Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 54 995
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
Полупразни любими бутилки са идеални за пътувания. Там приключвам и изхвърлям. И аз общо взето карам на настроения.

# 706
  • Sofia
Пръснах се днес отново за проба с Musk de soie VCA и получих комплимент,  че ухае чисто и свежо. Grinning

# 707
Купувам малки шишета предимно 30 мл. Ако няма опция 30 тогава 50. Пръскам и се радвам на аромата ,никога не повтарям даден парфюм колкото и да ми харесва и да ми е любим. Така мога да се наслаждавам на нови и нови аромати.

# 708
Чувствам се мега "изостанала"...😂
Толкова положителни отзиви за ЛВЕБ еликсира, а аз тоооолкова да го подминавам. Грам внимание не му обръщам🫠 смятам още днес да поправя тази грешка, сърбят ме ръцете да го помириша. Използвала съм класическия преди години и е един страхотен, изключително разпознаваем и дамски парфюм за мен. Очаквам от еликсира нещо още по-впечатляващо!

А как си изпрасках Ван Клийфчето Бойс Даманде на плочките в коридора, не ми се коментира чак... добре, че имах възможност да го използвам дълго време...

И аз всеки път се чудя на многобройните положителни отзиви за ЛВЕБ Еликсира, за мен е просто флорален парфюм с ужасно накъртващи виолетки и червилен оттенък(вероятно от ириса в базата). Дори в драйдауна си не ми прилича на оригиналния Ла Ви, който може да се каже, че харесвам, защото обичам сладки парфюми. Най-любим от фланкърите ми е Интенсмънт. Cupid
Боа ДиАманде е следващото, за което умувам да си подаря, знам за бадемите, но какво друго очарователно има в него? Боа Доре го тествам всеки път в Дъглас, но ми е твърде тих, твърде близо до кожата. Какво развитие да очаквам от Боа Даманде?

# 709
Aз не бързам да свършвам бутилки, последно един 1996 Byredo свърших, но няма да го подновявам. Имам няколко, които са с по 15мл в шишенцето, но не ми е амбиция да ги изпръскам, за да ги изхвърля. По принцип се стремя да имам само любимци, тези, които видя, че не вървят особено, ги разкарвам - подарявам или продавам.

За празниците получих, изненадващо, едно огромно шише от 250мл Rose of No Man's Land. Не съм огромен почитател на аромати с роза, но тука розата е съчетана с папирус и е много приятна, та ми харесва и го пръскам, обаче това шише е като за украса, няма изпръскване Grin

# 710
По повод дъната остава въпроса, какво правите с празните бутилки?.Някой са истинско произведения на изкуството,сърце не ти дава да ги изхвърлиш.Аз си ги колекционирам,а вие?

# 711
Аз им благодаря за приятните емоции, и след това ги изхвърлям Blush

# 712
По повод дъната остава въпроса, какво правите с празните бутилки?.Някой са истинско произведения на изкуството,сърце не ти дава да ги изхвърлиш.Аз си ги колекционирам,а вие?
За сега нямам празни, които бих искала да запазя и няма да пазя съвсем празни бутилки. Ще си оставя по малко сок в шишетата, които не искам да изхвърля. Другите които ще пазя е тези които се пълнят или са персонализирани. Нямам място за колекциониране на напълно празни бутилки. То мястото ми за пълни започна да не достига. Наложи се да разчистя още едно кубче/шкафче и вече са три, но това ще е макс, просто няма повече място.

# 713
Чувствам се мега "изостанала"...😂
Толкова положителни отзиви за ЛВЕБ еликсира, а аз тоооолкова да го подминавам. Грам внимание не му обръщам🫠 смятам още днес да поправя тази грешка, сърбят ме ръцете да го помириша. Използвала съм класическия преди години и е един страхотен, изключително разпознаваем и дамски парфюм за мен. Очаквам от еликсира нещо още по-впечатляващо!

А как си изпрасках Ван Клийфчето Бойс Даманде на плочките в коридора, не ми се коментира чак... добре, че имах възможност да го използвам дълго време...

