Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 285
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
А през деня чувстват ли се добре така? През деня е изморен и му тежат задължениета. Дори и да си легне по-рано, не заспива. Когато се наспи, е съвсем друго. Според мен има някакъв вид тревожност, че сутринта ще става рано и е на училище.
Или аз много обърщам внимание кога е легнал и дали се е наспал.
Аз като ученичка в петък и събота бях на купон, през седмицата без никой да ми казва си лягах много рано и се чувствах много добре.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 10:26 от marigold_

# 721
Сигурно му се спи, ама нищо не мога да направя.Но е нормално за възрастта.

# 722
Моят от бебе явно има нужда от повече сън. Сега на 12 години си ляга към 9 ч., чете малко и към 9 и половина вече спи. Сутрин не чува алармата, става към 7:30 ч. със зор. Когато не е на училище, заспива една идея по-късно (да кажем към 10 ч.) и спи докъм девет и половина. Но той се уморява доста през деня, дори през уикендите има натоварена програма.

# 723
И моят син от бебе спеше много, до миналата година си лягаше рано, също има натоварена програма.

# 724
Д-р Нели Дилкова ли?🙂
Да, точно тя.
Малко в бързината съм прекръстила жената Wink
Случва се:) Много  добра докторка:)

# 725
Олее, вие сте за завиждане с това лягане преди 24ч. Моят хубавец никога не е бил поспалив, и към днешна дата ляга след 24ч. Колко след не знам 😁. Сутрин разбираемо става много трудно и поне след петото мое ходене да го будя. Абсурд е да се събуди с аларма. Нощна птица кво да го правиш.

# 726
  • Пловдив
Моите са близнаци. Девойката от бебе си е спокойна и поспалива. Спеше много повече от близнака си. Той, енергичен, емоционален и се нуждаеше от по-малко сън. Различни темпераменти. И до днес си продължават така. На него все не му се спи, пълен е с енергия. Тя обича да спи и има нужда от повече сън. Така, че мисля, че всяко дете си е индивидуалност и не бива да ги сравняваме.

# 727
Лорелай, и аз съм в твоя клуб. Сутрин 3-4 повиквания, накрая направо го изритвам, иначе ще спи до обед.

# 728
И после през деня не са ли изморени и вкиснати?

# 729
Аз не вярвам в "нощни птици" и подобни. Просто сбъркан циркаден ритъм. Да, някои хора се нуждаят от повече сън, други от по-малко, но при всички ритъмът се определя от светлината(слънцето). Ето тук един интересен експеримент: https://www.sciencealert.com/can-t-sleep-a-weekend-of-camping-ca … hm-study-suggests.

Държа да си ляга навреме и да получава сносно количество сън. Винаги е било така.

# 730
Моят също ляга много късно.
Може в 12 да се сети, че иска да пусна пералня и сушилня. Последният път не го огря. Или да влезе в банята.
Миналата учебна година заспиваше в часовете.
Казва ми, че не може да заспи като легне в нормален час. Даже искаше да му взема приспивателни. Казах да забрави.
Пия хапче в 6:15 и будя и него. Най-късно, т.е. с много зор, става в 6:30. Пътува час до у-ще.
Ако часовете за съм са му били прекалено малко се оплаква от главоболие към обяд. Понякога спи следобед. Започна пак да тренира и се прибира след 9. Няма спане.

# 731
  • пустинята Гоби
Едното ми дете вечер е уморено и ляга в прилично време, съответно става рано като войник, другото дете вечер даже се активира, съответно трудно ляга и трудно става. За съжаление това поведение не подлежи на възпитание, и аз държа да ляга рано, ама това не му пречи да си седи в стаята, да я подрежда, да чете, да се мотае и изобщо да прави всичко, за което се сети, но не и да заспива.

# 732
Синът ми  (16,5) си ляга различно, според умората и програмата през деня. Понякога заспива в 21 часа, понякога до 24 часа не си е легнал. Сутрин става в 6, на училище е до 17 часа или до 15:30 часа. В събота обикновено работи от 11 до 16:30 часа. Понякога спи в автобуса ( пътува около 20 мин), понякога в колата, ако имаме някакви задачи. Гледа да навакса със съня, когато може, защото умората се трупа.

# 733
Днес, почивен ден, моят син едвам стана в 11. Това е много необичайно за него. Обикновено става рано, дори и през уикендите. В последно време обаче си ляга късно, защото играе с приятели игри на телефона. Това не му пречи да става навреме за училище и без да го викам през 5 мин.

# 734
Моя ляга късно, ето утре е на училище, вече е 22.36ч, а с баща му отидоха на мач. Много им беше важно. Утре го вдигам в 6.00ч на училище е от 7.30ч до 14.10 после тренировка. Прибира се късно или 17.30 или 9ч зависи от колко са му тренировките различно е.

Общи условия

Активация на акаунт