СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 424
  • 806
  •   1
Отговори
# 615
Да, за нула време се изчерпаха миналата година по коментари от майки. На мен междучасие ми стига, всяка седмица не мога да си го причинявам тва обикаляне по пробни. А и няма смисъл.

# 616
  • София
Значи
ако взимахме по левче от тези, които искаха да им пращам на пощата ПИтата на Междучасие, щях да съм събрала 360 лв и да закупим изпитите, че да ги закачим в пощата. Щяхме да сформираме и екип проверители и да си играем на школа.

Ние по време на локдауна правихме пробен на Регалия онлайн, тогава нямаше други. Практикумът вървеше със изпитите и имам чувството, че беше доста по-евтино. Сега не мога да се пречупя да дам пари за изпити и тва е. Моето няма да го записвам. Все ще се справи на НВО.

# 617
Щяхме да сформираме и екип проверители и да си играем на школа.

....че ние с толкова помагала, които сме купили и споделили, спокойно можем да си направим школа и без да купуваме от Регалия. Още повече, че надали откриват топлата вода с някакви супер-дупер задачи..... Сменят тук-там някое число и ето ти нова задача.

# 618
  • ПЛОВДИВ
Когато сегашният седмокласник беше 4 клас, много се занимавах с него. Толкова, че към края на април изкарваше по 10-12 точки - от макс 50 на различни варианти и по БЕЛ, и по МАТ.
Аз бях потресена, а той ми каза: Мамо, аз играя на тото. Не желая повече да се занимавам. Дори не чета въпросите.

На 2 май се разбрахме да реши качествено (с прочитане на въпросите и възможните отговори) вариантите, които се бяха паднали миналата година на НВО 4 клас.

На едното изкара 48 от 50 възможни, на другото 49 от 50 възможни.

Тогава се успокоих и приключих със занимаването.

Малкият е 4 клас сега. Не съм взела и едно помагало. Вероятно ще се напъна март да принтирам вариантите от минали години и с това ще приключа.

Надявам се да имма сили и нерви, когато стане 7 клас Simple Smile

Грета Ей, благодаря ти много!

# 619
  • ту тук, ту там
Значи
ако взимахме по левче от тези, които искаха да им пращам на пощата ПИтата на Междучасие, щях да съм събрала 360 лв и да закупим изпитите, че да ги закачим в пощата. Щяхме да сформираме и екип проверители и да си играем на школа.

По този повод - аз продължавам да се чудя защо не се качват тук материалите, а трябва да са в поща. Има ли изискване за поверителност от школите например?
Докато не бяха минали всички пробни, е ясно, но сега? Просто си знаех, че това ще бъде нескончаемо, но очаквах, че ще е в темата директно, а сега се оказва, че само някои потребители са потърпевши. 🫡

Скрит текст:
(Аз имам достъп, та не е да настоявам да се публикуват заради себе си. 😌)

# 620
  • София
Не пречи да се качват в темата, но се загубват в многото страници писаници и пак се пита.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:14 от Шантава Калинка

# 621
Пробните са нож с две остриета, може да са супер полезни, може и да скапят нервите на деца и родители. Ние, засега, сме на ръба. Имаше един пробен в СМГ учители по мат, на който не отиде, а го бях платила, не я пуснах, защото беше много изморена и разконцентрирана и един слаб резултат от мърляне, а не от незнание, щеше да ни изкара леко от нерви. Трябва да се следи детето и да се цели момента за пробните, не всички деца са със слонски нерви. Вече се примирих, че едни пари ей така ще заминат за непосетени изпити. В дилема съм за Регалия, засега Междучасие и СМГ учители са ни предостатъчно, с какво Регалия пък са толкова по-добри, че да се изръся наведнъж с 360 лв.

И знае ли някой, ако ги купя, може ли друго дете да отиде на мястото на моето, когато не можем, дали искат лична карта на входа?

# 622
За 4 клас няма особен смисъл от каквото и да е решаване така или иначе. За разлика от сега.
Elleni, не е толкова трудно да се пише в 3 теми, предвид че ей сега ще почнат да се изписват със скоростта на светлината

# 623
Здравейте! И аз във вашата група.

Разполагам с един седмокласник и един четвъртокласник вкъщи... красота и изящество!

От Пловдив сме...баткото се цели в езиковите, търговската и хуманитарната.

Ходи на уроци по математика, като учителката идва вкъщи, а по Бел е на курс.

