СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 460
  • 806
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На ОТ е лесен, в сравнение с Междучасие и СМГ, но си е съобразен с НВО като трудност.

Аз опънах моето на първия модул от Междучасие.
Заби на зад 19, където си имаше уловка. Много хубава задача, но можеше и да има подвеждащ отговор.
Задачата със средната скорост  я пропусна- такива не били решавали и не искал да знае как се решават.Аз наскоро обяснявах, ама му е излязло от чутурата.

За дете, неходещо на школа и отказващо да решава  с майка си, съм доволна.
Днес предстои втори модул, ако успея да го накарам.

От училище са им дали 5 теста от едно помагало, но му били досадни. А те, наистина, са скучни: едни и същи задачи, само тук таме сменени числата.

# 421
  • ту тук, ту там
А има ли някъде отговори на ПИ на Междучасие и ОТ? 😌 Мързи ме да ги решавам и аз, за да сверяваме. 🙃

# 422
  • София
elleni, не се предавай! Задачите се решават за 20 мин.

Ако срещнеш трудности, ще ти пратя нашите отговори.

# 423
  • у дома
Учебен център Мелива
https://drive.google.com/file/d/1PbRbh5Ngp-xdJPl3hw3hrRGjgxbMnbeq/view -в лилаво са датите ,но за ученици,записани на курс,не виждам опция за външни.

# 424
Не съм ги чувала тези школи Мелива. Чудя се за пробни къде и кога.....

# 425
  • у дома
И аз не бях,но ми попадна техен ПИ по математика от пролетта и ми допадна...

# 426
  • София
Честита Коледа!
С малко закъснение, обаче не съм влизала в нета цяла седмица - почивка.
Нещо ни хвана пубертетът, съвсем не навреме. Все пак успях да я накарам всеки ден да решава задачи  и прави поне два теста от Донка Кънева по БЕЛ. Успях и един пробен по БЕЛ да направи.

Днес се порових за ПИ през януари, засега само НИЯ имат дати ( те имат дати докрая на учебната година). Цената обаче ми се вижда висока - 57 и 67 лв. Та доволни ли са тези, които са явиха? Аз ще я запиша, но се чудя дали да дам 57 или 67 лв.? Какво означава ниво стандарт и ниво примиум?
Много се ядосах на СМГ и на Междучасие - никакви коментари, нищо.

Разглеждах и Регалия, там ще я запиша със сигурност. Обаче ми стана смешно, че имат правописни грешки на страницата за пробните....надявам се да няма такива на  самите пробни Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 11:30 от Pouh

# 427
  • у дома
НИЯ сме коментирали и преди-едната цена май вкл и разясняване на грешките,но от темата има деца,които са ходили и да се вкл майки с лични впечатления.На мен последния ПИ по матем на НИЯ нещо не ми допадна,даже не мога да обясня защо,но имаше доволни от организацията..

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 12:02 от svetlaem

# 428
СМГ никога не са коментирали. Само връщат работата, за да се видят грешките.

Междучасие ги отписах изобщо като вариант, понеже дават задачи от минали години. Срещу 50 лв, мерси....
Регалия са ок, но пък с това плащане накуп, също ще пропусна.

В крайна сметка май ще си кара по сборниците с теми, пък каквото стане.

# 429
  • у дома
ОТ също дават стари теми,нямам идея срещу колко лева го правят.
Междучасие са коментирани доста пъти през годините-дават си по-засукани задачи по принцип,на изучаван материал са,в което няма лошо,но на НВО няма такива,което обезмисля ПИ поне според мен.Плюс че преди много бавеха проверката,тази година не знам дали е така,но май пак имаше проблеми.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 15:08 от svetlaem

# 430
При положение, че един изпит е мин.50 лв, малко да се постараят и да не дават стари задачи. Още повече, че има една камара сборници, пълни със задачи от минали години и с отговори, които мога да проверя.  Малко се обезмисля това "наливане" на пари, въпреки че съм наясно, че всичко е бизнес и е така всяка година със съответния набор седмокласници.

# 431
  • София
Аз от ОТ съм много доволна, независимо какви задачи дават, така или иначе с г-жата по математика работят по 4 сборника и различни пробни и стари НВО. Но имаше коментари, разяснение на грешките, общо решаване на модула, допълнителен модул извън ПИ. Така, че за мен си заслужиха 50-те лева.

При нас проблемът продължава да си е стрес от самия изпит...дадах й от пощата в темата - два пробни от минали години по БЕЛ ( ВЕДИ и Литера) - имаше по една -две грешки на първата част...а на пробния тест на СМГ - най-малко точки досега, защото беше грешно пренасяла. Иначе поне тезите й винаги са 4,5-6т., ама там няма бързина и пренасяне..Така, че ще трябва максимално да свиква с тестове извън вкъщи.   

# 432
А тезите как ги оценяваш? Когато прави пробни вкъщи, не мога да оценя теза и преразказ.

# 433
  • София
А тезите как ги оценяваш? Когато прави пробни вкъщи, не мога да оценя теза и преразказ.
Не, тезите не ги оценявам, това са й резултатите от пробните досега, на които се е явявала ( междучасие, СМГ, литера и ОТ). Имам предвид, че само там не бърка като се явява на пробни извън вкъщи и извън школата, на която ходи.
Иначе има система за оценка на теза, тъй като трябва да съдържа определени части, които се точкуват, но не съм пробвала, но школата доста наблягат на тезите и тя се справя отлично, там притеснения нямам.
Преразказът го изчитам, след това давам 15 минути да го чете и после я карам да направи подробен план. После разказва по плана, като аз следя текста. Пак не мога да я оценя, но поне виждам дали прави подробни планове и какви думи ползва. Много е трудоемко и досега съм го правила само няколко пъти.
Това, което написах беше за първата част, която има отговори, без тезата.

# 434
  • София
ПИтата на СМГ и Междучасие са едни и същи в последните 4 години, тук там се сменя нещо. И в двете школи задачите се правят от един преподавател. Дори вицовете накрая се повтарят.

Общи условия

Активация на акаунт