Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 315
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ох, не знам кое е по-лошо - да яде като охлюв по 1 час или да се нагълтва като паток за 5 минути. Учим се на бавно и възпитано хранене от години и не виждам напредък, дано нещо влиза в главата.
Домашен любимец на тийн не бих взела, още един ангажимент, мерси.
Като излязат от дома и останем сами с ММ - тогава с удоволствие ще си взема едно дребно кученце, осъзнато и за себе си.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 09:53 от jasmin tisane

# 676
И двете са лоши. Виждам ги на два съседни стола у нас едновременно. Нямам нерви по 1 час да давам зор “айде яж”.

Но това да готвя за обяд 1,2,3 че и следобедна закуска.. мерси, вече не сме в детската. По едно. Ако щат.

# 677
  • София
Но това да готвя за обяд 1,2,3 че и следобедна закуска.. мерси, вече не сме в детската. По едно. Ако щат.

Абсолютно!
Винаги има яйца и паста, като не им харесва - моля, печката е свободна.

Ето, вчера правих тиквички, 12-годишният не ги хареса, направи си спагети.
Големият пък половин година ходеше на работа, на училище и на тренировки - стараех се да има храна поне за него, но се е случвало и да не успея да оставя нещо, едни яйца за 5 минути и е готов.

# 678
И аз съм на това мнение, само чи синът ми за много кратко време дръпна много на ръст, на килограми не може да навакса.

# 679
Ние бяхме спряли, уж щяше да яде в училище и му бяхме платили храната...сега пак приготвям храна. Като го взема в 4, набързо хапва някой сандвич в колата. Излиза сутрин в 7 и се прибира някой дни е в 8.30, зависи как са му тренировките.
Т.к. е активно спортуващ, храната му трябва да е разнообразна, така, че непрекъснато съм в кухнята.

# 680
И аз съм на това мнение, само чи синът ми за много кратко време дръпна много на ръст, на килограми не може да навакса.
Моя също, прилича на излязъл от концлагер. Но така или иначе, теглото се натрупва по-бавно, и слава богу. Иначе щяха да се търкалят…

# 681
  • София
marigold, ти май и преди си писала, че се притесняваш за теглото му.
Предполагам лекар го вижда от време на време, ако имаше нещо необичайно, щеше да каже.
Има много високи и слаби момчета, не е странно. Или ще си остане такъв, или ще натрупа маса по-нататък. Спортува ли нещо?

# 682
  • София
Ниското тегло е по-добре. У нас яко дръпна в един момент като беше на 14-15 и на ръст, но и страшно много на килограми. На 190 беше към 110 кг и ми изкара акъла, добре че педиатърът му се оказа прав след изследвания, че е нещо като моментна инсулинова резистентност и ще се нормализира за 6-7 месеца. Сега на 17 и половина вече е 85 кг и 190 и нещо на ръст, това е почти перфектно. И 80 би било перфектно. По формулата ръст минус 110 се гледа, то зависи от случая, но все пак. Другото води проблеми с кръвна захар, кръвно налягане и какво ли не. Та на слабите се радвам, това е здраве, маса се трупа лесно, за жалост.

# 683
Значи по тая формула.. аз трябва да го вържа на поточна 24 часова линия моя, ако се безпокоях. На 176 /51 кила са си направо Misc Bomb

# 684
Да, виждал го е лекар, той изглежда съвсем добре и нормално. На моменти изглежда супер, в моменти на стрес или умора, когато нямаш резерви, много бързо ти проличава и започваш да не изглеждаш добре.
Теглото му е в норма, освен той и баща му сме били ужасно злояди. Въпросът е, че когато някой няма никаква резерва с килограмите, при стрес, умора, много бързо започва да не изглежда добре и да му личи.
Другото нещо, което се случва, е че през лятото много държи да ходи на вилата на единия си дядо, където го предавам в идеален вид, след което ми го връщат с 3-4 кг по-малко. А тази година това съвпадна с много бърз растеж на височина.
Но когато си такъв типаж, трябва да хапваш повече, за да изглеждаш добре. Включително аз до много късно бях така.
Има калкулатори Индекс на телесната маса.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 21:52 от marigold_

# 685
Имам
познат много висок и слаб-такъв си е бил винаги.

# 686
Моят беше пухкавичък, но последната година доста дръпна на височина и намали теглото, а и тренировките си оказват влияние. Забелязвате ли промени в поведението на децата? Моя син стана доста потаен, не споделя много, за разлика от преди.

# 687
second, моят син е 178 и е 54-55 кила.
Аз и мъжът сме били и по-зле, аз качих и проядох на 15 може би, като пак слаба. Мъжът ми качи на около 24 години, дотогава беше много слаб

# 688
Ние сме много близки, но споделя и си говорим само, когато той реши, че ще споделя, иначе с ченгел да му вадиш думите..но аз пък не го разпитвам като видя, че не му се говори. Тинейджъри са нормално да не споделят всичко. Иначе знам кой пуши, кой не пуши, кой калво пие, кой отказал цигарите, кой пуши вейп, айкос, вело и т.н какво пил, какво му харесало какво не. За момичетата, тази, друга, трета...Всичко ми се казва. Показва ми клипчета, гледам и не критикувам, не съдя никой от приятелите му за нищо, не съдя и него... Говоря, обяснявам, ама когато може не като някоя латерна макар, че само си викам господ да го пази да мине през тези години жив и здрав и без трайни последствия 😉. Децата минават през всичко през, което и ние сме минали на тяхната възраст.

# 689
И аз не разпитвам, защото тогава нищо няма да ми каже. Ако виждам, че има нещо, се завъртам около него, говорим за друго и разбирам за какво става дума накрая.

Общи условия

Активация на акаунт