Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 319
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Днес искам да си похваля тийна - дойде с нас на къщата, помага на баща си с преместване на камъни и разни други мъжки неща. От няколко дни обръща внимание на сестра си и си играе с нея. Прекарахме много хубав ден семейно Heart

# 661
  • София
И аз да се похваля - след като цяла седмица врещях по него за какво ли не, вчера опитах с добро и....стана.
Чак си избърса праха в стаята...

# 662
  • Пловдив
Ах, че интересна тема си намерих Simple Smile
Ето ме тук с един тинейджър, който си има сестра близначка и двамата ще станат на 15г след 3 месеца.
Когато бяха малки, сестра му винаги беше по-висока от него, разликата в един момент достигна 10см. Сега обаче дойде неговият момент. Настигна я и я задмина. Тя е 166см, той 174см. И е много горд е все се пъчи. Е, има още да растат, но по-скоро той. При нея мисля че поприключи растежа. Имат си и кака, която остана най-дребна-164см.
Но исках да разкажа за промяната в поведението им в пубертета. Тя беше бебе и дете мечта. Кротко, послушно, ученолюбиво, умно и разумно. Кажеш ли и веднъж нещо и считаш за изпълнено. Той беше щурчо от класа. Див, шумен, весел, вечно неразбрал и неизпълнил. Е и той беше умен, но мързелив.
Промяната: имам си една избухлива и неработлива /да не кажа мързелива Simple Smile/ девойка, на която любимата реплика и е: "ей сега". Добре, че е паметлива, та държи отличното ниво в училище. И един усмихнат, послушен, много ученолюбив младеж, който държи да е най-добрият в класа. Стаята винаги му е чиста и подредена, като на войник.
Та, с близнаци е весело!
Сега ще отида да се запиша и при девойките тинейджърки Wink

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:39 от ilik123

# 663
И аз да се похваля - след като цяла седмица врещях по него за какво ли не, вчера опитах с добро и....стана.
Чак си избърса праха в стаята...
Браво благородно завидях, моя е на 14г и напоследък освен да дойде при нас да яде за нищо не го виждаме. В неделя го накарах да пусне прахосмукачка и беше направо краят на света. Подчертавам, накарах го, иначе той никога няма да се сети за това. Всичко му е след малко, после и добре ...

# 664
Откак започна да прави някакви комплекси с упражнения за корем, трябва да лежи по земята и съответно е неприятно ако не е почистено. Та се прахосмукира всеки (за мен само плюс) и  дори примерно след прахосмукиране, като е тръгнал на училище, пуска робота от телефона,  преди да се върне от училище за да "обере' каквото не е изчистено добре от стаята му. Та като се върне да спортува начисто. Това доста ограничи и нещата които се въргалят по пода. Та с един куршум...

# 665
Моя ходи на фитнес и ако случайно пусне прахосмукачка ще е защото е наказан за нещо. ..

# 666
Моя ходи на фитнес и ако случайно пусне прахосмукачка ще е защото е наказан за нещо. ..

Щерката, като беше пубер, видиш ли я да прахосмукира, значи ще моли да излезе до късно/рано. Баща й постоянно й се подиграваше с онзи култов клип  от песента "I want to break free!"...

# 667
Моя има куче, което мнооогооо искаше. Взехме го преди 5+ години. Обожаваме го всички💜, нооо той тогава каза, че ще го разхожда. Айде аз започнах сутрин да го извеждам, но той е вечер. Та за 5г може би 2-3 пъти се е случило да не дойде навреме за разходката в 20.00ч е на вратата, защото неговото куче си го чака...

# 668
Моя има куче, което мнооогооо искаше. Взехме го преди 5+ години. Обожаваме го всички💜, нооо той тогава каза, че ще го разхожда. Айде аз започнах сутрин да го извеждам, но той е вечер. Та за 5г може би 2-3 пъти се е случило да не дойде навреме за разходката в 20.00ч е на вратата, защото неговото куче си го чака...
Аз винаги съм живяла с куче, но докато живеех с нашите, тоест до 25-годишна възраст много рядко съм го извеждала. За други неща пък съвсем. Затова когато реших да вземем куче преди почти три години, ми беше ясно кой ще го гледа въпреки твърденията на сина ми. И от време на време му припомням, че кучето е взето, защото аз исках, а не заради него, и че кучето е мое, не негово. Не очаквам нищо от него, не го карам да го извежда или да се занимава по друг начин с него. Кучето си е моя грижа. Детето най-много да изчака пет минути пред хлебарницата с него.

