СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 397
  • 806
  •   1
Отговори
# 750
Моят отговори вярно за спасителите - технически, те били спасили човека ,и това бил най-верният отговор ..другото били хипотези , докато това е 100% истина Simple Smile
Сега в неделя го записах на първи ПИ в Ния ..да видим нивото и има ли смисъл да се пънем за СМГ или от сега да се пренастроя в нагласите си и да започна да проучвам и кварталните училища .
Иначе, реши че ще боледува тази седмица, баш за класното по БЕЛ и направи всичко възможно да се разболее - ходи по молове, ходи бос и гол из вкъщи , обикаля София за да я обикне ( видял нашия някакъв двуетажен рейс и да се повози,ама после пеша в студа да се върнел до спирката си , и така 2ч в студа нашия по рейсове и улици миткал) . Та сега лежи с  грип Б  - Т и кашля като магаре ....ама то като говори майка му , не слуша и не слуша ....магаре и това е

# 751
И моите са болни.В клас вчера са били 10 от 27 деца.А това с боси крака и гол - непрекъснато.Кръвта,ври,кипи . ...

# 752
Тъкмо и при нас блесна половината клас болни с температура, повръщане, пълен комплект. За разкош има и грип А. Ужас, да оздравяват децата, че е много неприятно за всички

# 753
  • София
И моят в кюпа с болните. Не е много зле, но няколко дни ще е вкъщи. Ходи само за класното по математика вчера. Била е само 1 час, не е успял да завърши последната задача, но каквото такова.
На мен ми се струва че са много назад - още са на задачи за движение (не ги е имало на класната), не са минали смеси, сплави и капитал. По литература са на X глава на Немили-недраги. По български нямам идея.

# 754
  • София
При сина ми направиха класните през декември, тогава се позачудих дали не е малко рано, но като ви чета за болните, май добре са го измислили.

# 755
Да оздравяват всички болни. Моята се разболя преди Коледа. Сега не е споменавала да отсъстват деца от класа й. По мат. започнаха с ъгли - изненадващо много й хареса урока. Засега. По БЕЛ - никаква представа докъде е.

# 756
  • София
Според мен декември е много по-удачно или в краен случай първата седмица след ваканцията януари да са класните. Последните 2 седмици на срока е много късно, обикновено се надига грипната вълна, липсват учители и ученици, здравно и МОН се натискат да не обявят грипна ваканция, щото видиш ли край на срока и всички се юрват да изпитват и оформят... Излишно напрежение.

# 757
  • София
На сина ми класното по математика мина още преди Коледа. От вчера започнаха геометрията.

# 758
Подозирам, че ще им дадат грипна на 3, 4 или 6-7 февр. Пети февр. е междусрочна, отново по средата на седмицата. Не знам кой и защо го е решил да е точно тогава....

# 759
  • София

Моля за помощ за тази задача

Допъвам намерих решение в нета, ще разгледам
https://m.pomagalo.com/answers/preview/37851/pomognete+speshno+po+matematikaaa+/

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 13:30 от milka22

# 760
25*6 + 15*4 + х*10 = 25*20

150 + 60 + 10х = 500

х = 29 - общо раб. за 10 дни, след. 29-15 = 14 раб-ци са дошли.

# 761
  • София
Мерси, аз започнах да разсъждавам и философствам, че тези 15 са работили някакво неизвестно време, а то е казано  четири дена, от много философии няма полза, както и въпроса за спасителя 😀

# 762
  • ту тук, ту там
За спасителите - синът ми отговори вярно без колебание. Каза, че самата дума е подсказка дори, но аз не съм сигурна в оригиналния текст дали е използвана точно тази дума, или съфорумката преразказва и е неин избор.

# 763
  • София
Задачите от работа си имат алгоритъм на решаване.

Първо намираме нормата/скоростта на работа на цялата бригада : 1/20, на един работник ще е 1/(20.25)=1/500.
Попълваме таблицата в тази псоледователност : времето, после нормата(правилото е да събираме нормата на тези, които работят заедно), после работата (във всяка колонка важи правилото A=N.t).

Бр   |  A =25 раб   |  A1= 25 раб  |  A2= 15 раб  | A3  =15+ х раб

Уравнението, което ще съставим е: А= А1+А2+А3
1= 6.25/500+4.15/500+10.(15+x)/500
x=14

Извинявам се са грозната табличка. Може да се нарисува на лист и ще се види ясно.

# 764
За разказа за спасителите - да, подвеждащо е наистина. Но ето повод да се обясни, че когато няма отговор "всички изброени", както е в този случай, трябва да се предвиди какви очаквания има отсрещната страна и да се даде най-вероятният отговор. Това да предвиждаш какво очакват другите, да прилагаш метода на изключването, да можеш да посочваш най-вероятните, макар и не единствено правилните, варианти също си е умение. Може пък да им послужи в живия живот някой ден Wink С това се успокоявам и това обяснявам доста често. Както и да не очаква, че винаги ще покрива на 100% всичко, което се изисква от него като знания.
И аз ще питам после моя как би отговорил.

Общи условия

Активация на акаунт