Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 181
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, какъв е апетита на вашите младежи?
Моят на 12,6 г. от 2-3 месеца яде постоянно и като звяр.. непрекъснато е гладен...не беше така преди.

# 736
Здравейте, какъв е апетита на вашите младежи?
Моят на 12,6 г. от 2-3 месеца яде постоянно и като звяр.. непрекъснато е гладен...не беше така преди.

И моят е така.

# 737
Моят от няколко години е така.Няма изхранване.Постоянно виси в кухнята и главно главата му е в хладилника.

# 738
  • София
Всички са така, период на усилен растеж е. От пиците на парче се купуват по 3 парчета вече. Казах му, че е по-добре да го заведа на ресторант, цената ще е същата, но поне ще е ял нещо готвено.

# 739
  • В полите на Пирин планина
Моите са по-големи и са двама (на 21 и 17) и баткото не е винаги у дома, но аз... постоянно готвя... И постоянно няма нищо за ядене.
Simple Smile
Да са живи и здрави, да си похапват.

# 740
Нон стоп се яде. И не ме притеснява друго, а, че не хапва готвено. Преди поне ядеше супи и понякога пиле с картофи или ориз, сега тотално отказва. Тъпчат се само сандвичи. Обаче не мога да се ядосвам. Виках, кряках, наказвах, няма полза. Оставих го да яде, каквото иска.

# 741
Моите са по-големи и са двама (на 21 и 17) и баткото не е винаги у дома, но аз... постоянно готвя... И постоянно няма нищо за ядене.
Simple Smile
Да са живи и здрави, да си похапват.
Същата работа 😂

# 742
Нон стоп се яде. И не ме притеснява друго, а, че не хапва готвено. Преди поне ядеше супи и понякога пиле с картофи или ориз, сега тотално отказва. Тъпчат се само сандвичи. Обаче не мога да се ядосвам. Виках, кряках, наказвах, няма полза. Оставих го да яде, каквото иска.
И моето тъй. От дете, което ядеше супи се превърна в кисел тинейджър които кара основно на сандвичи и сладко.
Това със сладкото направо ме убива. И понеже от месеци нищо сладко не купуваме у дома той се налива със сокове и студен чай.

# 743
И моето тъй. От дете, което ядеше супи се превърна в кисел тинейджър които кара основно на сандвичи и сладко.
Това със сладкото направо ме убива. И понеже от месеци нищо сладко не купуваме у дома той се налива със сокове и студен чай.

Да, да, и при нас се яде сладко. Обаче аз купувам и давам като десерт. За училище пращам вафла или половин шоколад. Предпочитам така, понеже иначе ще си купува от лафката доста повече и ще яде много сладки неща. А така, като хапне вафла, после не ходи да пазарува.

# 744
  • София
При нас се ядат и салати, и плодове, но сам никога няма да си направи, трябва аз да нарежа салатата или да измия плодовете. Опитвам да създам навици в тази посока, но засега без особен успех.
Ако зависи от него, ще яде също само пици, сандвичи, пържени картофи и нарязани салами от тарелка.
Сладкиши чак толкова не яде, слава богу. Лятото доста набляга на сладолед, но не ме притесняват въглехидратите като цяло, защото много спортува и е щека.

# 745
При нас се ядат и салати, и плодове, но сам никога няма да си направи, трябва аз да нарежа салатата или да измия плодовете. Опитвам да създам навици в тази посока, но засега без особен успех.
Ако зависи от него, ще яде също само пици, сандвичи, пържени картофи и нарязани салами от тарелка.
Сладкиши чак толкова не яде, слава богу. Лятото доста набляга на сладолед, но не ме притесняват въглехидратите като цяло, защото много спортува и е щека.
И моето така с полодове и зеленчуци, ако някой друг нареже салата, може да я изяде и цялата.

За сладкото, не са проблем нито килограмите, нито въглехидратите. Все пак въглехидрата е храна за мозъка.
Проблем са всички добавки и мазнини дто ги блъскат сладките неща.

# 746
  • София
Ами този проблем се решава с правенето на домашни сладкиши. Само ние да му мислим, че една тава сладки изчезва за отрицателно време.
Все пак не бих се притеснявала твърде много и за купешките, ако е умерено, няма да има драма.

# 747
Моят се е вманиачил на тема палмово масло и вредни мазнини, чете етикети и не яде вече сладкиши.Вероятно аз много съм обяснявала, знам ли.
Казвам, че чат-пат не е страшно, ама не, отказва.До степен, да пукам домашни пуканки, че били с това масло купешките.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 11:56 от ДХ3

# 748
  • В полите на Пирин планина
Да, идва един момент, в който сами си регулират храненето, в смисъл замислят се за гадостите, с които са пълни пакетираните джънкове. Моите двамата ядат само шоколад и сладолед чат-пат и издевателстват над мен да им правя домашни сладкиши... и баници... Simple Smile

# 749
На 15 е- яде главно салати и месо. Колбаси, баници- никога не е пробвал дори. Винаги е чел състава на храние и ме побърква - рядко намираме нещо, което да отговори на очакванията му. Но пък моркови, зелении може да изяде с торбата. И да започнал е да яде повече като количество.

Общи условия

Активация на акаунт