СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 519
  • 806
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Това за средната скорост май не се изучава в 7 клас по математика?
От ПИ на СМГ или на Междучасие е тази задача? Това, ако не е преподавано, как се очаква децата да го решат?

Имаме ПИ по математика от Литера, благодарение на съфорумка.

От пробния на Междучасие, в 1 модул е дадена тази задача. Не съм го пускала на изпита, искаше да го разгледа вкъщи и не се сети как се получава този отговор, каза, че не им е обяснявано все още.

# 271
Моля, някоя добра душа да ми пусне изпита на Междучасие на лични.
Благодаря предварително
По БЕЛ или по МАТ?
И аз с ПИ се занимавам точно да разпечатвам.

По мат има ли отговори, да не се занимавам да решавам, че се излагам? Simple Smile

# 272
Моля, някоя добра душа да ми пусне изпита на Междучасие на лични.
Благодаря предварително
По БЕЛ или по МАТ?
И аз с ПИ се занимавам точно да разпечатвам.

По мат има ли отговори, да не се занимавам да решавам, че се излагам? Simple Smile
По математика

# 273
Има ли някой като нас, който не е получил мейл от междучасие с резултат? То резултата го знаем де, въпроса е принципен..

# 274
  • у дома
Щели да учат средната скорост сега в 7 клас. Предполагам покрай задачите за движение. Но пък си мислех, че ПИ е на база взет материал до момента.
ПИ са на база взет в школата материал,а не в училище.

В Архимед я няма, а те винаги се изхвърлят.
Моето издание е от старите, да не би да има промени? Според мен това винаги се е учило по физика.
В новото изд  на Книга за ученика има зад за средна скорост в Тест 2.1 зад 18,стр 191-сега ще погледна в старото/зависи колко старо де-голям или малък формат е да се ориентирам/-сигурна съм,че и там я имаше,не същата като от ПИ,но пак за средна скорост,защото съм я обяснявала още на голямото ми дете,което е набор 2002г
Дописвам-има я и в предното изд,същия тест,само стр е различна.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 20:43 от svetlaem

# 275
В новото изд  на Книга за ученика има зад за средна скорост в Тест 2.1 зад 18,стр 191-сега ще погледна в старото/зависи колко старо де-голям или малък формат е да се ориентирам/-сигурна съм,че и там я имаше,не същата като от ПИ,но пак за средна скорост,защото съм я обяснявала още на голямото ми дете,което е набор 2002г
Дописвам-има я и в предното изд,същия тест,само стр е различна.
Също и задача 20 от тест 2.3 на стр. 195.

# 276
  • София
Искат ли им да знаят столиците на Европа? При нас уж не ги искала госпожата, ама ги искала, а моята не разбрала, та в крайна сметка трябва да ги учи /без Балканите, тях отделно щели да ги вземат/ Чудя се как е най-добре да ги наредя в списък да ги учи, по азбучен ред, по райони, на атлас да гледа и да казва?

# 277
От Атласа най-добре.

# 278
  • София
В 9ти клас изпитваха на столиците дъщеря ми.

# 279
  • София
Има ли някой като нас, който не е получил мейл от междучасие с резултат? То резултата го знаем де, въпроса е принципен..

Да, аз не получих нито за изпита, нито за резултатите. Писах им изрично и подчертах, че и в спама няма.
Да видим дали са ме коригирали за следващия пробен.

# 280
Нашата по география винаги е искала столиците. Най-немилостиво ги изпитва на тях. Имам чувството, че за да може едно дете да изпълни всичко, което искат тези строги и взискателни "учители", трябва да не става от бюрото си, освен когато отива и се връща от училище.
И ваканцията искат да намаляват. Просто перфектно

# 281
  • София
Книга за ученика е сборник със задачи с различна трудност. Точно в Архимед някои задачи са от неизучаван материал. В учебника няма средна скорост в урока за задачи за движение.

Дайте задачата на вашите и вижте дали ще се справят. Моето я гледаше като теле в железница. Да, болен беше и не е изслушал уроците за моделиране, но една ли това е проблемът.
Ваканцията ще порешаваме с тая средна скорост, иначе по физика в гимназията няма да му се размине.

В профил География в 11 клас също изпитват на столиците.

# 282
  • София
Бизнесът търси, ама децата и родителите не искат такива профили/ училища
Интересно проучване - разминаване между проф. обучение /предлагането/ и търсенето
https://ime.bg/articles/biznesyt-tyrsi-stroiteli-i-shivachi-tehn … ori-i-ikonomisti/

# 283
Има желаещи, ама за архитекти.

Строителството е добре платено, но много тежко като работа.
Шивачеството пък е тежко и нископлатено. Как да има желаещи?

# 284
  • София
От разговори с познати, пък и от нашия опит с майстори всякакви. Има голяма нужда то техници, електричари, механици и подобни. Т.е. има глад за "техникумски" професии, обаче кадрите които излизат от настоящите професионални гимназии са под всякаква критика. Вземете Хенри Форд например, имат обурудвани кабинети, спонсорство, интересни специалности. На хартия всичко изглежда чудесно за деца с такава насоченост. Реалността обаче е друга. Единици са децата, които искат да научат нещо, които не пречат, които успяват да издрапат от цялата маргинализация, която е обхванала професионалните училища.

Общи условия

Активация на акаунт