Пубертетът при момчетата - тема 17

• 41 558
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
  • София
При моят най-голямата мъка беше в 7ми клас.
Той не се оплакваше, но момичетата ми казваха.
Имаше едно дете, което махнаха. Беше ги целил с камъни. Друго остана. Семейството беше готино, а той - издънка. Дребни кражби.
В 8ми всеки хвана пътя. Моят беше щастлив, че не вижда това момче.
В новият клас имаше дребни търкания. Директорът ги беше предупредил, сбият се - отиват си. Имаше преместени в 8ми клас.
Сега няма никакви оплаквания.

Има пушещи, има дъвчещи снузове, за по-тежки неща не съм чувала.

# 361
Сега, в 8-ми клас, класът е 6-ца от тотото. В кофти клас е много тежко.

# 362
При нас до седми клас интригите бяха създавани основно от родителите. Да, факт – оказа се, че дори при по-големи деца родителите могат да влияят върху взаимоотношенията им, като определят с кого да бъдат приятели и с кого – не. В осми клас обаче нещата си дойдоха на мястото. Децата се разбират помежду си, засега няма амбициозни майки, и всичко върви добре. Дори за Коледа нямахме обичайната майка, която събира пари за ваучер  за госпожата.
Иначе, когато става въпрос за интригите в клас, винаги му казвам да не се поддава на провокации, да избягва клюкарите и да споделя с мен всичко, защото знае, че винаги съм насреща за съвет или подкрепа.

# 363
При нас до седми клас интригите бяха създавани основно от родителите. Да, факт – оказа се, че дори при по-големи деца родителите могат да влияят върху взаимоотношенията им, като определят с кого да бъдат приятели и с кого – не. В осми клас обаче нещата си дойдоха на мястото. Децата се разбират помежду си, засега няма амбициозни майки, и всичко върви добре. Дори за Коледа нямахме обичайната майка, която събира пари за ваучер  за госпожата.
Иначе, когато става въпрос за интригите в клас, винаги му казвам да не се поддава на провокации, да избягва клюкарите и да споделя с мен всичко, защото знае, че винаги съм насреща за съвет или подкрепа.
То и аз такива ги говоря, но засега не успява да не се ядосва, нова му е такава ситуация и явно иска време.

Също подозирам, че проблемът идва и от родители, но както за него класът е нов, така и за мен — не вися в училище и съответно не познавам останалите родители. Два пъти съм ги виждала на родителските срещи.

# 364
  • София
... Децата се разбират помежду си, засега няма амбициозни майки, и всичко върви добре. Дори за Коледа нямахме обичайната майка, която събира пари за ваучер  за госпожата.

В смисъл, че "обичайната майка" е амбициозна и прави скандалите между децата? Всъщност, нямате представа какво (в общия смисъл) коства на "обичайната майка" да е буфер между учители, ученици и родители, които смятат, че е там да се изтъква (?). Това, разбира се, беше риторичен въпрос, с който само обръщам внимание, че понякога точно родителите със случайно изпуснати реплики, бихме могли да ескалираме интрижка

# 365
Почти винаги има някоя изтъкваща се майка, с големи амбиции за отрочето, което никога не е виновни, това има предвид.Всички знаем за какво говори Ели са.

# 366
...вражди да се помнят и провеждат от детската градина до големите класове. Обикновено децата на едното междучасие са скарани, на следващото са забравили, ...

Изцяло поддържано от родители е това. Още по-грозно е, когато родителите умишлено подклаждат групички в класа на детето с директно създаване на интриги и комуникация с децата.

# 367
Скрит текст:
... Децата се разбират помежду си, засега няма амбициозни майки, и всичко върви добре. Дори за Коледа нямахме обичайната майка, която събира пари за ваучер  за госпожата.

