Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 290
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
И моят е футболист,но изследвания не им правят.Сега е с възпален адуктор и почива,в чудо се видях🙄Ще му направя обстоен преглед,защото очевидно клуба няма да свършат тая работа. Само парите събират ,ама айде,това е друга тема.

# 706
  • София
Моят е каратист и всяка година ходи да му правят изследвания. Тъй като не било ангажимент на клуба, ММ ги води със сестра му. В София има медицински центрове, които правят специализирани за състезатели, не можело личният лекар да ги направи.

За теглото - нормално е да са слаби в момента, особено ако дърпат много на височина. Моят е  почти на 16г. - 185 см и тежи 65 кг. Не изглежда кльощав, има си добре развита мускулатура заради спорта. Предполагам, че в някакъв момент ще започне да налива на кг, но едва ли ще е скоро.

# 707
  • пустинята Гоби
Дами, да помоля за отзиви за ортодонт, въпреки че темата е по-обща. Нещо се шашардисах, защото се оказа, че на моя тийн единият кучешки зъб е ретинирал и сам няма как да се смъкне надолу. Той е на 12 още и тепърва ще расте, така че има време да се нагласят нещата, но ми се струва много сложен процес и ще съм благодарна, ако някой препоръча лекар. На лични, ако може, да не се заводнява тук.

# 708
Здравейте, момичета.искам да попитам трениращите момчета минават ли профилактични прегледи от клуба в който ходят? чета че трябва да им правят, но при нас в провинцията /Монтана , няма такова нещо. Моите и двамата са футболисти, на 9 и 16 год. са. Понеже малкият е на турнир края на юни, реших да им направя профилактични прегледи, но незнам къде да ги заведа. Гледах някакви мед. центрове в които правят такива прегледи за спортисти. Може ли да споделите вие къде ги водите или от клуба  в София ? понеже им внасям допълнително здравно осигуряване, мога да ги заведа навсякъде но ми се иска да е проверено и заслужаващо си място.
Благодаря много !
Задължителен преглед при картотекиране. без този документ няма картотекиране.
Погледни правилата на БФС и ще видиш кога и какво трябва да се проверява.
Задължителен годишен преглед при ЛЛ (поема се от ЗК)
Ако имааш съмнения и детето ти наистина тренира много, ЛЛ може да му пуска периодични изследвания, по които после диетолога да изготвя диетата му

# 709
Дами, да помоля за отзиви за ортодонт, въпреки че темата е по-обща. Нещо се шашардисах, защото се оказа, че на моя тийн единият кучешки зъб е ретинирал и сам няма как да се смъкне надолу.

няма място на челюстта ли? или има някаква зъбна аномалия?
Аз имам бегла представа  за проблема( като родител на дете с цялостно префасинирана подредба на зъбите,  предшествана от операция по премахване на фибром на зародиш на зъб и на враснал зъб след това).  Имам  препоръка за ортодонт, но за съжаление не е и в СФ. Искрено пожелавам някой да посъветва добър специалист.

# 710
Дами, да помоля за отзиви за ортодонт, въпреки че темата е по-обща. Нещо се шашардисах, защото се оказа, че на моя тийн единият кучешки зъб е ретинирал и сам няма как да се смъкне надолу. Той е на 12 още и тепърва ще расте, така че има време да се нагласят нещата, но ми се струва много сложен процес и ще съм благодарна, ако някой препоръча лекар. На лични, ако може, да не се заводнява тук.
Д-р Теодора Йорданова-Игнатова.Асистент е във факултета по дентална  медицина катедра ортодонтия.

# 711
д-р Елизабет Меликсетян - Ортодонт София. Няма да я прехвалвам с 1000 думи. Само влизайки в кабинета и човек вижда колко много доволни и благодарни пациенти има и е имала. Наистина е много добра! Ходим при нея от почти 1 год. Около нас има още 3-4 деца които са и редовни пациенти. Това за което започнахме терапия при нея даде ефект още на втория месец.
Успех!

# 712
При децата ефекта е много бърз винаги

# 713
На моя син, като състезател правиха всички профилактични в МЦ Спортмед в София.

За ортодонт : д-р Нели Долкова. Има страница във фейса, където може да се вият резултати на пациентите й.

# 714
Д-р Нели Дилкова ли?🙂

# 715
Не сме от София, но и ние водим сина ни при Елизабет Меликсетян. Препоръчвам я с две ръце.

# 716
Д-р Нели Дилкова ли?🙂
Да, точно тя.
Малко в бързината съм прекръстила жената Wink

# 717
Синът ми е на 14, за мен заспива късно и не му е достатъчен съня. Снощи си легна малко след 9.30, но сутринта ми каза, че е заспал към 11. Личи му много, когато не се е наспал.
Вашите момчета кога си лягат?

# 718
  • Пловдив
В делничен ден заспива в 11ч, в почивен ден в 12ч. Започва училище в 8 часа, става 6.45ч. Събота и неделя спи до 10.30ч

# 719
Късно.Едва става.Преди 23ч не ляга, доспива си следобяд.Ама и аз бях така на неговите години.

Общи условия

Активация на акаунт