Вчера се зачетох в темите и се притесних, че до сега моят не е посетил нито един ПИ.
Разтърсих се в нета и веротно ще го запиша в ОТ по математика и ще взема пакета на Примерно, понеже ПИ са в неделя.
Ще разгледам и на търговската датите, надявам се, там да са еквивалентни на реалното НВО.

Хубостникът си е мързелив и бавен по природа, но се справя. Налага се да съм му до главата. Има моменти, преобладават, в които казва - мамо, ела! Не мога да реша задачите, ако не си до мен! Тези думи означават - Толкова ми е скучно, че ако не ми седиш на главата, няма да свърша нищо.

Днес имат класна по математика върху целия материал от първи срок, вкл. цялото моделиране -сплави, движение, капитал и работа.

Притеснена съм от преразказите и там не мога да помагам. Срещнах в групата, че някои намират учители, които да ги проверят. Това е чудесна идея! Благодаря!

Здраве и благодат да има през 2025 година!

Не може ли да говорите с учителката по БЕЛ от курса и да я помолите когато прави вкъщи преразказ за упражнение, даден от Вас, тя да го провери и оцени?
Аз така процедирам и по МАТ и по БЕЛ. Каквото прави вкъщи допълнително и не мога да взема отношение с оценяване и точки, двамата пруподаватели, при които ходи нямат нищо против да съдействат.

# 624
  • ПЛОВДИВ
Забравих да споделя нещо, което няма точно връзка с НВО, но може и да е от полза при някои дечица.

ЛЛ назначи на големия профилактични кръвни изследвания и аз добавих витамин Д и В12. Така и така ще го дупчат....

Оказа се, че и двата витамина са му дефицитни. Много се изненадах от Б 12, защото детето без месо не сяда на масата. Предполагам, че заради бързото израстване са дефицитите.

Взех му спрейчетата на бетър ю. и добавих и фолиева киселина. Приема ги от седмица - не лекуват мързел Simple Smile , но се надявам да му подобрят общото състояние и да намалят разсеяността.

# 625
Здравейте! И аз във вашата група.

Разполагам с един седмокласник и един четвъртокласник вкъщи... красота и изящество!

От Пловдив сме...баткото се цели в езиковите, търговската и хуманитарната.

Скрит текст:
Ходи на уроци по математика, като учителката идва вкъщи, а по Бел е на курс.

Вчера се зачетох в темите и се притесних, че до сега моят не е посетил нито един ПИ.
Разтърсих се в нета и веротно ще го запиша в ОТ по математика и ще взема пакета на Примерно, понеже ПИ са в неделя.
Ще разгледам и на търговската датите, надявам се, там да са еквивалентни на реалното НВО.

Хубостникът си е мързелив и бавен по природа, но се справя. Налага се да съм му до главата. Има моменти, преобладават, в които казва - мамо, ела! Не мога да реша задачите, ако не си до мен! Тези думи означават - Толкова ми е скучно, че ако не ми седиш на главата, няма да свърша нищо.

Днес имат класна по математика върху целия материал от първи срок, вкл. цялото моделиране -сплави, движение, капитал и работа.

Притеснена съм от преразказите и там не мога да помагам. Срещнах в групата, че някои намират учители, които да ги проверят. Това е чудесна идея! Благодаря!

Здраве и благодат да има през 2025 година!
Ето ги на Търговската датите. Още има свободни места.
Аз мисля да го пусна само на по два ПИ - февруари и май месец.

# 626
Препоръчайте учител за проверка на преразказ. Ако има такава "услуга".

# 627
  • ПЛОВДИВ
Видях ги в търговската, но всички са в събота, а той тогава е на курс по БЕЛ и няма как да е на двете места едновременно.

Ще гледам преди НВО да има 2 пробни по БЕЛ и 2 по математика. Мисля, че е рационално решение.  Отделно ще си решава варианти вкъщи.

# 628
Може да пропусне две занимания на курса, ако решите. В неделя изобщо има ли някакви ПИ?

# 629
На ОТ предварителните изпити еднакви ли са в различните градове? Да знам дали да занимавам някой да забелва пловдивските тестове на щерката.
Иначе резултати са в двете крайности, обратно пропорционални на подготовката 🤣
БЕЛ - самоподготовка - 91 т.
МАТ - с учител - 58 т.

Общи условия

Активация на акаунт