В смисъл, че "обичайната майка" е амбициозна и прави скандалите между децата? Всъщност, нямате представа какво (в общия смисъл) коства на "обичайната майка" да е буфер между учители, ученици и родители, които смятат, че е там да се изтъква (?). Това, разбира се, беше риторичен въпрос, с който само обръщам внимание, че понякога точно родителите със случайно изпуснати реплики, бихме могли да ескалираме интрижка
molive, не знам какво не ти стана ясно – уж го написах разбираемо. До седми клас имаше майки, които активно се намесваха във взаимоотношенията между децата. Те определяха кой с кого да седи, с кого да общува и кого да поканят на рожден ден. Това бяха 3-4 амбициозни майки, които безскрупулно проправяха път за децата си, често за сметка на другите.
Цитат
Всъщност, нямате представа какво (в общия смисъл) коства на "обичайната майка" да е буфер между учители, ученици и родители, които смятат, че е там да се изтъква (?).
Да, нямам представа какво е да бъдеш такава майка, защото никога не съм била една от тях. Предполагам, че не е лесно да събираш по 10 лева за прахосъбирачка или ''ваучерче'' от мола за госпожата. До там бяха стигнали – да лъжат, че децата от класа ѝ се обадили да я питат дали ще събира пари. Питам сина ми дали е вярно, а той ме гледа изумено и казва, че за първи път го чува.
Както и да е, радвам се, че всичко това е зад гърба ни. Децата вече са големи, сами избират приятелите си и сами решават как да се държат с другите.

# 368
Скрит текст:

molive, не знам какво не ти стана ясно – уж го написах разбираемо. До седми клас имаше майки, които активно се намесваха във взаимоотношенията между децата. Те определяха кой с кого да седи, с кого да общува и кого да поканят на рожден ден. Това бяха 3-4 амбициозни майки, които безскрупулно проправяха път за децата си, често за сметка на другите.
Цитат
Всъщност, нямате представа какво (в общия смисъл) коства на "обичайната майка" да е буфер между учители, ученици и родители, които смятат, че е там да се изтъква (?).
Да, нямам представа какво е да бъдеш такава майка, защото никога не съм била една от тях. Предполагам, че не е лесно да събираш по 10 лева за прахосъбирачка или ''ваучерче'' от мола за госпожата. До там бяха стигнали – да лъжат, че децата от класа ѝ се обадили да я питат дали ще събира пари. Питам сина ми дали е вярно, а той ме гледа изумено и казва, че за първи път го чува.
Както и да е, радвам се, че всичко това е зад гърба ни. Децата вече са големи, сами избират приятелите си и сами решават как да се държат с другите.
А какво общо има събирането на пари за подарък по Коледа за класната с това каква е майката , която ги събира и купува..?! Питам, защото аз винаги съм го правила , но никой не е принуден да дава пари, нито се отразява някъде кой дал , кой - не…всеки е свободен да решава. Мисля, че това не е нещо лошо, не бих искала да се чувствам виновна за нещо, или да ми “лепне” някой клеймо - “амбициозната майка” Simple Smile)) Освен че съм по моловете да купувам по Коледа подарък, съм и често в директорската стая за да пускам писма подписани от всички родители поради оплаквания , от учители, деца-агресори…
Та не съм “на завет”,да си “буфер” понякога е много рисковано , за детето ти най-вече. Защото уж най-устатите родители и най-претенциозните , като стане въпрос да поставят исканията пред директора - ги няма, и там отиваме 3-4 от клас 30 деца.
Та не мисля, че това е нещо негативно.
Да, амбициозна съм относно децата, но в рамките на разумното, те не са конфликтни и никога не са обиждали, и наранявали свои съученици.

# 369
  • пустинята Гоби
Събирането на пари не винаги е насила, не е нужно да се припознавате и да се оправдавате.

# 370
Привет!
Помня, че.темата е обсъждана, но нищо друго не помня.
Сина ми си е счупил предните зъби в училище
Ужасно е просто

Къде ходихте  на зъболекар
Личи ли си?
Много са счупени, ужасно ми е стрес
Всеки споделен опит ще ми е от полза

# 371
Не си личи. Дано имате парченцата, най лесно е да се залепят те, отколкото да се изгражда
После трябва да се следи зъба да не потъмнее.

# 372
С парчетата и при зъболекар, мога да дам телефон.
Моят има 4 счупени.

# 373
Зъбите могат да потъмнеят, ако са умъртвени. Но вече и за това има цака.
Изгражда се нов зъб, нищо страшно. Важно е корените да са здрави. Направете снимка за всеки случай, ако не ви поискат.

# 374
Трябва да се следи зъбът жив ли е и ако не е да се отвори и изчисти.Но това не веднага, след малко време, сега е травмиран.

Общи условия

Активация на акаунт