Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 014
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
Angel сега няма нищо общо с онова омайно чудовище легенда, което превзе всички преди 22 години. Същото важи и за Alien. Обезобразиха толкова много разкошни парфюми, но това е положението.

За Бианко лате също нехаех, докато не го носих няколко поредни дни. Трябва да се сложи обилно и да се изведе на разходка- ето тогава се разгръща. Не е невинно гурме а е точно това, което очаквах от Orchid vanille на Ван Клийф, но той не успя да покаже. Има лешници, току що изпечени и дъхави, има я и шушулката ванилия, потопена в горещо мляко. Много майсторски пипнат парфюм, но е до кожа. Дайте му час-два след като сте го пръснали и тогава решавайте дали ще се взимате.

# 676
Скрит текст:
Как си правите отливки от парфюми мили дами?  Парфюмите, които аз купувам са капсуловани и не може да се пресипят 15-20 мл във флакон със спрей. А тийнът ще ходи на едноседмична екскурзия и от неговият парфюм не се продават опаковки под 75 мл.
Аз ползвам едни ей такива шишенца - помпа се директно от дюзата на голямото шише. Чиста работа и без течове. Не са големи обаче - 5 и 10мл
Скрит текст:
Nevermoresleep, може ли линк? Благодаря! Flowers Hibiscus Редактирам се, открих ги в интернет.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:20 от Veryberry

# 677
Здравейте! Имам подаръчен ваучер за Delirium, който може да се ползва само в бутиците...
Скрит текст:
Харесах в сайта комплект на TF (ще подновявам Black orchid), който е намален там. Можете ли да ми кажете дали цената в бутика ще е същата като в сайта? По принцип винаги намирам оферти другаде и от Delirium не съм пазарувала досега.
Да, цената в магазините е същата, като тази в сайта. Съветвам ви да се обадите по телефона, за да ви кажат къде и дали е наличен.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:00 от Magda Dimitrova

# 678
Бианко Лате аз лично трябваше да го измия от себе си, а пръсках от мостра. Силно непоносим на мен и накъртващо, прилошаващо сладък. И аз не разбирам хайпа, ама то това е хубавото че сме с различни носове иначе вярно щяхме да мришем еднакво и щеше да е скучно.

# 679
Angel сега няма нищо общо с онова омайно чудовище легенда, което превзе всички преди 22 години. Същото важи и за Alien. Обезобразиха толкова много разкошни парфюми, но това е положението.
За Бианко лате също нехаех, докато не го носих няколко поредни дни. Трябва да се сложи обилно и да се изведе на разходка- ето тогава се разгръща. Не е невинно гурме а е точно това, което очаквах от Orchid vanille на Ван Клийф, но той не успя да покаже. Има лешници, току що изпечени и дъхави, има я и шушулката ванилия, потопена в горещо мляко. Много майсторски пипнат парфюм, но е до кожа. Дайте му час-два след като сте го пръснали и тогава решавайте дали ще се взимате.
32. Не се заяждам. Aбсолютно съм съгласна, че ароматът не е така интензивен, както в началото. Говоря за Angel, за Alien нямам наблюдения, с него още в началото не се разбрахме. Наистина през годините Angel бе "посмекчен", в началото едно фъс изпълваше зала, а в момента са нужни няколко фъс, за да усещам парфюма цял ден. Последната промяна май дойде с премахване на подписа на създателя му от опаковаката, след като остана само печатното лого.
Но в крайна сметка така е по-поносим за тези, които хейтваха интензивността на аромата в първите години - живеем в социум и трябва да се съобразяваме с хората около нас, които не са длъжни да търпят парфюмните ни изяви.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:30 от Veryberry

# 680
Благодаря, Magda Dimitrova! Hug

За да не е спам - преди месеци си взех Еклер, за да не купувам директно на сляпо Бианко лате, а и по принцип не си падам по сладникави аромати. Е, след седмици неуспешни опити да се харесаме реших да го подаря на приятелка, на която стои божествено! Така че може би не ми харесва да го усещам толкова близо до себе си. С Бианко лате не смятам да пробвам. Simple Smile

# 681
  • Бургас
Сега като заговорихте аз намирам разлика в Ла ви е бел едп, и това го установих преди месеци, обожавам го, но е пипан поне според мен.Сегашният ми флакон е от Нотино от пълнещите се, преди с две пръски го усещах, чак ме задушаваше, сега пръскам доста повече, пак е траен не ме разбирайте погрешно, но е по- слаб от преди.

