Пубертетът при момчетата - тема 17

• 41 501
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Иначе борбата с пърхута  е жестока, 100 шампоана и мазила и слаб ефект.
Хед анд Шолдерс върши чудеса.

# 526
  • София
И Зинерит е с рецепта по принцип и също има антибиотик. Около нас аптеките отдавна не дават лекарства без такава.
В кварталната ми го дадоха просто така. В други аптеки и за Тирозол са ми искали рецепта, а не мога да си представя кой би пил лекарство за Базед, от което се напълнява  и тн, просто така, но всеки с правилата си.
И в някои мазила за болни венци има антибиотик, но е в нищожни количества и е без рецепта.

За пърхот на Дюкре шампоаните са бетон, по-евтино Низорал.

# 527
Дългосрочно не е ок да се ползва алкохол по кожата, особено без крем после.Това води до изсушаването ѝ.Кожата ще се опита да омазни горния слой и това ще завърти още повече появата на пъпки, защото акнеичната кожа и без това има засилено отделяне на себум.

# 528
Bioderma Node DS+ , ползва против пърхот.
Изписан от дерматолог точно за този вид пубертетски пърхот.

Лице с алкохол не бих чистила, особено пък със спирт.
В някои тоници има алкохол но той не е толкова агресивен.

Моя е доста безхаберен в това отношение. Питам го миналата седмица дали си маже лицето и той ми отговаря, че нали го пращам на козметик всеки месец тя ще го оправи.

# 529
Тук в тази тема преди 1-2г беше препоръчано за пъпки ето това от ДМ и го купих.Върши работа, но пък и моя тийн като цяло няма много пъпки.От време на време излезе някоя гнойна и след едно мацване  отшумява бързо.
Обаче много черни точки има,така наречените трънчета.С тях се борим 🤷🏻‍♀️

# 530
За моят това лято нещо се влошиха нещата с пърхута. Че е и дълга коса. Купих  Низорал по препоръка в аптеката. С една бутилка се реши проблема. А беше страшно. Огромни люспи имаше в косата. И той се притесняваше, само в косата му бяха очите. Люспите бяха на специфични места,  зад ушите и на едно място на темето. Кожата се люспеше на чаршафи. Бях решила, ако низорала не помогне да ходим на дерматолог. Той до много късно имаше крусти, ходихме редовно на дерматолог за са сме сигурни че нещата са под контрол. Явно нито акнето му беше сериозно, нито пърхута. Но и да не е без хич.

# 531
За пърхут вземам Kelual на Ducray. Помага почти веднага, след 1-2 измивания. Има си схема на миене на опаковката.
Давам още един глас за Kelual.
Купих го на дъщеря ми от СоФармаси. Доволна остана. Дъщеря ми като чу цената и каза "не го искам". Консултантката от аптеката ѝ го беше препоръчала преди време и каза, че го пускат и на промоция.

# 532
Здравейте! Пиша за пръв път, но ви чета отдавна!
Зинерит се намира по аптеките (трудно, но има внос) и го дават без рецепта. При моя тийн при първото ползване имаше ефект, но при второто - не!
Относно пърхота - и при нас беше нещо ужасно, ползваме всичко, което бях прочела и резултатите бяха нулеви или минимални и краткотрайни (дюкрии, низорал, шу юмера и т.н).
Миналия месец отново бях цъфнала в една аптека с въпроси за нещо ефикасно за пъпки и пърхот и ми препоръчаха продукти и за двете на непозната за мен марка (cantabria labs). Купих по един продукт от серии съответно за пърхот и за пъпки, за да ги пробваме, защото не са много евтини, а и ми е писнало да няма резултат.
Ами учудващо и за тийна ми - пърхота изчезна, а пъпките доста намаляха.
За пъпки взех и хапчета, които ми препоръчаха - акнезил.
Сега тийна ми иска целите серии за проблемите му, защото е много доволен.
Надявам се да съм полезна за някой като мен, който се лута 1 година и гледана начумерен тийн, че нищо не му помагало😄

# 533
  • София
Идвам тук да чета, че и ние сме с пъпки и пърхут. Пърхута го забелязах преди седмица. Таман си викам - дерматита затихна, то други проблеми дойдоха.

# 534
Идвам тук да чета, че и ние сме с пъпки и пърхут. Пърхута го забелязах преди седмица. Таман си викам - дерматита затихна, то други проблеми дойдоха.
Цялото семейство, и тийна ползваме шампоан Здраве от може би 7-8 години.Той е против пърхот. Доволни сме, нямаме пърхот, а имахме.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 22:28 от maca-niki2008

# 535
И аз тук с един 13 годишен тийн.Пърхота го овладяхме с зеления Decros на Vichy .Но пъпките.....Той има много , много черни точки ,запушени пори , и то не само по лицето .Има по гърба по врата...На него за момента не му пука особенно .Взимам различни неща за почистване и за мазане , но не е постоянен .Иска ми се да го заведа на козметик или дерматолог .Бихте ли препоръчали някой добър в Пловдив ?

# 536
Нека да се запиша и аз, че следя темата от време на време. Имам едно 12 годишно което не е точно в пубертет, но се започва.
Появи му се пърхот зимата, явно от шапките. Купих на Alverde шампоана за пърхот и повече не съм видяла.

# 537
Младежът е на 13. Пърхута го овладяхме горе долу с един шампоан на Здраве, пъпките сега са по-голям проблем. Ползва един лосион със салицил, но няма голям ефект. Поръчала съм едно корейско мазило, като го пробваме ще споделя. Спомням си, преди беше разпространено да се пие бирена мая за кожни проблеми и акне, някой купува  ли я?

# 538
  • София
За по-тежки случаи вероятно няма да има голяма полза, но лавандуловата вода действа добре при сина ми - е, не е блеснала чиста кожа, но се потушават червени и гнойни пъпки. Карам го да се обтрива всяка вечер.

# 539
Не е точно по темата, но да попитам — оригинални ли са стоките в Балистик?
Купих спортен екип от там на Найк. Екипът е бордо, с бяла бродерия на логото.
Днес го изпрах и установих, че бялото лого е оцветено в бордо.

През годините съм купувала много и различни дрехи на Найк от официалния им онлайн магазин. Никога не съм имала фалове при изпирането.
Вчера ме изкуши намалението, а днес, след прането, взеха да ми се прокрадват съмнения относно оригиналността на предлаганите стоки в този магазин.

Общи условия

Активация на акаунт