Пубертетът при момчетата - тема 17

• 41 557
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Отнема 3 минути - анкета за задължително религиозно образование в училище. На Асоциация Родители (добър източник на информация и подкрепа).

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=940598948188363&id=100067148003939

Директен линк към анкетата

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecfF5FQf94X99BJrFWZe1X … yEjGb7NSZ_YMsb8pA

# 376
зелено човече, разгледах анкетата. Малко тенденциозно са избрани възможните отговори. Поне аз с моето мнение бях принудена да избера противоречащи си отговори на няколко въпроса, защото просто нямаше друг вариант. Моето дете посещава часове по религия в училище (в чужбина сме) без да сме религиозни, даже никой от нас не е кръстен. Другият вариант е етика, но "учителят бил гаден и само пишели някакви текстове". Задължително е да се избере едно от двете (всъщност трите, защото католици и протестанти също са разделени). За мен религията в училище има място само като част от общообразователен предмет. Който иска религиозно образование за детето си, да го праща на неделно училище към някоя църква/джамия/синагога или каквото там.

# 377
  • София
Аз намерих отговори, които да избера с чисто сърце, само много внимателно трябва да се чете. Твоето състояние също е обрисуемо с инструментите на анкетата.

# 378
  • София
и накрая какво са ви доходите.
какво общо имат те с религията и училищата?

# 379
  • София
Във Франция много добри частни училища са католически, но това е традиционен тип училище към църквата. Държавните училища са светски и в тях религията е забранена. Дори нашите идиотски водосвети в началото на учебната година биха били недопустими в държавно училище. В повечето страни в Европа е същото. Имат си училища към протестантски, католически и прочее църкви, можеш да запишеш детето си там, защото училището е добро и ще търпи и катехизис, но в държавно училище, че и задължително да се учи религия, е абсурд.

Попълних анкатата, която е видимо тенденциозна и то в полза на изучаване на религия, освен, че допитване не се прави с инициатива от респондентите.

# 380
  • пустинята Гоби
В Англия и Ирландия учат за религията в държавните училища. Не знам дали във всички, но се случва и хич не те питат какъв си - що си.

Нашата църква е толкова далеч от хората, в частност децата, че даже не искам да отварям анкетата и честно казано съм против подобен предмет. Ако църквата беше различна, не бих имала против.

# 381
  • София
Благодаря за линка, и аз попълних анкетата и не усетих да е тенденциозна в посока ЗА задължително изучаване на религия. Според мен дори, авторите са против идеята.

Категорично против въвеждането на задължително изучаване на религия от мен и моето обкръжение. Който има интерес - и сега може да се възползва.

# 382
Попълних анкетата.
Аз съм против въвеждането на задължителен предмет по Религия.
10 деца в класа ще кажат, че искат да изучават 10 различни религии... Ще им наложат Християнство и Ислям, и ще избират м/у двете. Като познавам моят син... ще реши, че иска да учи Будизъм.

# 383
  • пустинята Гоби
В християнска държава би следвало да се изучава християнството, а не на който каквото му хрумне.

# 384
  • ВАРНА
“Би следвало” не означава “Ще”.
Аз също съм против, точно заради налагането на нещо.

# 385
Нашата държава е светска, а официалната църква изобщо не мисли за хората. Най-много да те опеят на финала...
Да сте чули за масови инициативи, за благотворителност, за болни и бедни сънародници, организирани от църквата? Много, много рядко. Считат, че не е тяхна работа.

# 386
Не й е мястото на религията в училище. Това да не е математика или география, че да се изучава като предмет от учениците. Религията е нещо много лично. Вярата е светлинката, която носим в сърцето си, и според мен тя няма нищо общо с църквата като институция. Отговорността за възпитанието в морални ценности носи семейството. Родителите сме тези, които трябва да научим децата си на вяра, уважение и доброта.

# 387
Поне организаторите получиха доста гласуване в анкетата Simple Smile

# 388
  • София
"Ако имате въпроси, свързани с анкетата, можете да се обърнете към Давид Кюранов, Асоциация Родители, тел. +359888714785, имейл: david.kiuranov@roditeli.org "

# 389
  • Пловдив
Момичета, как се справяте с мързеливите деца?
На 15 е. Целия втори срок е втора смяна. Поспива си, подмотва се и резултата в дневника е налице.
Звъня му да го будя, гледам по календар за контролни....Е не става.
Говоря, а той само слуша и мълчи.
И снощи като му взех телефона стана драма. Една уста отвори, че предметите с лоши оценки не били неговите. Е да, ама поне минимум усилия да имаше.
Не е глупав, но е ужасно мързелив.

Общи условия

Активация на акаунт