# 682
Може ли да покажете какво е пълнещ се флакон?

# 683
Чудя се дали само парфюмите се променят или и носовете ни се променят. Вероятно и двете. Бях писала преди време че VC&A Santal Blanc ми мирише леко на таратор. По-късно установих, че понякога сандаловото дърво може да има аромат на копър. Ами копърът или тараторът го няма вече. Дали е носът ми или парфюмът не знам. За радост, промяната не е в отрицателна посока и все още го обичам, но е факт че има промени във времето.

# 684
Хипнотичната отрова е великолепен, но много труден за носене, ако се прекали парфюм. Натрапчив, всепоглъщаш, буквално в здех не може да се вземе, ако се напръска повече. Отделно той е много популярен и хората го свързват с други личности и спомени и може да им повлияе негативно.
Бадеми и ултра количество ванилия с трайност над 24 часа не е за всеки. Той затова се казва Отрова и е в тази линия.
Но красотата му е безспорна и ще остане вечна класика. Просто хипнотизира. И в двете посоки.
Само да кажа, не знам дали ще познаете какво каза ММ последния път..! Че според него парфюмът бил за по-възрастни жени, на мен не ми отивал! Това беше след като се бях напръскала веднъж с него, и после след като му го пръснах на блотер. Направо пощурях, понеже и преди съм го ползвала и никой близък не е имал същото мнение... Според него по-младите, примерно 40-45 годишни, и по-младите, които го ползват, нямали вкус за този парфюм.

# 685
  • София
Спомних си как в ранните 20 си бях поръчала Коко на майка ми и тя ми донесе Коко Мадмоазел, защото Коко и миришел на баба и решила, че нещо съм се объркала Grinning Е и на 20 и на 30+  си ползвах и ползвам и Коко и Хипнотичната отрова и не смятам че възрастта има общо с парфюмите.

# 686
Casablanca е в духът на La Belle на JPG. Ако ти допада Ла Бел, ще харесаш и този. Тежичък е, но пък е много траен. 👍🏻
Класическият Ла Бел ли?
Специално този парфюм не ми харесва.
Ако е като него ,няма да го взема.
Благодаря за коментара! 🌹

# 687
Nevermoresleep, и аз мисля, че не се променят само парфюмите, и носовете ни се променят. Причини разни - от пандемии до натрупване на ароматен опит.
Любопитно ми е, някой пробвал ли е колко е реалният срок на годност на един флакон с парфюм ако не се отпечатва? Беше споменато по-напред в темата за няколко шишенца закупени в аванс, някой друг опитвал ли е да се "запаси" с повече от един флакон от любимия аромат и променя ли се например след 2,3+ години ако не е бил разпечатан? Все пак всичко си има срок на годност.
Относно предпочитанията към определен аромат и възрастта, на която го носим - не смятам че има значение - поне при мен вкусът не се промени, някои от парфюмите които харесвах или носех като девойче харесвам и нося и сега. Разликата е, че сега съм доста по-обрана в количеството, което пръскам.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 22:58 от Veryberry

# 688
  • Sunshine state
Casablanca е в духът на La Belle на JPG. Ако ти допада Ла Бел, ще харесаш и този. Тежичък е, но пък е много траен. 👍🏻
Класическият Ла Бел ли?
Специално този парфюм не ми харесва.
Ако е като него ,няма да го взема.
Благодаря за коментара! 🌹
Аз бях на ръба да го взема по описания на разни ютубъри колко е вкусен, колко е ядлив и топъл (падам си по гурмета и сладкотии) докато не видях една да го сравнява с новото тогава Каяли Vanilla Candy Rock Sugar, което е направо като фланкър на Ла Бел. Аз дори го върнах този специално парфюм, понеже имам Ла Бел и не ми трябва още един. Сладък, да, но не и печените ябълки, дето ми обясняваха. Има си я и кожата, има си го и пачулито, не е толкова безобиден. Общо взето вече нищо без проба не взимам, поръчвам отливки и тогава. Сега понеже ми стана чудно това Jany на Сора Дора, и на него поръчах да го видим. Виждам различни мнения, та ще го тествам.

# 689
Моля, да не цитирате чаршафи в темата.
Пишете директно или изтривайте предните цитати.

Не се променят новите парфюми много много години.

Общи условия

Активация на акаунт