СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 417
  • 806
  •   1
Отговори
# 690
  • ПЛОВДИВ
Здравейте, чета анализират се оценките и вида на класните.

При нас БЕЛ - беше преди ваканцията, на първи модул.
Резултатите за класа са много добри към отлични. Тезата - Немили-Недраги - Вземи това от мене, Бръчков....Умри за България - пиша по спомен.
По математика - само 6 задачи - някои с по 2-3 подусловия. За моделиране - 2 задачи. Там полежението е 50% - отличен- останалите са шарени резултати.
Времето, на моя,  му е стигнало, като за първи път от 5 клас, даже е направил препис на решенията на 2те задачи за моделиране, за да е по-четливо.

Напъват ги много по всички предмети. Не мога да се вредя Simple Smile

# 691
Мога ли да помоля някой да сподели с мен пробна матура по МАТ с отговори, но да не е на Междучасие, а някой по-реалисничен вариант?

# 692
Не съм писала в темата от миналата година, въздържам се, защото само се депресирам. Моята дъщеря не е от усилено учащите, но ако я питаш нея учи та пушек се вдига. Тази седмица и бяха класните по БЕЛ и Математика. Класното по БЕЛ е било по формата на НВО с 2 модула, а това по-математика само знам, че е имало 8 задачи. Общо взето и по двата предмета По нейни думи не се е справила добре.
Има проблем с госпожата по английски език. Преди ваканцията в деня на контролното сестрата от училището ми се обади по телефона да ме уведоми, че на детето му е много зле и го боли корема, дала бусколизин и да я пусне ли да си ходи, отговора от моя страна беше да си тръгва, но изненада учителката по английски език я накарала да си направи контролното и тогава да си тръгва. Дъщеря ми наистина беше много зле, хванала някакъв вирус и цял ден повръща през 10 мин. И сега има оценка 2 по английски.
На пробни изпити по БЕЛ и. Мат. не е ходила, ще я изпратя по нататък да видя на какво ниво е. Иначе ходи на курсове и по двата предмета.

# 693
  • София
Има проблем с госпожата по английски език. Преди ваканцията в деня на контролното сестрата от училището ми се обади по телефона да ме уведоми, че на детето му е много зле и го боли корема, дала бусколизин и да я пусне ли да си ходи, отговора от моя страна беше да си тръгва, но изненада учителката по английски език я накарала да си направи контролното и тогава да си тръгва. Дъщеря ми наистина беше много зле, хванала някакъв вирус и цял ден повръща през 10 мин. И сега има оценка 2 по английски.

Аз тази ситуация бих я ескалирала, не заради оценката.

# 694
  • София
Мога ли да помоля някой да сподели с мен пробна матура по МАТ с отговори, но да не е на Междучасие, а някой по-реалисничен вариант?

И аз се включвам със същата молба, ако разполагате с ПИ по математика за м. декември.

# 695

Аз също бих ескалирала този случай и не заради оценката. Не знам каква е тази учителка, какъв е класният/класната, но това е безотговорно от страна на учителката по английски. Ами ако беше по-сериозен проблем?!

# 696
Е, как може такова нещо?
Да се влачи или да припадне там, това ли иска тази госпожа?!? Сакън контролното.....

# 697
Сигурно е решила, че се прави, за да не стои на контролното.

Да ви питам, как изпитват децата по БЕЛ? У нас само преразкази. Нищо друго. Не е ясно как се оценяват.

# 698
Абе, дори и да се прави. Чудо голямо едно контролно. Ще ѝ го даде следващия път да го решава.

# 699
Де да беше с преразкази и при нас, поне заради количество да се понаучи...

# 700
  • ПЛОВДИВ
Сигурно е решила, че се прави, за да не стои на контролното.

Да ви питам, как изпитват децата по БЕЛ? У нас само преразкази. Нищо друго. Не е ясно как се оценяват.

При нас, за сега, само оценка на преразказ няма.
Всичкте контролни и домашни от тази година са на първи модул.

# 701
  • София
На моя пък класното беше преразказ на текста за талисмана от матурата преди 3г. Има 6 и е много доволен.

# 702
Нашата по бел ги изпитва устно като им задава въпроси като например, коя спиралообразна анафора е употребена в третия стих и какво е искал да каже с нея лирическият говорител. Пълен кошмар
Имат чести контролни с тестови задачи, отворени и затворени и много тези. Преразкази не са правили.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 14:41 от Априлски душ

# 703
Много е рано за прегаряне, по повод на по-горния пост. Поговорете с детето и ако вие натискате, отпуснете малко хватката…има живот и след кандидатстването.
Проблемът е, че от пети клас ги метнаха - здраво уроци, нови учители по всичко, след края на уч. година - две седмици лятно училище по бел и мат (до средата на юли), за лятната ваканция, тоест до края на юли, август и половината септември,  - по няколко помагала да изрешат и изпишат по двата предмета, плюс  80 теста по англйски - хоп, дойде шести клас. В шести и лятото след него - същото, лятно училище, уроци и пр.. и сега вече седми клас само си мечтае, как лятото няма да има никакво домашно, само да си чете задължителната литература... Затова ми се струва, че е прегоряла...Не че аз толкова натискам. Абе така е - каквото стане в крайна сметка, няма да мрем, но си е тормоз...

# 704
Много е рано за прегаряне, по повод на по-горния пост. Поговорете с детето и ако вие натискате, отпуснете малко хватката…има живот и след кандидатстването.
Проблемът е, че от пети клас ги метнаха - здраво уроци, нови учители по всичко, след края на уч. година - две седмици лятно училище по бел и мат (до средата на юли), за лятната ваканция, тоест до края на юли, август и половината септември,  - по няколко помагала да изрешат и изпишат по двата предмета, плюс  80 теста по англйски - хоп, дойде шести клас. В шести и лятото след него - същото, лятно училище, уроци и пр.. и сега вече седми клас само си мечтае, как лятото няма да има никакво домашно, само да си чете задължителната литература... Затова ми се струва, че е прегоряла...Не че аз толкова натискам. Абе така е - каквото стане в крайна сметка, няма да мрем, но си е тормоз...

Мале, кое е това училище, чак ми стана интересно!
То при тази програма и аз ще прегоря.
Но пък усилията ще се възнаградят накрая.

Общи условия

Активация на акаунт