Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 330
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Е, то в крайна сметка са такива, каквито са.... 160 или 190 см, нали са си наши, най-хубавите са. Няма да ги връщаме, я!

# 646
  • София
Е, то не е до искане, колкото толкова.
Моят син ноември навърши 13г и е висок 1.80 ,а обувки носи 43 😱
За протокола да кажа,че ние  сме нормални на ръст с баща му (той е 1.75,аз 1.60)
Още от сега е по-висок и от двама ни 🤷🏻‍♀️ а за напред какво ще става не знам 😁
Свекъра все казва,че дядо му е бил много грамаден българин и явно от там наследява.
И ние сме с тези мерки, на 13 и 4 месеца е и продължава да расте.
Но съм наясно, че рано дръпналите на ръст после спират рано, а другите ги догонват. Непораснало момче не съм срещала, някои дърпат в 11 клас чак, а дотогава са дечковци. А и ръстът не е всичко.
Ако можеше заедно с растежа и малко мозък, отговорност и организираност да се появи, щеше да е добре. Но още чакаме, до 18 има време, така се успокоявам.

# 647
Вече е 46-ти номер. Като си остави чепиците в коридора, няма място за друго. На 15 е.

# 648
Зависи от дете. След няколко дни навършва 15, 170 е, размер на обувките 37.5-38. Не се бръсне, то няма и какво. Още не е сменил млечните зъби ( аз ги смених на 18), но това пък даде възможност да му разбират челюстта без брекети и др подобни интервенции.
Окосмяване засилено по генеталии и подмишници (нищо, че са руси, явно го притесняват и си е търсил студио, където да ги махат- явно прилича на мен, и аз имах такова притеснение, но да живее лазерната епилация). Много е суетен и не знам докога ще мога да задържа положението.

# 649
  • София
Зависи от дете. След няколко дни навършва 15, 170 е, размер на обувките 37.5-38. Не се бръсне, то няма и какво. Още не е сменил млечните зъби ( аз ги смених на 18), но това пък даде възможност да му разбират челюстта без брекети и др подобни интервенции.
Окосмяване засилено по генеталии и подмишници (нищо, че са руси, явно го притесняват и си е търсил студио, където да ги махат- явно прилича на мен, и аз имах такова притеснение, но да живее лазерната епилация). Много е суетен и не знам докога ще мога да задържа положението.
Явно е с по-малък крак, моят син забравих вече кога носеше 37 (тогава аз пробвах, за да видя добре ли са му и наследих няколко чифта кецове), а е 1,75 на почти 16. Баща му е висок и ми се иска да порасне още, обаче и моите гени за снажен ръст (1,62) вероятно са се намесили Worried Искам да е по-висок, винаги съм казвала, че високите мъже първи се похарчват

# 650
Мисля, че размера на крака, ръста , окосмяването, олисяване, потенето (прекомерното) са си генетично предначертани. Мъжът ми е с номер 39-40 на обувките, но детето като гледам май ще го изпревари.

# 651
ММ не е много висок, 177 е някъде, носи 44 номер.Големият е 185, и той носи 44.Малкият е около 170, 43 носи.Така че размерът на краката не са показател често.

# 652
Като казах, че са генетично обослувени, нямах в педвид връзката между ръст и размер на краката, а че ако родителите имат по-малък/ по-голям размер на краката е нормално децата да са също с по-малък/по-голям размер на краката.

# 653
Като казах, че са генетично обослувени, нямах в педвид връзката между ръст и размер на краката, а че ако родителите имат по-малък/ по-голям размер на краката е нормално децата да са също с по-малък/по-голям размер на краката.

Е, то това си е ясно.
Все пак гените идват от родителите. И поколенията преди тях.

Моят син носеше 38 номер в някой от малките класове, може би трети или 4-ти клас.
Сега е с маратонки 46 номер. И ръст над 185 см.
У нас аз съм с големите крака Simple Smile Никой от родителите ми или роднините не е с големи ходила. Явно съм на съседа Simple Smile

# 654
Не знаеш как е било в поколенията преди родителите ти

# 655
  • пустинята Гоби
Като цяло се знае, нали помним дядовци-баби, те пък помнят техните. Да не забравяме и акселерацията, която се наблюдава последните години.

Аз като малка си мислех, че имам огромни ходила - 37 номер, защото сестрите ми са с 35 и 36 номер обувки. Чак след години се усетих, че съм направо с малки, на фона на повечето жени, защото съм сравнително висока.

# 656
Пускали ли сте 16-17 годишния си син с приятели на Сл.бряг лятото, да споделите  мнение?

# 657
Да, писахме някъде назад преди по темата.Но не точно Сл.Бряг, а Влас.Бяха ходили и до Сл.Бряг.Доверих се, защото наблизо живее кръстникът му и се бяхме разбрали при нужда да се отзове.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 16:11 от ДХ3

# 658
  • София
Да, на 17 бяха, 6 или 7 момчета.
Наш приятел беше на почивка там по същото време и би помогнал при нужда. Но май така или иначе бихме го пуснали.

# 659
  • София
Не съм изпращала, но на сърф училището на сина ми редовно има. Важно е да дадете пълномощно на някой пълнолетен, защото ако се наложи спешна медицинска помощ нямат право да предприемат нищо без присъствието на родител.

Общи условия

Активация на акаунт