СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 427
  • 806
  •   1
Отговори
# 660
Зачистила съм и съм качила пробни от дек. 2024 ОТ Пловдив, мат и БЕЛ , любезно предоставени от rire.

# 661
  • у дома
Значи ПИ по мат на ОТ/първата част/ от дек 2024 е абсолютно същия като този  от ОТ-София дек 2023-подозирам,че и в София е така...Лично за мен първата част се съставя много по-лесно/най-малкото могат да се сменят само числата и отг-защо не са го направили нямам идея...

# 662
  • София
Благодаря, трябва да мисля кога да го вместя/ пробутам, че започва да става натоварено, нови пробни края на януари, олимпиади, да не "презавинтя винта" 😀
Зачистила съм и съм качила пробни от дек. 2024 ОТ Пловдив, мат и БЕЛ , любезно предоставени от rire.

# 663
Значи ПИ по мат на ОТ/първата част/ от дек 2024 е абсолютно същия като този  от ОТ-София дек 2023-подозирам,че и в София е така...Лично за мен първата част се съставя много по-лесно/най-малкото могат да се сменят само числата и отг-защо не са го направили нямам идея...
Аз за това не искам достъп до пощата, да не се изкушавам и да си направя мечешка услуга.

# 664
  • София
Е те щото на СМГ не са същите като на Междучасие, че и от предните 3 години са им същите.
За който мисли да ходи и на СМГ и на Междучасие, да знае, че на едното е достатъчно.

Хубавите ПИта идват като почне геометрията. Съвсем скоро е това.

# 665

Къде са качени?

# 666
В мейла.

# 667
  • Бургас
Искам да помоля тази таблица да я сложите в първият пост на темата!!!
За такива блейки като мен!
Благодаря ви!
Е то я има. Линк "График на дейностите...". Там е цялата заповед за всички класове.
Благодаря ти! Не се сетих да потърся там!

# 668
  • София
Здравейте, искам да помоля за помощ за извеждането на една основна геометрична задача за ъгли и ъглополовящи, дадена за домашно на сина ми, знам, че тук има  кой да съдейства, моля: 

Бихте ли показали стъпките/разписали как се стига до следния извод:

Детето го ползва като готово решение това с 1/2 от ъгъла, стигнали са до него в час, но го накарах да го разпише и нещо се омота в изразяването на ъглите и се ядоса. Знам, че за 1 модул няма проблем да го ползва директно, но във втори модул основните задачи се доказват.

П.С.видях в предни теми, че в пощата има основните геометрични задачи заедно с доказването им от Русалка, но все още нямам достъп до там.

# 669
  • София

Нямам материали за писане, но се вижда. Външния ъгъл в двата триъгълника се изразява като сбор на другите два вътрешни. Умножаваме по две втората равенство и го изваждаме от първото. Така ще получим, че тези в кръгчетата са равни.

# 670
  • София
Благодаря ти, Грета, разбрах, предавам нататък 😊.

# 671
Добър ден. Много сте напред с материала по мат. При щерката сега правят преговор на алгебрата - в петък май тест, и почват геометрията. Ужас - отсега се втрисам.
Цяла седмица тестове, изпитвания -  сетиха се накрая, че трябва да ги оформят и да имат поне по три оценки. Ама и моята е за бой - не знам как е учила, ама като я питам въпроси от уроците - бяло петно. 👹

# 672
  • София
Нашите другата седмица ще започват задачи от движение,  класното ще включва темите до задачи от работа включително и предстои към края на месеца. После имат още текстови задачи от капитал и смеси и справи и тепърва тогава геометрията. Струват ми се доста назад спрямо материала, а иначе г-жата планираше да има достатъчно време за преговор преди самите матури,  но като гледам темпото, едва ли.

# 673
  • Отвъд алеята зад шкафа
И при нас правиха преговор заради класното, което е след 2 дни, след това ще започнат геометрията. До края на срока трябва да са взели няколко урока.

# 674
Класното по мат беше преди Коледа, като класа на дъщеря ми се помолил на госпожата да пише оценките след ваканцията - да не им я разваляла...
По БЕЛ - сега във вторник.

Общи условия

Активация на акаунт