И аз всеки път се чудя на многобройните положителни отзиви за ЛВЕБ Еликсира, за мен е просто флорален парфюм с ужасно накъртващи виолетки и червилен оттенък(вероятно от ириса в базата). Дори в драйдауна си не ми прилича на оригиналния Ла Ви, който може да се каже, че харесвам, защото обичам сладки парфюми. Най-любим от фланкърите ми е Интенсмънт. Cupid
Боа ДиАманде е следващото, за което умувам да си подаря, знам за бадемите, но какво друго очарователно има в него? Боа Доре го тествам всеки път в Дъглас, но ми е твърде тих, твърде близо до кожата. Какво развитие да очаквам от Боа Даманде?

Бих го описала като шоколадова бонбона. Това го каза мъжа ми, тъй като той много по-добре би могъл да усети как се развива аромата на кожата ми. Много сладък и вкусен ми е. Самият аромат не е натрапчив, но пък е изключително траен. Абсолютно не е подходящ за лятото. Много харесвам парфюми с ванилия, може би и затова ме плени Bois Damande от първото пръскане.

В крайна сметка днес се добрах до Еликсира, честно казано ми хареса, защото е разпознаваем и различен аромат. При мен основно миришеше на малина, много траен и силен-точно такова очакване имах.

# 714
Bois d'Amande е страхотен вкусен, но не хранителен аромат. Не мога да го опиша, но ми е от любимите. На мен обаче не е много траен като повечето на VC&A Въпреки това пак ще го купя като свърши, което няма представа кога ще е, защото не мога да видя колко има в бутилката.

# 715
Това е моето ревю в блога.

VAN CLEEF & ARPELS BOIS D`AMANDE

Bois d’Amande N°I2743BM е неподвижно пътешествие.

Той пресъздава мистериозното и вкусно ухание на фантастично бадемово дърво.

Дървесните нотки, които структурират парфюма, произлизат от уникално кедрово дърво от Виржиния, което расте в източната част на Северна Америка, от бреговете на река Сейнт Лорънс до Флорида.

В сърцето на Bois d’Amande се разкриват топли нотки кедър, обвити от пудрен бадемов акорд, чиято сладост е подсилена от ванилов мускус в базата.

Бял, нежен, елегантен, топъл, красив и с богата същност. Сложен и изтънчен. Сладък, но никога в повече. Изключително женствен, приветлив и мечтан!

Bois d’Amande е парфюм, който може да се носи във всяка ситуация. Подходящ е дори за строги вечерни излизания, на които се носят дълги рокли и скъпи бижута. Излъчва много класа и е силно елегантен.

Подчертава индивидуалността на дамата и я обгръща като сияен копринен воал.

Излъчва добре и е много траен, но не е шумен или прекалено забележим парфюм. Напротив объл, гладък и мек е като бял сатен. Съставките са съчетани по начин, който милва и обгръща. Няма надмощие, борби, изненади, яркост и шумен сексапил.

На моята кожа излиза доста ванилия, която е подплатена с муск. Бадемите се усещат много добре и са пудрени, млечни и пресни. Целията парфюм има силна креместост и млечност. Просто съвършен бадемово – ванилов парфюм

# 716
Аз си то обичам LVEB Elixir, много траен и хубав шлейф оставя. Аз си ги комбинирам Бианко лате и Elixir в една гурме приказка.
Класическият LVEB не харесвам и не нося.

Аз мухъл надушвам в Шанелите - класеческите - направо на мухозол ми избива.

# 717
  • Sunshine state
И аз не си падам по класическите на Шанел. Много са ми винтидж ароматите им.
Еликсирът е единственият, който харесвам от Ла Ви-тата, а бонбонка, ако ти харесва комбинацията му с БЛ, пробвай задължително Celeste на Giardini Di Toscana - това в на практика същото - Бианко Лате с виолетки. 😃 Вчера го разнасях, изключително дълготраен. 😻

# 718
Обожавам класическите Шанели, Ла ви във всичките мву варианти и еликсира. Бианко лате също. Това за мухозола ми е странно, но да кажем, е индивидуално усещане, което не споделям. Шанел е един от малкото брандове, ако не и единствения, който не е спрял нито един свой парфюм години наред. Дори прави нови фланкъри. Явно има защо, не страдат от липса на внимание и търсене.
densi, страхотно ревю, точно така усещам и аз VAN CLEEF & ARPELS BOIS D`AMAND. Много специален парфюм както повечето на бранда.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 22:20 от *Emia*

# 719
Като заговорихте за Шанел.
Това е "лепнато" на всеки Шанел парфюм във Фрагрантика. Някой знае ли, каква е причината на нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт