . Не съм го тествала преди години. Сега му е времето. Мислех, че ще е нещо сладко накъртващо. Нищо подобно. Струва си. Нищо не стърчи , канелата се усеща, но не е прекалена. Не ми е и много ретро макар да се усеща лек такъв полъх. Приятен есенно- зимен
Напоследък все посягам към ванилията на Серж. По празници с нея сигурно.
Спуках от носене "онова" Клое розовата панделка. За пръв път по празници не съм поръчвала парфюм. Много новости за пръв път ги чувам като чета. Ще наваксам де.Simple Smile)
Весели Празници !  Ароматни и щастливи!
Flowers Rose

# 594
Ех, колко беше хубав Nature едно време. Тази зеленина, мъх, усещах го сух, зелен и свеж. Още не съм открила нищо близко или заместител. Жалко че го развалиха/спряха. Беше уникален аромат. Още имам едно сплаш  мини от 5 мл във формата на листо. 😍
Снимки от Фрагрантика. Моят е същият.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 19:03 от Lale_Lili

# 595
И аз харесвах и носех Натюр. Още имам май някъде едно листо.

# 596
  • Бургас/Пз
Може ли някой да помогне със сравнение на All of me и All of me intense на NR. Първият го познавам и харесвам, но ми е интересно каква е разликата с интенз версията.  За съжаление в Дъглас тестерът не само беше празен , ами му липсваше и помпичката отгоре Sad

# 597
ani_d,
за мен разликата е голяма, заради туберозата в Intense версията. Аз не харесвам аромата и в парфюми. Много красив парфюм е Narciso Rodriguez All Of Me. Другият (Intense) също е такъв предполагам, но за любителите на тубероза. Намерете начин да го тествате.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 16:45 от Magda Dimitrova

# 598
Аз пробвах интенз версията на All of me и странно .... първообраза ми се стори много по-хубав и траен - интенз ми изчезна от китката за половин час, но това ми е впечатление от едно фъс ....

# 599
Здравейте парфюмни дами!
Nature на Ив Роше си имам още от бала ми....преди много години. Все още е прекрасен и продължавам да се надявам на нещо красиво от бранда някой ден!
Бих искала да попитам откъде купувате Barenia? Върху кожата ми е изключително нетрайна, но бих искала да я имам.
Влизам и да се похваля с 2 бабешки парфюма, на които се радвам в момента: Knowing на Ести Лоудер и цветето на Kenzo.
Носи ми се , също така нещо сапунесто. Днес в една аутлет парфюмерия мирисах Narciso Rodrigez Musk Noir for Her и сякаш ми миришеше сапунесто. Някой, който го е притежавал може ли да сподели как се държи във времето?
Уханни празници на всички !

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 16:35 от mileeenka

Общи условия

Активация на акаунт