Пубертетът при момчетата - тема 17

• 41 503
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
  • София
По-лошо е, че не могат да получат спешна помощ без родител или упълномощен попечител.

# 511
Моля за рецептата за онова вълшебното мазило срещу младежки пъпки, че положението е трагично с един вулкан на носа и пуберът е много кисел. Бях си записала какво се смесваше, но съм го загубила. Благодаря. Досега нямаше много пъпки, ама явно няма да мине леко.

Стр 32 и 33
https://m.bg-mamma.com/?topic=1449095.465

Понеже ще има критики, лично при моя имаше много добро повлияване. Но той очевидно не беше с онова акне дето оставя белези по кожата. Беше с пъпки, големи и гнойни, често без връх, по няколко по лицето, основно където се поти - чело брада, особено като набоде и брадата, но не на акнеични петна, грапава кожа, кратери, белези . Вероятно, ако бактерията е именно такава за акне, то този АБ в състава, нищо няма да направи.

# 512
Аз пък идвам с въпрос как протичат отношенията на младежите ви с гаджетата им в тези интернет времена? Моят вчера ме сюрпризира, че имал гадже от близък град, а пък не се е изтрепал да пътува до там и да отсъства от къщи, за да се среща с него. Явно онлайн върви връзката. При вашите тийнове как е?

# 513
И при моя така. Онлайн са нещата. Питах го:"Тя дали знае, че му е гадже", отговорът беше "ами да"

# 514
За колко годишни става въпрос?

# 515
Да докладвам за мазилото срещу пъпки. Хлорнепомняцялото име е антибиотик, който се продава с електронна рецепта и не успях да го купя. Зинерит бил спрян от внос доста отдавна, така ми казаха в аптеката, бил със специфичен състав и нямаха налично нещо подобно. Ще видя дали някъде има онлайн.

# 516
При вашите тийнове как е?
От съседни класове са, само в у-ще се виждат. Иначе - онлайн и по телефон.
И аз преди време го питам "гаджета ли сте?, "да".

# 517
Да докладвам за мазилото срещу пъпки. Хлорнепомняцялото име е антибиотик, който се продава с електронна рецепта и не успях да го купя. Зинерит бил спрян от внос доста отдавна, така ми казаха в аптеката, бил със специфичен състав и нямаха налично нещо подобно. Ще видя дали някъде има онлайн.
Ева, не се затормозявай, и само със салицилов спирт има ефект. Аз като мързелива майка, само това купих и следя да се маже всеки ден (че и тийна мързелив като майка си).
Изчиства се идеално.

Иначе борбата с пърхута  е жестока, 100 шампоана и мазила и слаб ефект.

# 518
Ще си водя записки за предложените мазила. Така го е друснал пубертета, че поне още 5 г. ще се тресем всички, заедно с него.

# 519
Елинор, почиства цялото лице със спирта ли? После маже ли се с крем?
Нито аз, нито дъщеря ми сме страдали от акне и съм много боса. А той явно се срамува и искам да му помогна.

# 520
Да, Ева, с памук почиства цялото лице, като повтаря където са пъпките. А те са предимно по челото и  бакенбардите. Не маже крем, но неговата кожа е мазна. Ако на твоя е суха може да маже.

# 521
  • София
За пърхут вземам Kelual на Ducray. Помага почти веднага, след 1-2 измивания. Има си схема на миене на опаковката.

# 522
При на Клоран помогна - беше се пуснал да се мие с някакви нискотарифни шампоани за тяло и така му се появи преди това. Сега мие също с клоран, но някакъв друг вид..

# 523
  • София
Коментирах снощи, но са ми изтрили поста сигурно, защото имаше линк към аптека. Без линк искам да кажа, че Зинерита си го има по аптеките, виж в някоя друга. Купих го от кварталната аптека наскоро.
Преди имаше едно Далацин Т, то изчезна за съжаление, също много хубаво без да е агресивно.
За по-сериозно положение Акнатак, но с него трябва да се внимава, че е агресивно и прави кожата фоточувствителна. Вероятно трябва лекар да го изпише, че е с антибиотик.

# 524
  • пустинята Гоби
И Зинерит е с рецепта по принцип и също има антибиотик. Около нас аптеките отдавна не дават лекарства без такава.

Общи условия

Активация на акаунт