Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 179
  • 769
  •   1
Отговори
# 765
Аз друго не съм и казала. Ставаше дума за алкохол. Също считам че сега е много по-опасно, но пък и гъдела на тези години да прескачаш границите е абсолютно в реда на нещата. Просто да очакваме 100% изрядност на децата е прекалено.. и разбира се не казвам че го толерирам, просто е очаквано в тази възраст, а не на 50

# 766
  • София
Разказвала съм тук как синът ми, когато беше на 15 отиде на рожден ден на свой съученик, който ставаше на 16. Майката беше наела зала и купила по кашон от всеки вид алкохол. И присъствала. По кашон! Не вярвах докато не видях видео.
На други рождени дни без купен алкохол отиваха в магазинчетата наоколо и си внасяха в пресипан в бутилки от минерална вода.
Та въпросът не е само ние какво позволяваме, но и какво позволяват другите родители. Потресена съм за колко от родителите е нормално да се позволява и марихуана. Чета ги по групите в интернет. И те били пушили като млади...
И не е въпросът някой ще се подиграва ли на дете, което отказва тези неща, въпросът е, че пубертета е възраст, в която самите деца искат да се впишат и подражават на групата. Просто много трябва да се внимава в каква компания са, дори в какъв клас. И да се говори с тия деца, но не с поучение, ако може да си споделят, защото е чудо какво правят без знанието на родителите. Живея в центъра на София и виждам потресаващи истории всеки ден.

# 767
Синът ми е на 19г,почти на 20г,никога не се е изкушавал от цигари или алкохол. При това, у дома имаме пушач, а и алкохол се употребява, особено бира. Не е съвсем да не е опитвал, но досега общо да му се събират около 200 мл червено вино общо, на зимни празници, като последните две нови години не е близнал и капка.Бира и твърд алкохол не е опитвал никога. На 18-я рожден ден се чудих дали да предложа алкохол, нямаше как той да купи предварително, без да има 18г.То пък се по обърка организацията, не се случиха предварителни планове и отиде с 3 приятели на обяд, само един от които към момента с навършени 18г.Никой не си е поръчал алкохол. Около Коледа се събра целият бивш клас, само той и още един, двама не са пили. Като разбрали, че е без кола, а въпреки това не пие, започнали подмятания, но той не се впечатлява.

Понякога е до вътрешно усещане, не е въпрос на среда само.
Иначе, наскоро се върнахме от Виена, минавайки край магазин за "субстанции", полюбопитства да влезе и разгледа. Но веднага го питали на колко години е, дори и без да има намерение да купува.

# 768
Ставала съм свидетел в заведение. 10-класниците си поръчаха няколко бутилки водка. И се подиграваха на сервитьора, техен връстник, че работи през ваканцията..... Учудена съм, че вече на няколко 15 и 16 годишни, бащите им купуват мотор, който младежите управляват без книжка.
Вкъщи говорим едно, а синът ми навсякъде вижда друго....

# 769
  • В полите на Пирин планина
Тъй като скоро ще ни заключат, пуснах новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1782257.new#new

Заповядайте!

Общи условия

Активация на акаунт