# 669
Моите деца са с 1.5 разлика в полза на момичето. Тя е на 16,2 месеца,той ще стане на 15 август. Та са като близнаците на дамата по-горе😂.И моя се пъчи и наистина вече е по-висок от нея.
Дружно,обаче,почистват дома,защото аз нямам много време или съм изморена.Аз само готвя,ама всеки ден!Свикнали сме с домашно приготвена храна и рядко ядем нещо от вън.И при нас чистенето е с триста зора,но така или иначе трябва да се свърши,за сметка на белите ми коси и врещенето 😂.Котка имаме от 1 година и най-хубавото нещо е,когато се прибират,първо гушкат и целуват нея(него всъщност).Момичето е.почти отличен учебник,а момчето горе долу,5.20 му е успеха.За мен е малко и всеки ден мрънкам,ама кой ме отразява😂

# 670
5.20!!! Не издребнявай, Папашка!😀
Днес му казвам на моя: пусни прахосмукачка, моля, а той:
Еее, точно сега отивам да си легна!🤦🏻♀

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 21:53 от ДХ3

# 671
Малкият ми син преди няколко дни навърши 14. Почти е настигнал  на височина брат си, който е на 21. И двамата носят 42 номер. Бурно се развива. Пъпки, косми, всичко както си му е реда. Всичко ще направи, което му кажа, макар и с нежелание. Но виж, за ученето е много трудно, отваря учебник само под натиск. А идват матурите, направо незнам...

# 672
На вас ви предстой НВО ... успех на детето. Моят е 8 клас, но ще стане на 15 накрая на годината.
За кучето той само вечер го разхожда, от там нататък си е моето куче, да. Аз се грижа на 100% за него. Лекари, храна, подстригване, къпане, а бе всичко, от което се нуждае едно куче. Но за разходките вечер  тийна не мрънка, а аз да не съм луда да си предложа услугите. Мен ме устройва, тъкмо да се прибира по навреме.

# 673
Това с "тъкмо отивах да си легна" е ежедневна реплика на сина ми.
Има морско свинче, на което само аз чистя и се грижа.
Вкъщи синът ми разделя боклука, друго не прави. Имат по много часове, прибира се след 15.30 и тогава обядва. Което за мен не е нормално. Не ходи в стола, храната е доста долнопробна, но аз вече се изморявам да готвя първо и второ всеки ден за обяд и после да измислям следобедна закуска и вечеря. На 14 и половина е, много бързо дръпна на височина, но на кг не може да навакса особено за този бърз растеж. И затова му угаждам толкова за яденето. Но напоследък се поизморих. При нас няма и откъде да купя нищо сготвено. В заведенията също има едни пържени картофи.
Най-много ме изморява това, че от малък на всяко хранене яде по 1 час.
В училище им дават по много тестове и много жестоко ги режат с оценките. Нямат седмица без три теста.
Понякога излиза от къщи за тест от 7 сутринта.
Виждам, че се изморява и че това е много, но аз се изморявам да слушам всеки ден по колко теста има, като не мога да променя системата. В същото време оплакванията му са според мен са основно защото не си ляга навреме и не си доспива.

# 674
Моя го приеха след 7 клас в много добро училище, ама той и до 7 беше в такова и е свикнал с напъна. Свършва часове в 14.10ч докато се прибере става 15ч, ако не отиде с приятелчетата да обядва някъде тогава се прибира и по-късно. След ъчилище повечето дни отива и направо на тренировки. Редува фитнес и кик бокс. Всеки ден тренира, не ще и да чуе за почивка, не че мога акъл да дам. То всичко знае и може. Учи колкото да е написал домашните. Успеха незнам колко му е точно, след миналогодишното смятане тази година буквално не ме интересува, но е около 5. Има тук таме и някоя 4ка, ама си признавам, че изобщо нито го карам да учи нито имам време да му се моля и т.н. Сам се оправя и си преценява времето. По принцип е учил в МГ, така че по основните предмети е доста напред с материала, та да учи когато и каквото прецени, на мен ми сгига миналогодишната лудост.

Общи условия

Активация на акаунт