СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 457
  • 806
  •   1
Отговори
# 450
При вас щом само е на вратата....хих
Моят си е пубер отвсякъде. С тръшкането, отговарянето, мръщенето, пълна програма.

# 451
  • София
Нищо не е решавал миналата седмица. Има домашно от училище и от "Междучасие", но и двете не са големи, а аз реших да не му давам нищо извън тях.

# 452
  • София
И моята е пубер отвсякъде, сърди се, тръшка врати, но в крайна сметка засега слуша и решава каквото дам, промяната се забеляза първо по дрехите, преди година и нещо, изостави розовите блузки, сега е с тъмносини, черни худита

# 453
  • Бургас
У нас е пълна почивка, нищо не е пипнала, мързи я да гледа даже. Още чакам да ми даде ПИ по БЕЛ за подпис, голям зор да го извади от папката. После на кого трябва да го пратя, за да го качи в пощата?

# 454
Синът ми има много домашни, учителката му по математика ( от уроците) му е дала няколко теста и 6 страници със задачи. Когато го питам докъде е със домашните, ме гледа така, сякаш аз трябва да се чувствам виновна. Голям манипулатор е станал. Решил ги е донякъде, но тези, които му били трудни, ги е оставил. Не знам как да го мотивирам. Приятелите му учат много, но за него ученето и високите оценки нямали смисъл. Не знам вече. Желая на всички весело посрещане на Новата година!

# 455
  • София
Аз за ваканцията съм приготвила само четене с разбиране и съчинения,  по една тема на ден без празничните, а след нова година има 3 пробни по математика от сборници. Домашните от училището не са толкова много,  колкото чета по-нагоре, но пък като че ли са повече от обичайните.
На ПИ в Примерно по МАТ постигна 94т., този по БЕЛ нещо го проспахме. Сега в края на Януари съм го записала отново,  да сверим часовника. Класирал се е за областния кръг на олимпиадата по математика с минималните 16т, класното тепърва предстои през Януари. Училището май не са предали протокола с класиралите се към СМГ, и нито едно дете не фигурира в списъка. Чакам да видя тук каква ще е развръзката. Не че ще стигне до национален кръг, все пак не учи в МГ, но след като се е трудил да стигне до тук, би следвало да има възможност и да продължи.

Изненада ме с 5ца на класното по български,  уж беше сигурен в отговорите си и си беше проверил всичко. Предвид обема материал,  който минахме заедно преди това,  съм неприятно изненадана. Изключително разсеян е, от бързане пропуска да напише последната буква в някои думи, а и не си проверява после.

Окуражавам го за предстоящата олимпиада,  защото това е шанс да си оправи петицата, ако вземе, че се класира за областния кръг.

# 456
  • София
Кога е олимпиадата по БЕЛ?

# 457
  • София
Кога е олимпиадата по БЕЛ?
До 24.01. Всяко училище решава кога да я проведе, обикновено е в Събота.

# 458
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тази ваканция си прави домашните от училище, по БЕЛ имаше огромно домашно, сега й дадох да прави един ПИ по БЕЛ. Не се е преучила, оставям я повече да си почива. По мат не съм броила колко са задачите. Мисля утре или вдругиден да й дам един ПИ и по мат.

# 459
Повечето школи дават много домашни, защото часовете за упражнение в училищата са крайно недостатъчни за целия този материал 5-7клас.
Моят син, уви, няма никакви - нито от училище, нито от курса 🤔 За математиката е ясно, защото е в такава паралелка, а и затова беше зорът в 4-ти клас. През годините имаха +3 часа повече математика седмично, школа и всяка година решават по два сборника плюс лятно домашно от няколко стотин задачи.
Дадоха им два пробни теста от тези на ПЧМГ по желание, защото има деца, които ще кандидатстват и там като план Б.

Обаче българският е драма. Накарах го да направи два преразказа и уговорих учител по БЕЛ да ги провери и сега чакам резултат. Голям спор за запетаите пред "че". Сега ще преговаряме и пунктуация освен всичко друго.
В момента учи "Опълченците на Шипка" наизуст.
Тезите ме притесняват. Много произведения, много изразни средства. Намерих му едни доста синтезирани 'лекции' от познати от предишна година. Аз не мога да запомня нищо с моя претоварен ум. Дано те, бъдейки по-млади, имат по-добра памет.

Как мога да получа достъп общата поща? В мин. колко теми трябваше да сме писали?

# 460
Художествените изразни средства не са включени в учебната програма за 7. клас. Не е нужно да присъстват при тълкуването на внушението на цитат от изучено литературно произведение.Отново ще копирам тук  критериите за оценяване на 25. задача, дадени от  МОН на проверителите  през 2024г. :
1. Създаден е цялостен текст, който тълкува художествения смисъл на цитата.   4т.
2. В текста са спазени книжовноезиковите правила.                                                      2т.                                       

Задачата се оценява с 0 т., ако по критерий 1. са поставени 0 т.
Не се изисква задължителна употреба/ назоваване / посочване на изразни средства, но уместната им употреба в тълкуването НЕ се санкционира.

Текстът е преписан дословно от указанието за проверка на зад. 25.

# 461
  • София
Ох като ви слушам как давате допълнителни тестове, това у дома ми се струва мираж, едва се пишат домашните от училище и школата... Отделно и все трябва да е с подканяне, уж отваря учебниците но страшно много се разсейва и телефона е все в ръцете...
Весело посрещане на Новата година и много успешна за децата и спокойна за нас!

# 462
Както казва моя приятелка - И това ще мине. Догодина по това време няма да се сещаме за изпити и домашни.

Весело посрещане на всички!

# 463
Симеонов как си води школите? Още ли не проверява домашни? И работи само с по-будните деца?
За мен той не става за подготовка за НВО изобщо. За състезателна математика е ок, за деца математици- също. Но за нормални деца, искащи да се готвят за НВО, трябва да се внимава.
Всичко е така. Симеонов не е за всяко дете. Той си води курсовете така, както си преподаваше в СМГ.
Моята например решава с удоволствие от предизвикателствата му, защото там всяка задача и е интересна. Докато от Архимед отказва категорично. И в резултат на това като и наредят двайсетте задачи от първи модул ги обръща за 20 минути и винаги с поне две изчислителни грешки от претупване. Макар че има някакъв напредък, на последния пробен на Междучасие имаше само една грешка на първи модул, защото видяла запетайката като точка и умножила

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 19:22 от Априлски душ

# 464
Абсолютно да, никак не е за всеки. Изцяло за деца без пропуски.

Общи условия

Активация на акаунт